Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A boldogság nyomában c. írás alapján – Kulcsár Zsolt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A boldogság nyomában c. írás alapján – Kulcsár Zsolt."— Előadás másolata:

1 A boldogság nyomában c. írás alapján http://www.crescendo.huhttp://www.crescendo.hu – Kulcsár Zsolt

2

3 Fogalmazd meg azt  amire tényleg vágysz  amire teljes lényeddel összpontosulni tudsz

4 Fogalmazd meg azt  amire tényleg vágysz  amire teljes lényeddel összpontosulni tudsz céllal való azonosulás = megvalósítás

5

6  Koherens világkép gondolati egységet eredményez

7 Minden kitűzött cél lényegében szándékos állapotváltoztatást feltételez. Minél pontosabban határozzuk meg a kiindulási helyzetet és a megvalósítandó állapotot, annál nagyobb esélyünk van annak sikeres megvalósítására. (Crescendo – Az időmenedzsmentről másképpen)

8  Gazdagság  Műveltség  Fegyelem  Memória  Ügyesség  Gyakorlati érzék  Ritmusérzék  …

9  Siker  Boldogság  Öröm  Optimizmus  Bölcsesség  Érettség  Intuíció  …

10

11 Dr. Csíkszentmihályi Mihály

12 FLOW – Az áramlat A tökéletes élmény pszichológiája Dr. Csíkszentmihályi Mihály

13

14 A célok meghatározásának nehézsége a belső ellentmondásokból fakad. Egyik percben ezt, a másik percben azt tartjuk fontosnak, s gyakran nem létezik stabil közös nevező, melyre támaszkodhatunk. Ha egy szinttel magasabbról vizsgáljuk a pszichénkben egymásnak feszülő elveket, gondolatokat, rá fogunk döbbenni arra, hogy a koherens és pragmatikus világkép hiányosságai okozzák a legtöbb inkongruenciát. A valóságról alkotott elképzelésünk rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy mit tartunk fontosnak, hogyan ítéljük meg környezetünket. (Crescendo – Az időmenedzsmentről másképpen)

15

16

17

18

19

20

21

22

23 A boldogság, nem olyasmi, ami csak úgy megtörténik velünk, és nem kapcsolatos a szerencsével, vagy a véletlennel sem. Nem vásárolható meg pénzzel, nem szerezhető meg hatalommal. Nem a külső eseményektől függ, inkább attól, hogyan értelmezzük mi magunk. A boldogság valójában olyan állapot, amelyre fel kell készülni, és mindenkinek magának kell ápolnia és óvnia. Azok az emberek, akik megtanulják, hogyan kell irányításuk alatt tartani belső élményeiket, képesek arra, hogy életük minőségét is meghatározzák - ennél közelebb egyikünk sem igen kerülhet a boldogsághoz (Csíkszentmihályi Mihály: Az áramlat, 20. o.).

24 Kulcsár Zsolt http://www.crescendo.hu Felhasznált cikkek  A boldogság nyomában  Az időmenedzsmentről másképpen  Szándék  A célkitűzés helyes technikája  Életcél  Az anyagi célokról


Letölteni ppt "A boldogság nyomában c. írás alapján – Kulcsár Zsolt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések