Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Publ-IQ (www.publ-iq.hu) különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Publ-IQ (www.publ-iq.hu) különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz."— Előadás másolata:

1 A Publ-IQ (www.publ-iq.hu) különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz viszonyulásaik alapján). Ez nem egyszerűen fórum, hanem bonyolult viták vagy szakmai konzultációk, szempont-kombinációk „izzasztása-gyúrása”... Megoldás felé terelő módszer. (Piros szál: elutasítás, zöld: egyetértés.)

2 1. Nézze meg a Fórum témákat. Ha talál olyat, amelyik érdekli, akkor szabadon beleolvasgathat.

3 2. A témák egyik fajtája a „csíra-téma”, amely még kevés hozzászólást tartalmaz, ezért olyan, mint egy hagyományos, listaszerű szöveges fórum.

4 3. A témák másik fajtája az „élő téma”, amely már csillagtérkép. (Az egyik fő előnye, hogy rengeteg álláspont esetén is áttekinthető marad !) Ha rákattint egy csillagra, akkor egyből maga a hozzászólás nyílik meg. Ha csak a csillag fölé áll, akkor a hozzászólás vezérmondatát látja és menüt kap.

5 4. A menü lehetőséget ad annak megjelenítésére, hogy a választott csillag milyen értékeléseket kapott és/vagy adott más álláspontokra. (Zöld az egyetértő, összefelé húz, piros a vitató kapcsolatszál, távolít.) A viszonyok szaporodásával időnként rendezi a helyzetet egy háttérprogram.

6 5. Ha szeretne hozzászólni (vagy szavazni), ahhoz már be kell jelentkeznie. (Regisztrációkor is, később is választhat az egyszerűsített vagy teljes működésmód között.) Új hozzászólást írni úgy lehet, ha nézelődés, véleménykialakítás közben legalább három álláspontra értékelést adott. Hiszen az élő vagy majdani csillagtérképen a hozzászólás ezek alapján kapja meg a helyét.

7 6. A”fátyolozás” azt biztosítja, hogy más és más tájékon keresse az értékeléshez a következő csillagot. (Úgy, mint ahogy egy árbocot - az Ön álláspontját - különféle irányokba kell kicövekelni.)

8 7. Az álláspontja rögzítése után megnézheti, hova került az Ön új csillaga és milyen hatást gyakorolt másokra a közölt viszonyulásaival. Érdekesség: a kép alján egy speciális értékelés is szerepel, egy „kettépattintás”. (Volt benne, amivel egyetértettem, de ugyanabban volt olyan is, amit vitattam.)

9 8a. Ha megízlelte, hogyan épül egy megbeszélés, indítsa el a saját kérdését is. Eldöntheti, hogy nyílt, zártkörű-de-látható vagy pedig zártkörű-rejtett legyen. 8b. A téma címén túl két szöveget fogalmazzon. A részletes témafelvetés általában 160 karakternél több, ezért érdemes egy külön vezérmondatot is írnia.

10 9. Ha elégedett egy hozzászólásával vagy indított egy jó témát, hívja meg rá azokat, akik abban a témában szívesen és érdemlegesen szólnának. (Ha betévedőkre számít, könnyen „elalszik” a témája.) A meghívások: az esély! Ez a honlap képes a társadalom újjáépítésének kiszolgálására. Próbáljuk meg!...


Letölteni ppt "A Publ-IQ (www.publ-iq.hu) különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések