Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ruházatok Időről – Időre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ruházatok Időről – Időre."— Előadás másolata:

1 Ruházatok Időről – Időre

2 A ruha története Tudósaink szerint az első ruha egy a derékra alkalmazott öv volt. Ha pedig azt kutatjuk, hogy mi lesz az utolsó ruhadarab, melyet majd viselünk, főleg ha a mai fiatalság divatlázadozásit is tekintetbe vesszük, azt kell mondanunk, hogy ismét az öv lesz.

3 Ruházata és ékszerei fegyverei és védőfelszerelése..
Őskor… Ruházata és ékszerei fegyverei és védőfelszerelése..

4 Övek

5 Övrészletek

6 Ékszerek Nyakperec Bronz Nyaklánc Karperec

7 Ékszerek Hajtű Bronz gyűrű

8 Fegyverek Bronz-korszakbeli Tokos vésők és eszközök nyélre aló alkalmazása.

9 Védőfelszerelés Sisak Pajzs

10 Ókor

11 Története A nők kezdetben egyszerű vászonkendőt hordtak, melyet körültekertek az alsótestükön, és a derekuknál összecsomóztak. A felsőtestük fedetlen maradt, csak a felsőbb rétegekbe tartozók hordtak könyékig érő köpenyt. A férfiak csípő és ágyékkötőt hordtak az úgynevezett sentit. A kendőt az altest köré tekerték, elöl megcsomózták, vagy övvel rögzítették. A királyok és méltóságok sentije többszörösen redőzött, és díszített volt. Gyakran több ágyékkötőt hordtak egymáson s a legfelső volt a leghosszabb, melynek formája a szoknyára hasonlított.

12

13 Görög öltözködés

14 Római öltözet

15 Bizánci Öltözet

16 Középkor

17 Pajzsok: A pajzsok védekezésre és támadásra is alkalmas eszközök voltak. Anyaguk fa, később fára erősített fém, majd teljesen fémből készültek. A lovagok öltözéke és vértezete: A középkori ruházat egyszerű volt. Vászon inget viseltek, ezeket néha több rétegben is. Erre vették fel a védőfelszereléseket. A legolcsóbb az egyszerű bőrvért volt.

18 Az udvarhölgyek öltözete: A hölgyek egyszerű vászonruhát viseltek
Az udvarhölgyek öltözete: A hölgyek egyszerű vászonruhát viseltek. Erre vettek fel egy színesebb, drága, nemes anyagból készített, díszesebb felsőruhát. A ruha a bokáig ért, a lábra bőrből készült zárt sarut húztak. A fejre fátylat tettek, esetleg díszesebb hajfogót. Gyakorta használtak nyakéket.

19 Fotógaléria A lovagok és a hölgyek (15 kép) Fegyvertár (8 kép)
Kiemelt galériák                                             Válogatott képek (21 kép)                          A lovagok és a hölgyek (15 kép)                          Fegyvertár (8 kép) Fellépéseink képekben                                             Báránd, hétpróba gyerekeknek (77 kép)                          Szentannapuszta, családi nap (28 kép)                          Shumen (80 kép)                          Lovagvilág a Gyerek Szigeten (78 kép)                          Zalaegerszeg, 2011 (15 kép)                          Középkori piactér 2010 (56 kép)                          Virágkarnevál (19 kép)                          Középkori történelmi játszóház - Debrecen (15 kép)                          Munkácsi Várjátékok (40 kép)                          Korok Fesztiválja - Balatonfüred (16 kép)                          Berente (20 kép)                          Középkori Piactér 2009 (115 kép)                          Karcagi Birkafőző Napok (12 kép)                          Eötvös Utcai Általános Iskola - Hétpróba (12 kép)                          Korok Fesztiválja - Balatonfüred (53 kép)                          Boldogkő vára (32 kép)                          Ozora (38 kép)                          Mocsolya napok (20 kép)                          Temesvár (15 kép)                          Eger (20 kép)                          Reneszánsz Bál - Debrecen (5 kép)                          Távoli Világok Arcai (20 kép)                          Körösszegapáti (10 kép)                          DÖK nap, Debrecen március 28 (8 kép)                          Sumen (55 kép)                          Parádsasvár - Csapatépítő hétpróba (11 kép)                          Parádsasvár - Csapatépítő hétpróba (8 kép)                          Máriapócs (17 kép)                          Parádfürdő (27 kép)                          Vámospércs (14 kép)                          Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum (15 kép)                          Beiktatási ceremónia (15 kép)                          Eger (15 kép)                          Eger (26 kép) Kincstár Videók Letöltések Közhasznúság Üzenőfal Viadalnaptár Következő ütközet Báránd, témanap November :00 Postagalamb Iratkozz fel hírlevelünkre! Legyél rajongónk                                                                                                                                                                                                                                                               

20 Újkor

21

22 Jelenkor

23

24 VÉGE!!!!


Letölteni ppt "Ruházatok Időről – Időre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések