Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél- amerikai őslakosok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél- amerikai őslakosok."— Előadás másolata:

1

2 A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél- amerikai őslakosok képesek lehettek, hogy átszeljék a Csendes-óceánt és letelepedjenek Polinéziában. David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban indult San Franciscóból és 2010.07.26-án futott be Sydney-be. R.Clayderman: Solitaire Továbbítás 

3

4 A katamarán útja során érintette a Csendes- óceánon elterpeszkedő, az amerikai partoktól ötszáz tengeri mérföldre, a nemzetközi vizeken található Nagy Csendes-óceáni Szemétfoltot is. Mérete legalább 700 ezer km 2, tömegét 100 millió tonnára becsülik. A Hawaiitól északnyugatra található szemétszigetet 1988- ban fedezték fel. Az ázsiai országok és az Egyesült Államok által az óceánba hajigált műanyaghulladékból alakult ki a tengeri áramlatok hatására. Már neve is van, bár kérdés, a Great Pacific Garbage Patch mikor kerül fel a térképekre.

5 A használt vizes palackokat szén-dioxiddal töltötték meg, a jármű így ellenállóvá vált, és képes lebegni a víz felszínén.

6

7 A hajót a vitorla mellett napelemek és szélturbinák hajtották. A számítógépekhez az áramot szobakerékpárral termelték. A mellékhelyiség lefolyójába került anyagokat komposztálták, és egy kisebb kertet is kiépítettek, ahol élelmiszernövényeket termesztettek maguknak.

8 Az úttal a résztvevők a környezet megóvására és a hulladék újrahasznosítására kívánták felhívni a figyelmet.


Letölteni ppt "A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél- amerikai őslakosok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések