Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Szikora Viktor. A nők körében kedvelt volt a fűző és a földig érő szoknya, ugyanis ekkor a nőknek nem lehetett kint semmijük comb alatt. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Szikora Viktor. A nők körében kedvelt volt a fűző és a földig érő szoknya, ugyanis ekkor a nőknek nem lehetett kint semmijük comb alatt. A."— Előadás másolata:

1 Készítette: Szikora Viktor

2 A nők körében kedvelt volt a fűző és a földig érő szoknya, ugyanis ekkor a nőknek nem lehetett kint semmijük comb alatt. A fűző egy derék körül feszülő erős vászon vagy bőr, amit erős zsineggel kötöttek meg annak érdekében, hogy viselője még karcsúbbnak és szebbnek tűnjön.

3 Régen a nők ilyen nagy alumínium merevítőkkel ellátott, Díszes egybe ruhákat hordtak. A merevítőknek köszönhetően volt olyan terebélyes a szoknyájuk. Ezek a ruhák igen nagy tömegűek voltak.

4 A férfiak előszeretettel viseltek hosszú, térdig érő kabátokat, harisnyát és díszes, tollal díszített kalapokat. A képen francia előkelő urak egy csoportja társalog.

5 Sokak által kedvelt volt a dolmány, a mente, a testhez simuló nadrág. A Bocskai-gombos mellény a tollal díszített süveg mind a viselője módosságát bizonyította. Egyes előkelők még kardot is kötöttek az oldalukra ezzel is kifejezve rangja és vagyona mennyiségét.

6 VÉGE


Letölteni ppt "Készítette: Szikora Viktor. A nők körében kedvelt volt a fűző és a földig érő szoknya, ugyanis ekkor a nőknek nem lehetett kint semmijük comb alatt. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések