Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ausztrália ipara Készítette:Farkas Fanni. Az ausztrál gazdaságban a legfontosabb ágazat a földművelés,annak ellenére is,hogy a természeti viszonyok kevés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ausztrália ipara Készítette:Farkas Fanni. Az ausztrál gazdaságban a legfontosabb ágazat a földművelés,annak ellenére is,hogy a természeti viszonyok kevés."— Előadás másolata:

1 Ausztrália ipara Készítette:Farkas Fanni

2 Az ausztrál gazdaságban a legfontosabb ágazat a földművelés,annak ellenére is,hogy a természeti viszonyok kevés megművelhető területet biztosítottak a földrészen. Ausztráliában nagy mennyiségben található:bauxit,vasérc,színesfémek(arany,cink,ezüst,mangán,ólom). A kibányászott termékek azonnal exportálásra kerülnek. Elterjedt a vaskohászat,feldolgozóipar,gépipar(autó és hajógyártás) és a villamos ipari ágazat. Vas és acélkohászat: - Adelaide(Whyalla) - Newcastle - Sydney - Perth(Kwinana) Timföldgyártás: - Arnhem-föld(Észak-Ausztrália) -Gladstone Gép és gépkocsigyártás: - Melbourne - Sydney - Adelaide Ausztrália kereskedelmi partnerei: Japán,USA,Kína,Ázsia …

3 Külszíni bányászat Kalgoorlie közelében. Egy széntüzelésű erőmű Yallourn mellett. Holden ausztrál autómárka. Holden


Letölteni ppt "Ausztrália ipara Készítette:Farkas Fanni. Az ausztrál gazdaságban a legfontosabb ágazat a földművelés,annak ellenére is,hogy a természeti viszonyok kevés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések