Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A Serengeti egy kopár szavanna,amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²- es síkságon, a Kenya déli határáig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A Serengeti egy kopár szavanna,amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²- es síkságon, a Kenya déli határáig."— Előadás másolata:

1

2  A Serengeti egy kopár szavanna,amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²- es síkságon, a Kenya déli határáig terjed. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése „végtelen föld”.

3  Tanzánia gyarmatositásáig a környék természeti- és állatvilága nem volt veszélyben, mivel az őslakosok harmóniában éltek a természettel, és csak létszükségleteik kielégítésére vadásztak. Ez a 19. században változott meg, a fehér bőrű telepesek érkezésekor. A betelepülők nagyvadakra vadásztak, modern fegyvereikkel kérkedésből vagy haszonlesésből tömegével pusztították az állatokat, és az állományt jelentősen megtizedelték.  A vadak szándékos mészárlása végül szükségessé tette egy természetvédelmi terület kialakítását a szavanna mint élőhely és az ott honos állatok megóvása céljából. Ez a terület a 19. században még a nomád életmódot folytató maszáj törzs legelője volt.

4 A Serengeti 1929 óta részben vadrezervátum; 1951-ben hozta létre a tanzániai kormányzat a SZERENGETI NEMZETI PARKOT.1959-ben elkerítettek a gnúk számára egy legelőt az esős évszakokra a Serengeti délkeleti részén, amely csupán természetvédelmi terület besorolást kapott. A maszájok is odahajthatják a csordáikat. Ebből az apropóból született ugyanebben az évben Bernhard és Michael Grzimek díjnyertes filmje, A Serengeti nem halhat meg. 192919511959192919511959

5 Ezen a vidéken több mint 1,8 millió növényevő és több ezer ragadozó állat él. Elterjedtek a gnúk,gazellák,zebrák, bivalyok és a rájuk vadászó oroszlánok. bivalyok és a rájuk vadászó oroszlánok.

6

7

8 Vége! Vége!


Letölteni ppt " A Serengeti egy kopár szavanna,amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²- es síkságon, a Kenya déli határáig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések