Gyakorló óra 5/12.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Advertisements

Kondicionális Eddig: Boole-konnektívumok ( , ,  ) Ezek igazságkonnektívumok (truth-functional connectives) A megfelelő köznyelvi konnektívumok: nem.
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
8 Klikkelj az egérrel!.
Feltehetek egy kérdést?
A Publ-IQ ( különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz.
VIIII. Szalvéta bemutató
Kompetencia - Interakció Összeállította: Alseczné Sipos Ibolya NKI Árpád Fejedelem Általános Iskola.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Az olvasástanítás módszere:
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Pedagógiai kutatás (2) -kötelező tantárgy II. év, távoktatás
Készítette: a Dalai Láma
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Saját modul megvalósítása DROGPREVENCIÓ as tanévben Készítette : Szegedi Károlyné.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
Amit a Honismeret órákkal kapcsolatban tudni kell!
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Fülemüle informatika verseny
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Gazdasági ismeretek.
A szövegértés tanítása II.
Olvasd lassan és csendben!.
Kedves Fiam ....
Programozás Imagine Logo.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
TÁMOP / Önálló innováció az Erkel Ferenc Tagintézményben Délutáni sportfoglalkozás alsó tagozatos gyerekek részére készítette: Mócsán.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Karácsony Ha szerencsénk van havazik és nem tűnik minden annyira szürkének. Mostanában, hogy jön az új év és a Karácsony, csak fázol és meg-megállva.
MIÉRT GYÖTÖRJÜK EGYMÁST KIMUTATÁSOKKAL? Készítette: Gönye Zoltán, TE MIÉRT TESZED?
Olvasd lassan és csendben!
Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Felnőtt újraélesztés.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
Módszerek 5/5.
A nélkülözhetetlen kellékek 5/11. Előkészület – tanár Beszédművelés papírt kinyomtatni Az érdeklődési tesztet kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Hogyan tanulok? 5/8.
Az eszközök áttekintése 5/15. Előkészület – tanár A kérdőív kiértékelése Jegyzetlapok a nevekkel a játékhoz Készítette: Sági Lajos2.
Agykontrollos továbbképző éveseknek
Tanulási nehézségek 5/3.
Segítő külső körülmények 5/13. Előkészület – tanár A páros munkához szükséges szöveget kinyomtatni Készítette: Sági Lajos2.
Hogyan tanulok otthon? 5/2.
Tanórai szokásaim 5/14.
Jegyzetkészítés 5/17.
Tantárgy: Magyar nyelv és irodalom Cél: Micó című olvasmány feldolgozása Iskola: Munkácsy Mihály Áltanos Iskola 2. osztály Készítette: Vilmanné.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Projektorientált matematikaoktatás
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Mitől jó egy prezentáció?
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Szeretet szolgálat Joli néninél
Hatékony és pontos munkavégzés
Tanulási technikák A tanulási stratégiák.
Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
45 lecke az életben Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Hatékony és pontos munkavégzés
Sját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a.
Előadás másolata:

Gyakorló óra 5/12

Készítette: Sági Lajos Előkészület – tanár Az érdeklődési teszt kiértékelése Az önálló feladathoz a lapokat kinyomtatni Az óra végi játékhoz esetleg körbe rendezni az ülőhelyeket Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos A teszt értékelése Az érdeklődési köreiteket egy pókhálódiagramon fogjuk ábrázolni, aminek 19 ága a 19 érdeklődési kört jelenti. Ha nagyon nagy területet kapunk középen, akkor nagyon érdeklődő osztály vagyunk, ha nagyon kicsit, akkor érdektelenek. Nézzük az eredményeket! Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Szöveg a feladathoz Amikor a tankönyv szövegét olvasod, koncentrálj arra, hogy megtaláld azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek a mondanivaló lényegét hordozzák. Szinte ízlelj meg minden szót, mennyire új, mennyire fontos, mi jut róla eszedbe, találkoztál-e már vele?! Dolgozhatsz kizárásos alapon is: ez a szó se fontos, ez sem, ez sem… és mi marad, marad-e valami? Ami valóban lényegbevágónak tűnik, emeld ki, húzd alá könyvedben. De még jobb, ha egy papírlapra vagy füzetedbe gyűjtöd ki őket. Sokan rendezik el úgy a kigyűjtött kifejezéseket, hogy azok mintegy vázként szolgálnak a feleléshez, vagy a témáról való beszámoláshoz. Ezt nevezzük kulcsszóvázlatnak. A kulcsszavakról eszedbe jutnak a részletek, és így folyamatosan tudsz beszélni a témáról. Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Feldolgozás Tételmondat: Koncentrálj arra, hogy megtaláld azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek a mondanivaló lényegét hordozzák! Magadnak feltehető kérdés: Hogyan? Kulcsszavak: Ízleld meg Kizárásos alapon Emeld ki Gyűjtsd ki Rendezd el Új szó: kulcsszóvázlat Amikor a tankönyv szövegét olvasod, koncentrálj arra, hogy megtaláld azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek a mondanivaló lényegét hordozzák. Szinte ízlelj meg minden szót, mennyire új, mennyire fontos, mi jut róla eszedbe, találkoztál-e már vele?! Dolgozhatsz kizárásos alapon is: ez a szó se fontos, ez sem, ez sem… és mi marad, marad-e valami? Ami valóban lényegbevágónak tűnik, emeld ki, húzd alá könyvedben. De még jobb, ha egy papírlapra vagy füzetedbe gyűjtöd ki őket. Sokan rendezik el úgy a kigyűjtött kifejezéseket, hogy azok mintegy vázként szolgálnak a feleléshez, vagy a témáról való beszámoláshoz. Ezt nevezzük kulcsszóvázlatnak. A kulcsszavakról eszedbe jutnak a részletek, és így folyamatosan tudsz beszélni a témáról. Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Felmondás vázlattal Tételmondat: Koncentrálj arra, hogy megtaláld azokat a szavakat, kifejezéseket, melyek a mondanivaló lényegét hordozzák! Magadnak feltehető kérdés: Hogyan? Kulcsszavak: Ízleld meg Kizárásos alapon Emeld ki Gyűjtsd ki Rendezd el Új szó: kulcsszóvázlat Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Önálló feladat Alakítsatok csoportokat, és közösen oldjátok meg a következő feladatot! Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Ellenőrzés Egyik nap, hazatérve az iskolából, ülj le íróasztalodhoz, végy elő egy üres papírlapot, és próbáld meg röviden megfogalmazni, melyik tárgyból mit tanultál aznap az iskolában. Mik azok a legfontosabb új ismeretek, amelyek megmaradtak benned, illetve egyáltalán, mennyire tudod felidézni az órák menetét. Nagyon sok olyan diák van, akinek papírlapján sok marad az üres hely ennél a próbánál, pedig esetleg hat tanítási óra is volt azon a napon. Mérlegeld, mennyire lehetsz elégedett teljesítményeddel te! Biztos, hogy lesznek olyan tantárgyak, amelyek órái szinte nem hagynak nyomot benned. Ez azt jelenti, hogy változtatnod kell azon a módon, ahogy jelen vagy az órán. Egyáltalán nem haszontalan megcsinálnod ezt a tudáspróbát. Ettől – ha van benned valamennyi önbecsülés és ambíció, törekvés a jóra – hamar áteshetsz egy olyan változáson, hogy egyre többet jegyzel meg az órán elhangzottakból. Ezzel nemcsak rengeteg időt takaríthatsz meg, de eredményeid is látványosan javulnak. Készítette: Sági Lajos

Készítette: Sági Lajos Befejezés Tökfej: Körben ülünk. Mindenkinek el kell mondania az előtte ülő négy ember választott nevét, és végül a sajátját. Aki téveszt annak a választott neve helyett azután „Tökfej”-et mondunk. Ha már jól megy, akkor az összes előtte ülőét. Fontos: ez a játék a bohóckodásról és a vidámságról szól, nem pedig a gúnyolódásról! Készítette: Sági Lajos