Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz"— Előadás másolata:

1 Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz
Készítette : Cseresznyés Géza

2 Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

3 Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

4 Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

5 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

6 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

7 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

8 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás . - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

9 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás . - Milyen viseletben járnak ? A férfiak bokáig érő hálóinget , a nők fekete kendőt viselnek ! Nézzünk pár fotót róluk ! Illesszen be egy térképet az országról.

10 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _01
Illesszen be egy térképet az országról.

11 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _02
Illesszen be egy térképet az országról.

12 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _03
Illesszen be egy térképet az országról.

13 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

14 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

15 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

16 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai , szállítanak főként Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

17 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai , szállítanak főként Milyen viseletben járnak ? Fekete vásonkendőt viselnek Nézzünk pár fotót róluk ! Illesszen be egy térképet az országról.

18 Nomádok közt Afrikában - Tuaregek
Illesszen be egy térképet az országról.

19 Nomádok közt Afrikában – Tuaregek02
Illesszen be egy térképet az országról.

20 Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcos
Illesszen be egy térképet az országról.

21 Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcosok
Illesszen be egy térképet az országról.

22 Nomádok közt Afrikában
Illesszen be egy térképet az országról.

23 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

24 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

25 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

26 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

27 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

28 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak , a fülükben karikák lógnak . - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

29 Nomádok közt Afrikában
Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak , a fülükben karikák lógnak . - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Hamar elkülönítik őket ( évesen ) Illesszen be egy térképet az országról.

30 Nomádok közt Afrikában – Maszájok
Illesszen be egy térképet az országról.

31 Nomádok közt Afrikában – frissen avatott harcos
Illesszen be egy térképet az országról.

32 Nomádok közt Afrikában – Maszáj nő és férfi
Illesszen be egy térképet az országról.

33 Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfiak
Illesszen be egy térképet az országról.

34 Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfi
Illesszen be egy térképet az országról.

35 Nomádok közt Afrikában
Illesszen be egy térképet az országról.

36 Nomádok közt Afrikában
1 Illesszen be egy térképet az országról.

37 Nomádok közt Afrikában
1 1 Illesszen be egy térképet az országról.

38 Nomádok közt Afrikában
1 1 2 Illesszen be egy térképet az országról.

39 Nomádok közt Afrikában
1 1 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

40 Nomádok közt Afrikában
1 1 3 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

41 Nomádok közt Afrikában
1 1 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

42 Nomádok közt Afrikában
1 1 5 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

43 Nomádok közt Afrikában
6 1 1 5 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

44 Nomádok közt Afrikában
6 1 1 5 3 4 7 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

45 Nomádok közt Afrikában
6 1 1 5 3 4 7 2 2 8 Illesszen be egy térképet az országról.

46 Plussz feladat a következő órára : Plussz feladat a következő órára :
Termékeny löszvidékek Plussz feladat a következő órára : James Cook Tasmánia Pár rövid érdekes mondat esetleg fotó ! KLIKK IDE Nézzünk gyönyörű fotókat Afrikáról ! MASZÁJOK Maszájokról egy kis extra olvasmány ! Plussz feladat a következő órára : Illesszen be egy térképet az országról.


Letölteni ppt "Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz"

Hasonló előadás


Google Hirdetések