Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

APÁCZAI FELELTETŐ Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "APÁCZAI FELELTETŐ Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia."— Előadás másolata:

1 APÁCZAI FELELTETŐ Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia

2 Mi nem jellemzi az óidőt a felsoroltak közül? 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.Már elkezdődött az Eurázsiai-hegységrendszer legrégebbi vonulatainak a felgyűrődése. 2.A mai röghegységek nagy része ebből a korból származik. 3.Megjelentek a szilárd vázzal, és a meszes héjjal rendelkező élőlények. 4.A Pangea kialakulása. 5.Hatalmas hegységképződések zajlottak. 6.Ekkor alakultak ki a legrégebbi szénmezők. 7.Befejeződött az ózonpajzs kialakulása.

3 Mi jellemző az újidőre a felsoroltak közül? 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.A negyedidőszak kezdetén egyre hidegebbre fordult az idő. 2.Több röghegység is ekkor alakult ki. 3.Legutolsó földtörténeti szakasza a jelenkor. 4.A dinoszauruszok kora. 5.Ebben az időben keletkezett a lösz. 6.A harmadidőszakban befejeződött az Eurázsiai- és a Pacifikus- hegységrendszer nagy tömegének a kialakulása. 7.A tenger térhódításának a kora.

4 Afrika partvonala tagolatlan, mert csak öblök tagolják. 1.Igaz 2.Hamis 00:30 Szavazott:0Szavazó:0

5 Melyik nem határolja Afrikát? 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.Fekete-tenger 2.Atlanti-óceán 3.Vörös-tenger 4.Perzsa-öböl 5.Márvány-tenger 6.Földközi-tenger 7.Indiai-óceán

6 Egyiptom lakosságának nagy része a Földközi-tenger partvidékén, a Nílus völgyében és torkolatvidékén tömörül, mert… 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.a többi területen átjárhatatlan dzsungel található. 2.a többi területen a nagy szárazság miatt állandó bozóttüzek tombolnak. 3.az ország többi részén a sivatagi éghajlat lehetetlenné teszi a mindennapi megélhetést.

7 Melyik országban található Afrika vízenergia-készletének 40%-a? 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.Dél-afrikai Köztársaság 2.Egyiptom 3.Kongói Demokratikus Köztársaság 4.Zambia 5.Líbia 6.Nigéria

8 A szavanna területén már állattenyésztéssel is foglakoznak, mert… 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.errefelé sokkal gazdagabbak az emberek, mint az Egyenlítő mentén, így tudnak állatokat is vásárolni. 2.a dús füvű legelőkön már szabadon tudnak vándorolni a nomád pásztorok. 3.ez a vidék már mentes az állatokra veszélyes cecelégytől.

9 Ausztrália Csendes-óceán menti, északkeleti partvidékén csak kevés a település, mert… 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.végig sziklás magas part övezi ezt a partszakaszt, így nem tudnak kikötni a hajók. 2.ezeken a területeken állandóan esik az eső, ezért kikötésre alkalmatlan mocsárvidékek alakultak ki. 3.itt található a Nagy- korallzátony, amely áthatolhatatlan akadályt jelent a hajók számára.

10 Ausztráliában nagy vas- és alumíniumkohászati központokat építettek, mert… 00:30 Szavazott:0Szavazó:0 1.az ehhez szükséges alapanyagokat a kedvező földrajzi helyzet miatt olcsón be tudják szerezni külföldről. 2.az ország bauxit és vasérc vagyona világviszonylatban is számottevő. 3.ázsiai vendégmunkások biztosítják ezekhez az olcsó, szakképzett munkaerőt.


Letölteni ppt "APÁCZAI FELELTETŐ Földrajz 7. A Föld története – Afrika – Ausztrália és Óceánia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések