Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

K ÉSZÍTETTE : D OFFEK P ETRA Ausztrália ipara. A USZTRÁLIA MEZŐGAZDASÁGA, ÁLLATAI Az ausztrál gazdaság legfontosabb ágazata hosszú idők óta a földművelés,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "K ÉSZÍTETTE : D OFFEK P ETRA Ausztrália ipara. A USZTRÁLIA MEZŐGAZDASÁGA, ÁLLATAI Az ausztrál gazdaság legfontosabb ágazata hosszú idők óta a földművelés,"— Előadás másolata:

1 K ÉSZÍTETTE : D OFFEK P ETRA Ausztrália ipara

2 A USZTRÁLIA MEZŐGAZDASÁGA, ÁLLATAI Az ausztrál gazdaság legfontosabb ágazata hosszú idők óta a földművelés, annak ellenére, hogy a természeti viszonyok kevés megművelhető területet biztosítottak a földrészen. A Murray folyó szabályozása lehetővé tette az öntözés elterjedését és a művelhető földek kiterjesztését. A ausztráliai termények közül a legjelentősebb a gabona, de fontosak a gyümölcsök is - úgy mint az alma vagy a déligyümölcs -, valamint a bor, a cukornád és gyapot. Ausztrália termelése nagyüzemekben zajlik. A mesterségesen ötözött réteken belterjes szarvasmarha-tenyésztés folytatható, de állattenyésztéssel inkább a száraz vidékeken foglalkoznak. A szarvasmarha-állomány tejet és húst, a birkaállomány húst és gyapjút ad.

3 A USZTRÁLIA BÁNYÁSZATA Ausztrália földjeiben jelentős mennyiségű érc található: bauxit, vasérc, valamint színesfémek (arany, ezüst, cink, ólom, mangán). Nemzetközi tőkével rendelkező hatalmas vállaltok tartják a kezükben a bányászatot. A kibányászott termékek bizonyos esetekben azonnal exportálásra kerülnek, máskor helyben tisztítják. Növekszik az ausztrál szénhidrogén-termelés aránya is. A vaskohászatra egy sor feldolgozó-, gépipari (autó- és hajógyártás) és villamosipari ágazat épül.


Letölteni ppt "K ÉSZÍTETTE : D OFFEK P ETRA Ausztrália ipara. A USZTRÁLIA MEZŐGAZDASÁGA, ÁLLATAI Az ausztrál gazdaság legfontosabb ágazata hosszú idők óta a földművelés,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések