Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ UNIVERZUM SZFÉRÁI AZ ÁLTALUNK ISMERT VALÓSÁG VÁLTOZÁSÁNAK, MOZGÁSÁNAK JELLEMZŐJE A TÉR ÉS AZ IDŐ. AZ IDŐ FOGALMAT AZ EMBERI TUDAT (EGO) HOZZA LÉTRE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ UNIVERZUM SZFÉRÁI AZ ÁLTALUNK ISMERT VALÓSÁG VÁLTOZÁSÁNAK, MOZGÁSÁNAK JELLEMZŐJE A TÉR ÉS AZ IDŐ. AZ IDŐ FOGALMAT AZ EMBERI TUDAT (EGO) HOZZA LÉTRE."— Előadás másolata:

1

2 AZ UNIVERZUM SZFÉRÁI

3 AZ ÁLTALUNK ISMERT VALÓSÁG VÁLTOZÁSÁNAK, MOZGÁSÁNAK JELLEMZŐJE A TÉR ÉS AZ IDŐ. AZ IDŐ FOGALMAT AZ EMBERI TUDAT (EGO) HOZZA LÉTRE. A TERET AZ ANYAG MEGJELENÉSE IDÉZI ELŐ, ANNAK IS CSAK AZ A SŰRŰSÉGI FOKOZATA, AMIKOR AZ ANYAGI RÉSZECSKÉK NEM KÉPESEK EGYMÁSON ÁTHATOLNI (ÜTKÖZHETNEK). EZEN ANYAGI RÉSZECSKÉK HOZZÁK LÉTRE A TERET. A RÉSZECSKÉK MOZGÁSA TESZI LEHETŐVÉ AZ IDŐ FOGALOM KIALAKULÁSÁT. AZ UNIVERZUM A TEREMTÉS TERÉBEN TÖRTÉNT MINDEN VÁLTOZÁST RÖGZÍT. AZ EMBER (MINT AZ UN MÁSOLATA) SZINTÉN MINDET TÁROL, AZT IS AMINEK NEM VAGYUNK TUDATÁBAN. AZ ANYAGI TUDAT (EGO) EZEKBŐL A TÁROLT DOLGOKBÓL CSAK AZT „ENGEDI” TUDATOSODNI, AMELY MINDENKIBEN A FOLYAMATOSSÁG ÉRZETÉT (TUDATÁT) KELTI, EZZEL BIZTOSÍTJA AZ ANYAGI VILÁGBAN MARADÁST ÉS TÁJÉKOZÓDÁST (TUDATI TÁMASZT AD). AZ EMBERI IDŐ FOGALMAT AZ OKOZZA, HOGY AZ EMBER KÉPES „MEGJEGYEZNI” A TERET (KÉPET). A TUDAT A TÉR VÁLTOZÁSAIT SORBA RENDEZI, EZT NEVEZZÜK IDŐNEK. ENNEK ALAPJÁN AZ IDŐ NEM DIMEMENZIÓ. AZ UNIVERZUMBAN A DÚRVA ANYAGBAN ÉLŐ EMBEREN KÍVÜL SEMMILYEN ÉLŐLÉNYNEK NINCS IDŐ FOGALMA. A TÉR ÉS A IDŐ AZ IDŐ FIZIKAI ÉRTELEMBEN SE NEM SKALÁR, SE NEM VEKTOR MENNYISÉG, HANEM VISZONYÍTÁS. ÉRTÉKÉT VALAMILYEN MOZGÁSHOZ VISZONYÍTJUK. AZ EMBER SZÁMÁRA LÉTEZIK JELEN, MÚLT, JÖVŐ IDŐ, TOVÁBBÁ VAN NULLA IDŐ IS.

4 REZGÉSEK: A TEREMTÉSBEN NINCS FIZIKAI ÉRTELEMBEN VETT REZGÉS, CSAK A RÉSZECSKÉK ÖSSZEKAPCSOLÓDÓ FORGÁSAI VANNAK. A DÚRVA ANYAGI VILÁG – AHOL TUDATOSAN ÉLÜNK - A FIZIKAI SÍKON LÉTEZIK. AZ, AMIT MI INNEN REZGÉSNEK LÁTUNK (ÉRZÉKELÜNK) AZ A SÍKON KIVÜLI TÉRBEN MÁS MOZGÁS. KÖZISMERT, HOGY A NAPRENDSZER MINDEN BOLYGÓJA ÁLLANDÓ, KÖZEL KÖR (ELLIPSZIS) PÁLYÁN MOZOG. ASZTRÓLÓGIÁBÓL ISMERT, HOGY EGYES BOLYGÓK A FÖLDTŐL NÉZVE NEM KÖR PÁLYÁN MOZOGNAK, HANEM IDŐNKÉNT HUROKSZERŰEN VISSZAFFELÉ HALADNAK (RETROGRÁD MOZGÁS). TERMÉSZETESEN A RETROGRÁDNAK LÁTSZÓ BOLYGÓ FOLYAMATOSAN HALAD KORÁBBI PÁLYÁJÁN ÉS ESZE ÁGÁBA SEM JUT VISSZAKANYARODNI. MINDÖSSZE INNEN ÍGY LÁTSZIK… Innen nézve spirál Innen nézve rezgés Innen nézve hullám A LÁTSZAT ATTÓL IS FÜGG, HOGY HONNAN NÉZZÜK.

5 ELÉRHETŐSÉGEK: E-MAIL: battaa@invitel.hubattaa@invitel.hu E-MAIL: batta2@freemail.hubatta2@freemail.hu E-MAIL: battaa@citromail.hubattaa@citromail.hu SKYPE: batta_attila_szobi MESSENGER: batta.attila@hotmail.hubatta.attila@hotmail.hu HONLAP: http://torvenyek.extra.hu/http://torvenyek.extra.hu/ TELEFON: 27-370-606 CÍM: 2628 SZOB, Malomkert 4.


Letölteni ppt "AZ UNIVERZUM SZFÉRÁI AZ ÁLTALUNK ISMERT VALÓSÁG VÁLTOZÁSÁNAK, MOZGÁSÁNAK JELLEMZŐJE A TÉR ÉS AZ IDŐ. AZ IDŐ FOGALMAT AZ EMBERI TUDAT (EGO) HOZZA LÉTRE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések