Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?"— Előadás másolata:

1 Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
avagy biztos, hogy ez a nekem való szak?!

2 A lehetséges okok... PÉNZ az aktuális informatkikus hiány Magyarországon feltornászta a béreket a szektorban, így most ez egy igen jól kereső szakmának számít ELHIVATOTTSÁG aki már kiskorától kezdve úgy nő fel, hogy érdeklődést mutat nem csak az elektronikus eszközök iránt, hanem a működésük felé is, annak mindenképp van valalamennyi elhivatottsága a mérnökinformatikus szak iránt DÖNTÉSKÉPTELENSÉG és nálam talán ez volt a döntő: Valójában érdekelt bármelyik mérnök szak a BME –n, csak nem tudtam volna dönteni, hogy járműmérnük, építész, vagy építő vagy ... Pont ezért lett a mérnökinformatikus, hiszen ez átfedi az egész mérnöki területet, és bármelyik irányban szakosodhatok, ami csak érdekelni fog X év múlva.

3 A dilemmák Akarok én egyáltalán legalább 3 és fél évig matekot, informatikát és egyéb kevésbé érdekes tantárgyakat tanulni emelt szinten, a híresen nehezen teljesíthető villamosmérnöki karon? Itt van a lehetőség: 1-2 éves OKJ képzések amikkel lehetek rendszergazdától kezdve Java programozón át bármi. megérné? A válasz egyszerű: mennyire akarok komolyan foglalkozni a témával. Ha érdekel az is, hogy hogyan működik, nem csak az, hogy hogyan kell csinálni, akkor az egyetem. Itt átfogó az oktatás, nem csak felszínes. Ha itt végzek, akkor valóban mérnök leszek, és nem csak egy ‘programozó’ robot.

4 Miért nem lenne jó Neked?
Jó lenne Neked is? Ezt csak Te tudhatod. Én csak vázolom a helyzetet. HA elhivatott vagy és érdekel magas szinten a mérnök lét. HA érdekel, csak nem tudsz dönteni a sok szak között a bőség zavarában HA fel tudod áldozni az elkövetkezendő 3-4 éveded a kemény tanulás és szívás oltárán, csak azért, hogy később hasznosíthasd a valós tudásod Miért nem lenne jó Neked? MERT “csak sokat szeretnék keresni” MERT minden nap 3 órát játszok a számítógépen, és milyen menő már.. MERT matekból a kettesért küzdök középiskolában, de szeretnék programozni ide sajnos kelleni fog a matek is. Nem is kicsit. Attól még hogy nagy a nyomás, nem lehet mindenkiből mérnök. Megpróbálni lehet, mert nem elehetetlen, de érédemes megfelelő előképzettséggel érkezni.

5 Készítette: Sebestyén Soma


Letölteni ppt "Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések