Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,"— Előadás másolata:

1 Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
JÓ REGGELT ! Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság fia. Köszönöm, hogy vagy és hogy megteremtettél engem is.

2 Járom a zarándok útjait, Megyek a cél felé
Járom a zarándok útjait, Megyek a cél felé! Kóstolom öröklét kútjait, Megyek az Uram elé! Vágok a réten, a völgyön át, Hágok a szirtre fel, Útközben láthatok sok csodát, Vágyom az Uramhoz el.

3 Megyek a tűző nap alatt, Megyek, ha borús az ég
Megyek a tűző nap alatt, Megyek, ha borús az ég. A földet fedheti zúzmara, Megyek, ha fütyül a szél. Kezemben vándorbot és virág, Lábamon út pora, Zsákomban kalács, s a Bibliám, Ajkamon hála dala.

4 Látom a kitárt Menny kapuját, Terített asztalát, A nekem szabott fehér ruhát, Látom az Úr mosolyát.

5 Csak a te intelmeidben gyönyörködöm, azok az én tanácsadóim
Csak a te intelmeidben gyönyörködöm, azok az én tanácsadóim. Életem a porhoz tapad: eleveníts meg igéddel! Ha dolgaimat elbeszélem, te meghallgatsz. Taníts meg rendelkezéseidre! Értesd meg velem utasításaid célját, hogy elmélkedjem csodáidon! Nem tudok aludni a bánat miatt, erősíts meg engem igéddel! Tarts engem távol a hazugok útjától, és ajándékozz meg kegyelmesen törvényeddel! Az igaz utat választottam, döntéseidet magam előtt tartom. Ragaszkodom intelmeidhez, URam, ne engedj megszégyenülnöm! Parancsolataid útján járok, mert bizakodó szívet adsz nekem. Taníts, URam, rendelkezéseid céljára, hogy megfogadjam azokat mindvégig! zsoltár

6 Őrizz meg minket, óvd meg népedet. Légy velünk az úton Úristen
Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk az úton Úristen! Forrásvíz, kenyér, az ínség nem ér! Légy minékünk áldás és élet! Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk minden szenvedésben! Tekinteteddel, meleg fényeddel, Légy közel az ólomidőkben!

7 Őrizz meg minket, óvd meg népedet. Légy áldásaiddal mivélünk
Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy áldásaiddal mivélünk! Te Szentlelkeddel, élő igéddel, Légy jelzőtűz az úton nékünk. Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk a gonosszal harcban! Akarat s erő - légy békeszerző, Jöjj el szabadításod hozva!

8

9

10

11 Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk. Zsid 1,1-2

12

13 OLVASD A BIBLIÁT, MERT HOZZÁD IS SZÓL !
Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk. Zsid 1,1-2 OLVASD A BIBLIÁT, MERT HOZZÁD IS SZÓL !


Letölteni ppt "Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések