Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz Készítette : Cseresznyés Géza

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz Készítette : Cseresznyés Géza"— Előadás másolata:

1 Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz Készítette : Cseresznyés Géza e-mail: csgeza@truenet.hu e-mail: csgeza@truenet.hu

2 Afrika

3

4

5 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

6 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan. - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

7 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan. - Miben élnek ? Sátrakban. - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

8 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan. - Miben élnek ? Sátrakban. - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás. - Milyen viseletben járnak ?

9 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan. - Miben élnek ? Sátrakban. - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás. - Milyen viseletben járnak ? A férfiak bokáig érő hálóinget, a nők fekete kendőt viselnek ! Nézzünk pár fotót róluk !

10 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _01

11 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _02

12 Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _03

13 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

14 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

15 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ?

16 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai, szállítanak főként. - Milyen viseletben járnak ?

17 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai, szállítanak főként. - Milyen viseletben járnak ? Fekete vásonkendőt viselnek. Nézzünk pár fotót róluk !

18 Nomádok közt Afrikában - Tuaregek

19 Nomádok közt Afrikában – Tuaregek02

20 Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcos

21 Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcosok

22 Nomádok közt Afrikában

23 Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

24 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

25 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek, magasak, harciasak. - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

26 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek, magasak, harciasak. - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak, ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

27 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek, magasak, harciasak. - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak, ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

28 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek, magasak, harciasak. - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak, ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak, a fülükben karikák lógnak. - Mi történik a fiatal fiúkkal ?

29 Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek, magasak, harciasak. - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak, ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak, a fülükben karikák lógnak. - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Hamar elkülönítik őket ( 12-14 évesen )

30 Nomádok közt Afrikában – Maszájok

31 Nomádok közt Afrikában – frissen avatott harcos

32 Nomádok közt Afrikában – Maszáj nő és férfi

33 Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfiak

34 Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfi

35 Nomádok közt Afrikában

36 1

37 1 1

38 1 1 2

39 1 1 2 2

40 1 1 2 2 3

41 1 1 2 2 34

42 1 1 2 2 34 5

43 1 1 2 2 34 5 6

44 1 1 2 2 34 5 6 7

45 1 1 2 2 34 5 6 7 8

46 Termékeny löszvidékek Plussz feladat a következő órára : - James Cook - Tasmánia -Pár rövid érdekes mondat esetleg fotó ! KLIKK IDE Nézzünk gyönyörű fotókat Afrikáról ! MASZÁJOK Maszájokról egy kis extra olvasmány !


Letölteni ppt "Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz Készítette : Cseresznyés Géza"

Hasonló előadás


Google Hirdetések