Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I."— Előadás másolata:

1 EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.

2 STRESSZKEZELÉS

3 Személyiségfejlesztés

4 Mit lát a képen?

5

6 Attitűd

7 A pozitív gondolkodás alappillérei  Cselekedjünk, járjunk, beszéljünk és gondolkodjunk úgy, mint az a személy, akivé válni szeretnénk!  Sikeres, pozitív gondolatok járjanak a fejünkben!  Árasszuk magunkból az önbizalmat és a határozottságot!  Bárkivel találkozunk, éreztessük vele, hogy szükség van rá, hogy fontos nekünk és értékes ember!  Mindenkiben a legjobbat keressük!  Akkor beszéljünk az egészségi állapotunkról, ha az jó!  Óvakodjunk a kisstílűségtől!

8 Hogyan váljunk pozitívvá  Minden héten válasszunk egy pozitív idézetet!  Válasszunk valakit ismerőseink köréből, akivel kapcsolatban rendszerint negatív gondolataink vannak és keressünk benne pozitív tulajdonságokat!  Minden héten legyen tíz pontos napunk!  Jelöljük ki a hét egy napját „pozitív gondolkodás napjának”!  Legalább egyszer egy héten keressünk alkalmat arra, hogy másokon segíthessünk!

9 A leglényegesebb különbség Murphy szerint Maxwell szerint Semmi sem olyan könnyű, mint amilyennek látszik: minden sokkal tovább tart, mint várnád; és ha valami elromolhat, az el is romlik, méghozzá a lehető legrosszabb pillanatban.” Semmi sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik: minden sokkal kifizetődőbb, mint várnád; és ha bármi jó történhet, az meg is fog történni, méghozzá a legjobb pillanatban.”

10 A hozzáállás törvényei

11 Hozzáállás az üzlethez

12 Hozzáállás a problémához

13 Hozzáállás a fejlődéshez  A tudás az igazi hatalom, nem a pozíció!  Szakmai fejlődésünk nem a munkaadónk kötelessége, hanem saját magunk elemi érdeke!  Minden sikernek meg kell fizetni az árát!

14 Célok Merészebb célok Személyiség fejlesztés Tárgyi tudás Igény növekedés lelkesedéstudásvágy A siker ciklusa

15 Stresszhelyzetek

16 A sok stressz szükségtelen  40% soha nem következik be  30% már megváltoztathatatlan  12% lényegtelen kritika  10% az egészséggel kapcsolatos  40% soha nem következik be  30% már megváltoztathatatlan  12% lényegtelen kritika  10% az egészséggel kapcsolatos

17 A stressz leküzdése  Ne meneküljünk a kockázatok elől!  Ne versenyezzünk állandóan!  Higgyünk! (Ha tudjuk miért, megtesszük bárhogyan…)  Ne a részletekkel törődjünk, vizsgáljuk az összefüggéseket!  Kérdezzük meg önmagunktól: „Mi lehet a legrosszabb, ami velem történhet…?”

18 Nincs ellenőrzés Teljes ellenőrzés Az események ellenőrzési folyamata

19 Kondicionálás Vannak események, melyek irányítására nincs lehetőségünk, de mi azt hisszük, hogy van. Ezzel szemben vannak események, amelyeket képesek lennénk irányítani, mi azonban azt hisszük, erre nincs lehetőségünk.

20 Produktivitási ciklus

21 Célkitűzések Mindenkinek vannak célkitűzései, de csak kevesen írják le azokat! A le nem írt célok a kifogások és a feledés hamvába hullanak! Mindenkinek vannak célkitűzései, de csak kevesen írják le azokat! A le nem írt célok a kifogások és a feledés hamvába hullanak!

22 Az okos cél

23 Napi tervezés FFeladatlista HHosszú és középtávú célokkal való összevetés KKonkretizálás IIdőlista PPrioritások „„mi van akkor, ha…” effektus TTervezési időszak

24 Elkötelezettség AAhogy munkánk iránt érzünk határozza meg, hogy hogyan érzünk önmagunkról. AAhogy önmagunkról vélekedünk, határozza meg, hogy hogyan fogunk dolgozni. HHogy milyen hatékonyan dolgozunk határozza meg, hogy mennyit fogunk keresni!

25 Az aranyigazság Ha a profizmust tűzzük ki célul magunk elé, egyetlen dolgot véssünk jól az eszünkbe:

26 A személyes front

27 A 80:20-as szabály

28 A csodálatos paradoxon Nagyobb örömöt és élvezetet lelek munkámban és sikeresebb leszek anyagilag, ha felhagyok azzal, hogy megkapjam, amit én akarok… és segíteni kezdek másokat, hogy megkapják, amit ők akarnak! megkapják, amit ők akarnak! Nagyobb örömöt és élvezetet lelek munkámban és sikeresebb leszek anyagilag, ha felhagyok azzal, hogy megkapjam, amit én akarok… és segíteni kezdek másokat, hogy megkapják, amit ők akarnak!


Letölteni ppt "EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I."

Hasonló előadás


Google Hirdetések