Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Afrika gazdasága Készítette: Csapó Botond. Mezőgazdaság Földközi-tenger, Dél-Afrika mediterrán partvidékén termesztett növények: öntözött földek: száraz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Afrika gazdasága Készítette: Csapó Botond. Mezőgazdaság Földközi-tenger, Dél-Afrika mediterrán partvidékén termesztett növények: öntözött földek: száraz."— Előadás másolata:

1 Afrika gazdasága Készítette: Csapó Botond

2 Mezőgazdaság Földközi-tenger, Dél-Afrika mediterrán partvidékén termesztett növények: öntözött földek: száraz területek: -citrom -búza -narancs -szőlő -zöldségfélék -olajbogyó Az Atlasz-hegységben nomád pásztorok legeltetnek kecskéket és juhokat.

3 A Nílus partvidékén termesztett növények: Gyapot,cukornád,búza,kukorica,zöldségfélék. A Szahara legfőbb terménye a datolya. Árnyékában gyümölcsöt, zöldséget termelnek. Fekete Afrika kétarcú mezőgazdasága  A hagyományos gazdálkodás a lakosság élelmiszer-ellátását szolgálja  Kölest, kukoricát, mainókát és édesburgonyát termelnek  A föld törzsi, faluközösségi tulajdonban van  A szavannák pásztorai juhot, kecskét, szarvasmarhát legeltetnek  Nagyüzemi vállalkozás esetén a föld a tőkés vállalkozások tulajdonában vannak  Kakaót, olajpálmát és banánt termesztenek

4 Ásványkincsek és bányászat  A kontinens ásványkincsekben gazdag. A bányászat jórészt kivitelre termel.  A legnagyobb kőolaj-kitermelők Nigéria és Líbia.  A kontinens gazdag színes- és nemesfémekben, gyémántban, uránban és bauxitban.  Az Atlasz vidékén foszfátot bányásznak.

5 Feldolgozóipar  Fejletlen a feldolgozóipar  A gyáripar mező- és erdőgazdasági termékeket, ásványi nyersanyagokat dolgoz fel  Fejletlen a nehézipar és a közlekedési hálózat is  A házi- és kézműipar még mindig fontos szerepet játszik

6 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Afrika gazdasága Készítette: Csapó Botond. Mezőgazdaság Földközi-tenger, Dél-Afrika mediterrán partvidékén termesztett növények: öntözött földek: száraz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések