Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI."— Előadás másolata:

1

2 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING

3 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 1. RÉSZ „A FLOWAKTIVITÁS RÖVID ÉS ÉRTHETŐ MEGHATÁROZÁSA”

4 Egy flow aktivitás szakértő az alábbiakat mondja: "A flow aktivitás lényegének megértéséhez nagyon sok előzményt kell megismerni, és ezért gyakran kapok olyan kérést, hogy próbáljam meg röviden és érthetően megmagyarázni, hogy tulajdonképpen mi is a flow aktivitás. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy: A flow aktivitás az embernek egy kellemes állapota, melyben külső befolyásolás nélkül a tőle telhető leghatékonyabban képes cselekedni. A válasz természetesen a legtöbb kérdezőt nem elégíti ki, mert azonnal jön a következő kérdés, vagy gyakran egy egész sor újabb kérdés: •Hogyan kerül az ember a proaktivitás állapotába? •Miért képes az ember a flow aktivitás állapotában kiemelkedőbb teljesítményekre, mint normál állapotában? • Miért nincs az ember állandóan a flow aktivitás állapotában, ha az annyira jó? •Mindenki képes a flow aktivitás állapotába kerülni, vagy csak a kivételesek? •Bármikor képes az ember a flow aktivitás állapotába kerülni, vagy csak valamilyen meghatározott időpontban? Stb.” „A FLOW AKTIVITÁS RÖVID ÉS ÉRTHETŐ MEGHATÁROZÁSA”

5 „A tudás gyökerei keserűek, de a gyümölcsei édesek”

6 „A tudás gyökereikeserűek, de a gyümölcseiédesek”

7 A FLOW AKTIVITÁS ELSAJÁTÍTHATÓ TULAJDONSÁG • Az, aki igazán élni akar a flow aktivitás nyújtotta lehetőségekkel, meg kell, hogy „küszködjön” a flow aktivitás alapelveinek megértésével és el kell fogadnia, hogy eredményes érvényesülésünkhöz sokkal inkább az EQ-ra, mint az IQ-ra támaszkodhatunk. • A flow aktivitást, mivel tanult tulajdonságunk, csak akkor tudjuk eredményesen kialakítani magunkban, ha pontosan ismerjük kialakulásának feltételeit, és mivel a flow aktivitás során jelentkező hatékonyságnövelés forrása a bennünk felhalmozódott érzelmi-tudástőke, nagy figyelmet kell fordítanunk érzelmi képességeink fejlesztésére.

8 „A tudás gyökerei keserűek, de a gyümölcsei édesek”

9 Mit mondanak azok, akik elvégezték a flow aktivitás fejlesztő tréninget: 1. "Én, már a flow aktivitás tréning előtt is törekedtem arra, hogy valahogyan "ráhangoljam" magamat a munkára, de a tréning alatt értettem meg pontosabban, hogy a flow feltételeket hogyan kell megteremteni."

10 Mit mondanak azok, akik elvégezték a flow aktivitás fejlesztő tréninget: 2. "A tréningre csak azért mentem el, mert a főnököm ragaszkodott hozzá. Amikor a tréning elején a tréningvezető azt mondta, hogy a flow aktivitás beleélést igényel, már biztos voltam benne, hogy ez a tréning is, mint a legtöbb csak valami "süket duma”. A Csikszentmihályi flow elmélete azonban nagyon meglepett, korábban nem hallottam róla. A flow elmélet megismerése után egyre, másra jutottak eszembe saját sikereim és kudarcaim. A tréning második napján már én voltam a legaktívabb, nyugodtan mondhatom, hogy flow aktivitásban töltöttem az egész tréninget."

11 Mit mondanak azok, akik elvégezték a flow aktivitás fejlesztő tréninget: 3. „Én egyik munkatársamtól hallottam először a flowaktivitásról. Azt hittem, hogy a munkatársam ugratni akar a flow aktivitással, de amikor személyesen tapasztaltam, hogy munkatársamat szinte kicserélték, olyan mértékben megváltozott a viszonya a munkához, és egyre eredményesebb és elismertebb lett, akkor kezdtem érdeklődni a flow aktivitás iránt. Ma már nekem is a természetemmé vált.”

12 „A tudás gyökerei keserűek, de a gyümölcsei édesek”

13 A másokra hatás főbb lépcsői: Kérés Sok mindent elérhetünk egyszerű kéréssel Befolyásolás "befolyásolás az a folyamat melynek során hatni tudunk másokra, hogy változtassák meg attitűdjüket, mindenféle erőszak és formális hatalom nélkül.” Megnyerés Valaki bizonytalankodik, hogy megtegyen valamit, vagy nem és befolyásolással megnyerjük, hogy tegye. Meggyőzés Valaki belső indíttatásból nem akar valamit megtenni, de a mi befolyásunk eredményeként megteszi. Utasítás Formális hatalmunk alapján utasítunk valakit, hogy tegyen meg valamit, amiért ellenszolgáltatást kap. Parancs Formális hatalmunk alapján parancsoljuk, hogy valaki ellenszolgáltatás nélkül tegye meg, amit akarunk. Erőszak Hatalmi és erőfölényünk alapján súlyos fenyegetéssel kényszerítünk valakit, hogy ellenszolgáltatás nélkül tegye meg, amit akarunk.

14 „Utasítás az a folyamat, melynek során hatni tudunk másokra, hogy változtassák meg attitűdjüket, formális hatalom vagy kényszerítő erőszak alkalmazásával” UTASÍTÁS

15 BEFOLYÁSOLÁS A testületek vezetőj ének, mivel "vezetői kényszerítő" eszközökkel nem rendelkezik, a vezetés legfőbb eszköze a befolyásolás. FELIDÉZÉS

16 „ B efolyásolás az a folyamat, melynek során hatni tudunk másokra, hogy változtassák meg attitűdjüket, mindenféle erőszak és formális hatalom nélkül.” BEFOLYÁSOLÁS

17 FLOW AKTIVIÁS A testületek tagjai KEZDEMÉNYEZÉSIKÖTELEZETTSÉGEIKNEK a flow aktivitásuk folyamatos fejlesztésével tudnak eleget tenni.

18 „flow aktivitás az a folyamat melynek során hatni tudunk önmagunkra, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el, mindenféle külső befolyásolás, erőszak és formális kényszerítés nélkül.” FLOW AKTIVITÁS

19 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 1.RÉSZ VÉGE „A FLOWAKTIVITÁS RÖVID ÉS ÉRTHETŐ MEGHATÁROZÁSA”


Letölteni ppt "A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések