Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László"— Előadás másolata:

1 Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László

2 1. Tervem Békéscsabai Andrássy Gyula
A Békéscsabán található Andrássy Gyula Gimnáziumba szeretnék menni. Elsősorban azért akarok ide menni mert tetszik a suli. Az iskolának van saját kollégiuma. Jó híre miatt szeretnék ide járni. Meg hát azért is hogy tudom hogy oda való vagyok .

3 Szakok Emelt angol szakra szeretnék menni. Még pedig azért mert számomra fontos a nyelv. Esetleg az emelt biológia szak jöhet még közbe .

4 Felvételi 3. Emelt óraszámú biológia (4 évfolyamos) Felvételi:
A) Magyarból: 25 pont - írásbeli: központi felvételi feladatlap. B) Matematikából: 25 pont 5. Reál gimnáziumi osztály (4 évfolyamos) Általános tantervű osztály, melyben egyes reál tantárgyak (matematika, informatika) és az angol nyelv emelt óraszáma segít a magasabb szintű követelmények teljesítésében. Felvételi: A) Magyarból: 25 pont - írásbeli: központi felvételi feladatsor. B) Matematikából: 25 pont

5 Előnyök és hátrányok Előnyök: Hogyha ezt az iskolát úgy 4-es 5-ös átlaggal végigviszem akkor már szinte minden további főiskolába, egyetemre felvesznek. Angol szakra menni meg azért előny hogy már 12.-be meglesz a felsőfokú nyelvvizsga. Hátrányok: Egy kicsit messze van még vonattal is de kollégista szeretnék lenni.

6 2. Tervem Mezőberény Petőfi Sándor
2. tervem a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és kollégium lenne. Először is megint a nyelv miatt mennék oda. Meg azért mert ahogy nézegettem az iskola weboldalát megtetszett nagyon .

7 Szakok Elsősorban megint a nyelv vert szöget a fejemben. De most nem az angol hanem a német. Másik szak ismét a biológia lenne. Ebben nincs semmi féle változás mert a számomra a biológia meg a nyelv nagyon fontos.

8 Előnyök és hátrányok Előnyök: Közel van. Meg lehet a felsőfokú nyelvvizsga németből. Sokféle szabadidős program van a koleszba. pl.: filmklub, testépítés stb… Hátrányok: Őszintén szólva nem nagyon tudok hátrányokat, eljutás és a bejutás nem túl nehéz.

9 3.Tervem Horváth Mihály Gimnázium
3. tervem a szentesi Horváth Mihály Gimnázium. Jó hírű iskola, nem sokat tudok róla csak ahogy nézegettem a weboldalát a giminek nagyon megtetszett.

10 Szakok, felvételi Biológiai-kémiai tagozat
Amit kínálunk: - országos szinten is kiválóan felszerelt laboratórium és szaktanterem - felkészült szaktanárok naprakész tudással - kutatási projektekben való részvételi lehetőség - emelt és középszintű érettségire való eredményes felkészítés

11 Előnyök és hátrányok Előnyök: Ismerősök és tanárok ajánlották.
Hátrányok: Ahol én lakok onnan messze van. Busszal, illetve vonattal is el lehet jutni Szentesre, bár a buszozás egy kicsit necces.

12 Köszönöm a megtekintést!


Letölteni ppt "Továbbtanulási terveim készítette: Roszik László"

Hasonló előadás


Google Hirdetések