KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A kiáltó világ.
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Bibliaismereti alapok
Énekeljetek új éneket az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész föld!
Két ellentétes kijelentés Istenről:
(A tudomány szemszögéből)
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
„Várja lelkem az Urat, jobban mint az őrök a reggelt.”
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Bibliaolvasás 1Móz 17,15-21; 18,1-21. Azután ezt mondta Isten Ábrahámnak: Szárajt, a feleségedet ne nevezd többé Szárajnak, hanem Sára legyen a neve!
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Biblia Templom a mennyben Történelemkönyv a jövőről
BIBLIAI SZABADEGYETEM
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
JÓ REGGELT ! 4.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
BIBLIAI SZABADEGYETEM
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás

ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján ült, fent a magasban, és palástja beborította a templomot. 2 Fölötte szeráfok lebegtek, akiknek hat-hat szárnyuk volt. Kettővel az arcukat takarták el, kettővel a testüket fedték be, kettővel pedig lebegtek. Ézsaiás 6:1-3 - Mózes: oldott saru, „elrejtette Mózes az arcát” - Illés: 11 „Gyere ki onnan, és állj meg előttem a hegyen — mondta az Örökkévaló —, mert ott fogok elvonulni előtted!” Akkor hatalmas szélvihar támadt, amely még a hegyet is megrázta, s a sziklákat leszaggatta az Örökkévaló előtt, de maga az Örökkévaló nem volt abban a szélben. Azután nagy földrengés következett, de az Örökkévaló nem volt a földrengésben sem. 12 Utána tűz jött, de az Örökkévaló nem volt abban sem. A tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott. 13 Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment és megállt a barlang bejáratánál.” 1 Kir. 19:11 elhívás

ISTEN ELSŐ VÁLASZA „Bizony, én veled leszek.” 3:12 „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” Mt. 28:20 az elhívásunkhoz elhívás

Asszíria királya felvonul Ezékiás király ellen. 1Kir.18 „ 16 De megkíméltelek, mert célom van veled. Nem öltelek meg, hogy rajtad mutassam meg (erőmet) hatalmamat, és hogy hirdessék híremet-nevemet az egész földön” 2 Móz. 9:16 [7. csapás – jégeső – előtt] elhívás „MI A HÍR NEVE?”

elhívás ISTEN MÁSODIK VÁLASZA az elhívásunkhoz „Vagyok, aki vagyok” „Vagyok, aki a Lét vagyok” - Héberül: „ ejhe, aser ehje ” „Leszek, aki leszek”

elhívás ISTEN BEMUTATKOZÁSAI „Jahve-jiréh” az Örökkévaló lát (1Móz.22:14) „Jahve-nisszi” az Örökkévaló a zászlóm (2Móz.17:15) „Jahve-cidkénu” az Örökkévaló a mi igazságunk (Jer.23:6) „Jahve-salom” az Örökkévaló a béke (Bír.6:24)

elhívás ISTEN „EHJÉ”- NEK NEVEZI ÖNMAGÁT JAHVEVAGYOK [LÉT] - ÖNMAGAM ÁLTAL LÉTEZŐ ÖRÖK ISTEN MIRE VAN SZÜKSÉGED? Életre? „Én vagyok az élet” Igazságra? „az Örökkévaló a mi igazságunk” Békét óhajtunk? „Ő a mi békességünk” Bölcsességet, megszentelődést, megváltást elfogadást keressük? „ Isten az, aki véghezvitte, hogy ti Krisztusban vagytok. Így lett Krisztus a mi bölcsességünk, és általa fogadott el Isten bennünket. Krisztusban választott külön minket Isten a maga számára, és általa váltott meg bennünket.” 1 Kor.1:30

elhívás SZEMÉLYES KAPCSOLATOM ISTENNEL „héberek Istene” vagy „ehje aser ehje”, „Vagyok aki a Lét vagyok” Örökkévaló Isten, aki megismerhető, szent, győztes, békesség, igazság, szeretet Istene… ÉLET.