Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alkalmazott Modul Geometriai transzformációk. Követelmények Gyakorlati jegy: A gyakorlatokon 2 db ZH-ból Vizsga: Szóbeli.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alkalmazott Modul Geometriai transzformációk. Követelmények Gyakorlati jegy: A gyakorlatokon 2 db ZH-ból Vizsga: Szóbeli."— Előadás másolata:

1 Alkalmazott Modul Geometriai transzformációk

2 Követelmények Gyakorlati jegy: A gyakorlatokon 2 db ZH-ból Vizsga: Szóbeli

3 Problémák Adott a képen látható hajó, megsértette-e a tiltott vizet?

4 Problémák Ha lefényképeznék egy ismert méretű dobozt a kapuval, akkor meg tudnám mondani a kapu méreteit?

5 Problémák Miért működik a képen látható fogaskerék? Milyen extrém alakja lehet még? Miért nem csúsznak-törnek-kopnak a fogai? Konstansból nem konstans sebességűt hogyan tervezzünk?

6 Problémák Hogyan irányítsam a robotkart, hogy megkapjam amit szeretnék? És ha akadály van? Vagy nem szabad gyorsan mozgatni a tárgyat?

7 Válaszok  Projektív geometria  Transzformáció csoportok  Hétköznapi logika  Alkmodul előadás + gyakorlat

8 Fényképezési problémák Első kérdés: Hogyan működik a fényképezőgép (és az emberi szem)? Második kérdés: Mivel tudnám ezt modellezni?

9 Centrális Vetítés Mi esz egy egyenes képe? Milyen pontoknak nincs képe? Mi nem áll elő képként? Hogyan szűntethetőek meg ezek a hibák? VÁLASZ

10 Projektív tér  Definíciója  Elemei  Modellje Centrális vetítésnél a tulajdonságai : Megtartja: egyeneseket, illeszkedést Nem tartja meg: párhuzamosság, távolságot, szöget, arányokat Amit megtart az túl kevés, valami kellene ami még megmarad!!!

11 Kettősviszony  Mi ez?  Jól definiált?  Centrális vetítésnél megmarad? (Igen a Papposz tétel miatt)  Mik a tulajdonságai?  HOGYAN HASZNÁLJUK?????


Letölteni ppt "Alkalmazott Modul Geometriai transzformációk. Követelmények Gyakorlati jegy: A gyakorlatokon 2 db ZH-ból Vizsga: Szóbeli."

Hasonló előadás


Google Hirdetések