Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dress Code Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dress Code Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség."— Előadás másolata:

1 Dress Code Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség

2 Mi a dress code A Dress Code segít eligazodni, hogy milyen alkalmakkor mit illik viselni. Üzleti esemény meghívóján olvasható a Dress Code kifejezés és utána az öltözet egyszavas, angol megfelelője, melyben leírják az ajánlott öltözetet

3 Casual (laza elegancia)

4 Casual - női

5 Informal – hétköznapi elegancia Férfiak esetében öltöny nyakkendővel vagy nadrág + zakó nyakkendővel Nőknél kosztüm, nadrágkosztüm, szoknya-nadrág + blézer, ruha.

6 Informal

7

8 Business formal – üzleti elegancia Férfiaknál sötét öltöny és nyakkendő. Hölgyeknél koktélruha, elegáns kosztüm Semi-Formal néven is nevezett öltözéket - ha nincs más kikötés - szinte mindig viselhetjük akár esti üzleti rendezvények, vacsorák alkalmával is.

9 Business formal- üzleti elegancia

10 Business formal – üzleti elegancia

11 Formal és Black Tie: „báli elegancia” Elegáns fekete öltöny, nyakkendő Hölgyeknek nagyestélyi Black Tie szintén a bálok viselete, fekete szmoking, fekete csokornyakkendővel, míg a hölgyektől az estélyi, kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruha, melyet viselhetnek stólával vagy kiskabáttal, de lehet rövid koktélruha is, attól függően, hogy milyenek a helyi szokások, vagy hány órakor van maga az esemény.

12 Formal és Black Tie: „báli elegancia”

13 CUT

14 Formal és Black tie – „báli elegancia”

15 White Tie – a legelegánsabb Uraknak frakk, nadrág, fehér ing, fehér mellény, fehér csokornyakkendő. Hölgyeknek nagyestélyi, könyékig érő kesztyűvel kiegészítve. Ilyen öltözetet azonban csak különösen exkluzív eseményekkor kívánnak a közönségtől.

16 White tie

17


Letölteni ppt "Dress Code Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések