Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb."— Előadás másolata:

1

2 A világ csodái

3 Machu Picchu

4 Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. A hely tervezése és építése mester-munkának tekinthető. A város valódi funkciója azonban mindmáig ismeretlen.

5 Grand Canyon

6 A Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Amerikai Egyesült Államok Arizona államában. A Grand Canyont a Colorado folyó több mint 6 millió év alatt hozta létre. 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti (legmélyebb pontja 1829 méter).

7 Nagy-korallzátony

8 A Nagy-korallzátony Földünk legnagyobb korallzátonya, a Korall-tengerben található, nem messze Északkelet-Ausztrália Queensland nevű államának partjaitól. 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron, és még az űrből is látható. Nagyjából 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll.

9 Rio de Janeiro kikötője

10 Rio de Janeirót joggal tartják a világ egyik legszebb helyének.
A látvány többek között az egyedülálló Cukorsüveg-hegyet, illetve a város jelképének számító Krisztus-szobrot is magában foglalja, mely a 704 méter magas Púpon, a Tijuca Erdei Nemzeti Park területén magasodó Corcovado-hegyen áll, ahonnan szintén kivételes panorámát nyújt a város.

11 Mount Everest

12 A Himalája részét képező Mount Everest a maga méteres magasságával a világ legmagasabb hegycsúcsa. A hegycsúcsot, ahol Kína és Nepál határvonala halad át, először 1953-ban sikerült meghódítani – ez az új-zélandi Edmund Hillary és a nepáli Tenzig Norgay nevéhez köthető .

13 Viktória-vízesés

14 A Viktória-vízesés két ország határán elhelyezkedő vízesés, melyet az őslakosok „mennydörgő füstnek” és „robajló füstnek” neveznek, mintegy 1708 méterével a világ legszélesebb zuhataga. 1989 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, emellett mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította a környékét.

15 Készítette: Ujvárosi Renáta, XI. D
Köszönöm a figyelmet!  Készítette: Ujvárosi Renáta, XI. D Forrás: Zene: Coldplay-Paradise Csiky Gergely Főgimnázium, 2013

16


Letölteni ppt "A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések