Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel Weinzierl Anett felnőttképzési szakértő, marketing tanácsadó előadása Az idő „értéke” ???

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel Weinzierl Anett felnőttképzési szakértő, marketing tanácsadó előadása Az idő „értéke” ???"— Előadás másolata:

1 Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel Weinzierl Anett felnőttképzési szakértő, marketing tanácsadó előadása Az idő „értéke” ???

2 Igenis lehetséges az, hogy valaki nagy leterheltség mellett is produktívan, tiszta fejjel, és a nyugodt önkontroll pozitív érzésével élhessen. A probléma: - szétszórt fókusz - ide-oda „kapkodás” - zavaró tényezők beengedése - Ezt csak én tudom profin megcsinálni! Kulcskérdés: Mi a cégvezető feladata?

3 A következmények → „ idegbaj”, konfliktusok → hibázás lehetősége megnő → stressz, menedzserbetegség → munka minősége romlik → csökkenő teljesítmény A vállalkozás teljesítménye romlik Ez hosszú távon hanyatláshoz is vezethet!!

4 A megoldás - „rendszertisztítás” - feladatok leosztása - feladatok kiszervezése - időmenedzsment eszközök alkalmazása - CRM rendszer

5 Időmenedzsment módszerek, eszközök Legtöbbször nem az idő hiánya az igazi probléma! A valódi probléma az, hogy nem igazán világos, és nincs is jól meghatározva, hogy mit is takar egy adott projekt, és melyek a hozzá tartozó szükséges következő lépések.

6 Alap megteremtése: - Projektek nevesítése - Feladatok nevesítése projektenként (feladatlista) - A naptár módszer A lentről felfelé építkező módszer Kezdd az alapvető feladatokkal!

7 A vízszintes és függőleges menedzsment Vízszintes: napi teendők menedzselése Függőleges: haladunk a végcél felé, haladunk a projekteken. Szükséged lesz egy olyan rendszerre, amely mindent naprakészen nyilvántart, kérésre kiadja a szükséges információt róluk, és lehetővé teszi, hogy figyelmedet könnyedén és gyorsan másra irányíthasd. TEENDŐ CÉLOKCÉLOK

8 Mindennapi feladatok menedzselése 1 Mit kell elintézni? 2 Mi a feladat ezzel kapcsolatban? (feladatlista projektenként!) 3. Prioritások felállítása (Figyelem: feladatlistát használva min. napra, hétre!) 4. „Naptározás” (hány naptár?) 5. Az elvarratlan szálak kezelése 6. Mi legyen a „felbukkanó” munkákkal? A rendszerezés menete VÁLLALKOZÁS CÉL FELADATOK X ÉVRE PROJEKT FELADATLISTA PRIORITÁSOK

9 Kollégák: jelentések, napi, heti áttekintő! Egy bizonyos „nagyság” után: CRM rendszer/ időmenedzsment szoftver használata javasolt! A heti áttekintő segít összeszedni és feldolgozni minden „dolgodat” áttekinteni egész munkafolyamati rendszeredet, frissen tartani listáidat, tisztázni, világosan átlátni, illetve naprakészen és kompletten tartani életedet.

10 Zárszó Néhány praktikus tanács Minden este lazítás: 1 DVD, 1 jó könyv, játék a gyerkőccel stb. Mobil ki, email ki!!! Korán fekvés, korán kelés! (ajánlott) Az elme hajnalban és reggel a legaktívabb! Minimum heti 1 nap „munkaszünet”!

11 Bővebben: Vállalkozó Tanoda Időmenedzsment tréning és további szervezetfejlesztési- HR tanfolyamok www.vallalkozoi-tanfolyamok.net 7624 Pécs Radnics u 28 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Teljesítménynövelés idő-és önmenedzseléssel Weinzierl Anett felnőttképzési szakértő, marketing tanácsadó előadása Az idő „értéke” ???"

Hasonló előadás


Google Hirdetések