„Ne lopj!” A 8. parancsolat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiáltó világ.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Az Ószövetség könyvei.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
A SIKERES ÉLET TITKA.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
Szélyes Sándor Székely Karácsony.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Mikor még semmi nem létezett..
Éva az Úrhoz.
ANTOINE DE SAINT-EXUPERY:
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Budaházy György rabságáért Lengyel Károly : Bilincsben Angyal
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Úton böjtben.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Jézus a mi oltalmunk, erősségünk Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk Ez a föld.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Zene nem szól már és minden távol jár, jöhetek Hozzád
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
Áldom szent neved, ha az út a pusztában vezet, A száraz, kietlen helyen, áldom nevedet!
Isten hozott köztünk!.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Nem tudom mikor lesz.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Add tovább ! Zene: Billy Vaughn : Mexicali Rose F: Laci Automatikus.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
„Ne tanúskodj hamisan!” A 9. parancsolat (2.Mózes 20, 16)
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
AZ ÉLŐ ISTEN TISZTELETE
„Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” (Máté 6, 8) Bárcsak nekem is lenne!
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Jézus és a tízparancsolat
Vágyaink Isten mérlegén
Isten igéje megvilágítja az életünket
Anyagi javak tisztelete BE. 12. EKE Bibliaiskola Malik Péter Károly Lucfalva, március 21.
Lásd Isten jót tesz veled!- ……kedj! Kedd. A. Arámok királyának hadsereg parancsnoka B. Izrael királyának hadsereg parancsnoka C. Irán katonai egységének.
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Isten félelemben és szomorúságban
Valahogy nem értette az ember, a Mennyország tiszta szándékát.
ÜZLETI ETIKA I. Az etika tudományának fő területei
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Hűség és kitartás „Ne paráználkodj!”
Az élet tisztelete 6. Parancsolat „Ne ölj!” 2 Mózes 20, 13.
Áldott Karácsonyi ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok!
BIBLIAI SZABADEGYETEM
A 8. parancsolat Ne lopj! (2Móz 20,15).
Isten lakhelye.
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

„Ne lopj!” A 8. parancsolat Segíts és ajándékozz „Ne lopj!” A 8. parancsolat (2 Mózes 20, 15)

„ Ne lopj” Lopás az, Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj. Értelmezzétek mit jelent a lopás szó? „ Ne lopj” (2 Mózes 20, 15) Lopás az, ha titokban elvesszük azt, ami a másé, ha valakit megkárosítunk, becsapunk, ha elvesszük azt, ami a másik ember alkotása. Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj.

„ Ne lopj” (2 Mózes 20, 15) A tolvaj A meglopott Mit gondolhat a tolvaj? Mit érezhet és mit gondolhat akit meglopnak? Beszéljétek meg! A tolvaj A meglopott bűntudatot, lelkiismeret furdalást, érezheti, hogy becstelenség volt a tette, szégyent, büntetés jár a lopásért. veszteséget, gyászt, szomorúságot, kiszolgáltatottságot, félelmet. Akitől lopnak az a meglopott. Aki lop, az tolvaj.

Gondolkozzatok el az alábbi mondaton! Mit jelenthet? Segíts és ajándékozz! Amink csak van, az mind Isten ajándéka. Ő gondoskodik arról, amire szükségünk van. Az szeretné, hogy jól éljünk a tulajdonunkban lévő dolgokkal. Isten ezért adta a 8. parancsolatot. „ Ne lopj!”

Géházi kapzsisága és bűnhődése Olvassátok el Géhazi történetét! (2 Királyok 5, 19-27) Naamán a parancsnok, hálás szívvel távozott Izráelből. Isten meggyógyította súlyos betegségéből a leprából. Elizeus tanácsára megfürdött a Jordán folyóba és láss csodát, meggyógyult. Naamán fizetni akart a tanácsért a prófétának, de az elutasította, mert Isten gyógyította meg, neki tartozik hálával-mondta. Elizeus szolgája Géházi hallotta ezt, és kihasználta a helyzetet. Naamán után futott és az ura nevében pénzt és ruhát kért, amit aztán letagadott Elizeusnak. Elizeus leleplezte és megbüntette a szolgáját.

Milyen ürüggyel kérte az ajándékot Géházi Naamántól? Válaszoljatok az alábbi kérdésekre! Az én uram azt üzeni, hogy éppen most érkezett két prófétatanítvány, adj nekik egy talentum ezüstöt, és két rend ruhát. Milyen ürüggyel kérte az ajándékot Géházi Naamántól? Honnan jössz Géhazi? Mit kérdezett Elizeus Géhazitól? Mit válaszolt Géhazi? Nem járt a te szolgád sehol sem. Elizeus hogyan büntette meg hazug és tolvaj szolgáját? Megátkozta.

Hallottál a Nyilas Misi karácsonyáról. Beszélgesstek erről. Mit jelent Hallottál a Nyilas Misi karácsonyáról? Beszélgesstek erről! Mit jelent? Ajándékozz - adományozz