Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –"— Előadás másolata:

1 A Kbt. 123. §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –

2 2013. július 1-től: építési beruházásokra is alkalmazható!!!

3 A Kbt. 123. §-a szerinti eljárás alapja
A szabályozás alapját a Bizottság 2006/C 179/02 számú, a közbeszerzési szerződésekről szóló irányelvek által nem, vagy csak részben szabályozott közbeszerzési eljárásokra alkalmazandó közösségi jogról szóló értelmező közleménye adja.

4 A szerződés odaítélésének alapvető követelményei a bizottsági Közlemény alapján
Átláthatóság megfelelő mértékű nyilvánosság biztosítása Hirdetmény tartalma: - az odaítélendő szerződés legfontosabb részletei - az odaítélés módjának rövid leírása - az ajánlatkérővel való kapcsolatfelvételre von. felhívás Odaítélési eljárás: - pártatlan - átlátható - jogorvoslat biztosított Minimum: saját honlapon történő közzététel, de lehetőleg központi honlap Speciális esetben: kis értékű, helyi piacra irányuló szerződés esetén: Helyi média Önkormányzati hirdetőtábla

5 Könnyítések és egyszerűsítések a Kbt. 123. §-a szerinti eljárásban

6 A közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény
A közbeszerzési eljárást megkezdő felhívást hirdetményben kell közzétenni, ebben meg kell jelölni különösen beszerzés tárgyát, mennyiségét, szerződéses feltételeket, az értékelési szempontokat és módszert, ajánlattételi határidőt, az ajánlattevővel való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat.

7 Ajánlattételi határidő
Az ajánlattételi határidő a többi eljárásfajtához képest jóval rövidebb lehet. Javasolt a 15 napos határidő, egyszerű árubeszerzés esetében még rövidebb is lehet.

8 Kiegészítő tájékoztatás
Az ajánlatkérő ne határozzon meg konkrét dátumot a kieg.táj. kérésére/megadására Egyedileg kell elbírálni mi számít ésszerű határidőnek.

9 Kizáró okok A Kbt. 56. § (1) bekezdés k) és 56. § (2) bekezdés szerinti kizáró előírása kötelező. Ezeken túl csak indokolt esetben szükségesek további kizáró okok.

10 Alkalmasság igazolása
Közös ajánlattevők együtt is igazolhatják az alkalmasságot Külső szervezet bevonása az ajánlatkérő akár ki is zárhatja külső szervezet igénybe vételét az alkalmasság igazolásához A transzparenciát minden esetben biztosítani kell!

11 Bírálati szempont Javaslat: az összességében legelőnyösebb ajánlat
Jelen eljárásrendben szabadabban lehet meghatározni a szempontokat, bírálati szempontként nem csak a beszerzés tárgyára közvetlenül vonatkozó szempontokat lehet megjelölni

12 Tárgyalás alkalmazása
Javaslatok és lehetőségek a tárgyalás alkalmazására: a legkedvezőbb ajánlatban szereplő ellenszolgáltatás magasabb mint a fedezet a beérkezett ajánlatok alapján egyéb olyan kérdés felmerül, amely miatt ajánlatkérő tárgyalás tartását szükségesnek látja

13 Bővített hiánypótlás Javaslat:
az általános szabályoknál bővebb körben is lehetőség biztosítható a hiányok pótlására

14 Érvénytelenségi, eredménytelenségi okok
Az érvénytelenségi és eredménytelenségi okok kiegészíthetők, például: a Kbt.-ben foglaltakhoz képest további eredménytelenségi esetek: pl. az önkormányzat működésével, gazdálkodásával összefüggő ok kirívóan alacsony ellenszolgáltatás esetén; ugyanakkor némely érvénytelenségi ok nem alkalmazandó Visszaélésszerű alkalmazás tilos!

15 A kérdéseket és véleményeket az alábbi e-mail címekre várjuk: hat
A kérdéseket és véleményeket az alábbi címekre várjuk:

16 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –"

Hasonló előadás


Google Hirdetések