Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New South Wales) - fővárosa.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New South Wales) - fővárosa."— Előadás másolata:

1

2 Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New South Wales) - fővárosa Sydney állama: Queensland - fővárosa Brisbane Dél-Ausztrália (South Australia)- fővárosa Adelaide Tasmania - fővárosa Hobart Victoria - fővárosa Melbourne Nyugat-Ausztrália (Western …) - fővárosa Perth A 2 szövetségi Ausztráliai Fővárosi Terület (Australian Capital Territory) és területe: Északi Terület (Northern Territory) Ásványkincsekben gazdag, de többnyire feldolgozatlanul kerül a világpiacra. Közlekedése és fejlett távközlési hálózata biztosítja az elszigetelt, távol eső farmok kapcsolatát a külvilággal.

3

4 Csúcsos sziklák - Nyugat-Ausztrália

5 Mc Laren völgy - Dél-Ausztrália

6 A 12 apostol sziklaszirtek - Victoria

7

8

9 Páfrány arborétum - Victoria

10 Tündér-öböl - Victoria

11 Hopetoun vízesés - Victoria

12 Koala

13 Beauchamp vízesés - Victoria

14 Melbourne – Victoria állam fővárosa

15 Dove tó - Tasmania

16 Cradle hegy - Tasmania

17 Tasmania partjainál

18 A tasmán ördög a legnagyobb ragadozó erszényes. Hossza 60 cm, farokhossza 25 cm és testsúlya 5-9 kg. Tápláléka növények, kisebb emlősök, madarak, hüllők, kétéltűek, rovarok és dögök. 5-8 évig él. Jellegzetes a fekete szőre, átható bűze, ha izgatott, hangos sikolya és vad étkezési szokása. Élőhelyének szűkülése és a vegyszeres kártevőirtás azonban veszélyezteti az állományt. Tasmánia lakói a marhaállomány védelmében irtották. 1941-ben védetté nyilvánították. Ma már kizárólag Tasmánia szigetén él. Az 1990-es évek vége óta egy betegség jelentősen csökkentette a populációt, és veszélybe került a faj fennmaradása. Tasmán-, vagy erszényes ördög

19 Maria sziget - Tasmania

20 A terület szomorú példája a gyarmatosításnak: az őslakosokat mind egy szálig kiirtották. Kultúrájuk, nyelvük, állatuk (tasmán tigris vagy Thylacine) eltűnt a Föld színéről. A szigeten élő bennszülöttek már nem tasmániaiak. Fókák

21 Sydney - Új Dél Wales fővárosa

22 A Sydney-i Operaház tetői

23 A Sydney-i Operaház és Harbour híd

24 Sydney torony

25 Harbour híd

26 Coffs Harbour - Új Dél Wales

27 Tengerparti homok-fodrok

28 Brisbane – Queensland állam fővárosa

29 Noosa Heads - Queensland

30 Vörös óriáskenguru

31 Nagy-korallzátony - Queensland

32

33 Heron-sziget Queensland

34 Kék Linckia tengeri csillag, Nagy-korallzátony

35 Heart Reef, a Nagy-korallzátony - Queensland

36 Port Douglas - Queensland

37 Szivárvány-színű lorikeet

38 Uluru, másik nevén Ayers-szikla - Északi tartomány

39 Uluru-Piton (a nemzeti park területén)

40 Az Olgák – Északi tartomány

41 Ördög-szarv - Északi tartomány

42 Spinifex - növényzet Outback-on

43 Ördög Marble - Északi terület

44 Jim-Jim vízesés, Kakadu Nemzeti park Északi terület

45

46


Letölteni ppt "Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New South Wales) - fővárosa."

Hasonló előadás


Google Hirdetések