Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás."— Előadás másolata:

1 Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE

2  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás. De mivel Hitler hívatta magát A Führernek mint Németország legnagyobb ura, ezért a Führer szó mára erősen negatív jelentést kapott.  Hölgyek esetében a név elé tett Frau, Fräulein  (A Frau nem azonos a magyar „né”-vel, a nők általános megszólítására használják. Herr = Uram Frau = asszonyom Fräulein = kisasszony

3  Köszönés a napszakokhoz igazodva történik.  A kézfogás általános, de nem mindig az etikettnek megfelelően történik.  (Gyakran előfordul hogy a férfiak nyújtanak kezet a hölgyeknek, ezt hagyományos német szokásként kell elfogadni)  Az etikettnek szintén ellent mond, hogy a tegeződést a férfiak kezdeményezik.

4  Az észak németek udvariasak, nem elutasítóak.  Szívesen társalognak, beszélgetnek, mielőtt a tárgyalás lényegére térnének.  Az általános műveltségi színt északon magasabb, mind délen.  A bajorok nyersebbek és lassúbbak, mint az északiak.  A Rajna közelében a francia hatás érződik.

5  A német divat mára már meghatározó irány vonallá vált.  Közzel azonos szinten van manapság a Francia, Angol vagy Olasz divattal.  A hivatalos öltözetben a sötét irány vonal dominál.  A hagyományos sötét ruha neve a Dunkler Anzug.  (Ez manapság már nem feltétlen jelent sötétet, beleférnek a közepes szín árnyalatok is)

6  A német konyha nem tartogat túl sok izgalmat.  Napközben könnyen találni az utcán kifőzdéket, gyorséttermeket.  Nemzeti ételük az úgy nevezet Wurst.  Az amerikai, angol mintára nálunk is elterjedt zsemlébe tett húspogácsa/fasírt  / pedig valóban Hamburgból származik.  (az Amerikába kivándorlóknak találták ki a hajóúton, annak idején). Wurst = sült kolbász

7  Az étkezési szokásaik között kiemelkedően fontosnak tartják a kávé szünet.  Kávéjuk gyenge híg filterből főzött.  A kávé szünetet általában reggel 9:00 körül és délután 15:00 körül tartják.  A kávé mellé szinte mindig kínálnak süteményt.  Ezt a szokást a vendéglátásnál is mindig betartják.

8

9  A legjellegzetesebb német ital a sör.  Számtalan helyi változatban készítik.  A legnagyobb hagyományai bajor országban vannak.

10  Németországban a szintén népszerűek a borok a Rajna felé haladva egyre inkább népszerűbbé válik.  A táj jellegű rövid italok is mindenhol meg találhatok.  A német változata a konyakra a „ Branntwein” sokkféle változata van tájegységeként eltérően.

11  A borravaló mértéke 10-15%  A borravaló náluk is belevan építve a számlába  Bár a németek borravalót csak abban az esetben adtak, hogy ha a kiszolgálás színvonalát általános vagy magasabb színvonalúnak ítélték.  (De így már nem tudják kikerülni.  )


Letölteni ppt "Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések