Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Az A vércsoport.
A napsugárzás jótékony hatásai:
Formula 2: Multivitamin-komplex
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
Helyes táplálkozás.
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Táplálékok,tápanyagok
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
A CUKORBETEGSÉG.
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Mese a tejről.
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
A magyar lakosság táplálkozásának jellemzői
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Osteoporosis (csontritkulás)
Horváth Krisztián A Vitamin.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Egészséges életmód Élj így!.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
VITAMINOK.
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Aktív, egészséges életmód
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
A VITAMINOK SZEREPE A PONTY LÁRVÁK NEVELÉSÉBEN B. Papp Zsuzsanna, Révész Norbert, Shivendra Kumar, Adorján Ágnes, Bogárné Csávás Katalin és J. Sándor Zsuzsanna.
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Egészséges életmód a születendő gyermek érdekében (az egészségtelen életmód, élvezeti cikkek használatának következményei a születendő.
rendellenességei, betegségei
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
rendellenességei, betegségei
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.

A D-vitaminnak egyetlen fontos feladata van, ez pedig nem más, mint a bélből felvett kalcium kalciumsóit beépíteni a csontokba és a fogakba. Tehát a D-vitamin felelős azért, hogy csontjaink épek és egészségesek legyenek. Ezenkívül még szabályozzák a foszfor háztartásunkat is. D-vitamin nélkül nem létezik erős csontváz.

Nyáron szervezetünk napi D-vitamin igényének ellátásához elegendő, ha rendszeresen napfény éri bőrünket, az így keletkezett D-vitamin azonban nyáron és ideális körülmények között is szervezetünk D-vitamin igényének csupán körülbelül 90 százalékát fedezi. Télen és várandósság során, illetve bizonyos betegségek, kedvezőtlen körülmények esetén kapnak különösen nagy jelentőséget az étrendünkbe iktatható D-vitamin-források.

Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, margarinok. D-vitamin tartalmú ételek A D-vitaminban gazdag étrend részét kell, hogy képezzék halakból, vargányagombából, tejtermékekből és tojásból készült ételek. A D- vitamint tartalmazó ételek fogyasztásával D-vitamin igényünknek körülbelül a százalékát pótolhatjuk.

A macska szervezete nem képes D- vitamint termelni. Ezért ezt a macska "külsőleg" szerzi meg. Napfény hatására a szőrén lévő zsiradékokban D-vitamin termelődik. Amikor a cica napfényben mosakszik, tulajdonképpen D-vitaminhoz juttatja a szervezetét.

A D-vitamin hatása Ellentétben a korábbi feltételezéssel, miszerint a D-vitaminnak csak a csontokra és az izomrendszerre van hatása, ma már tudjuk, hogy számos egyéb fontos szerepet is betölt szervezetünkben, sőt talán valamennyi szervünk működéséhez szükség lehet rá. A D-vitamin elengedhetetlen a csontok és fogak egészsége, valamint a normális izomműködés és erős immunrendszer szempontjából. Hiányának angolkór, csontritkulás, szívelégtelenség, magas vérnyomás, immungyengeség, cukorbetegség lehet a következménye. A D-vitamin-hiány növeli az vastagbél- és emlőrák, az idegrendszeri betegségek, továbbá a vese-és májbetegségek kialakulásának kockázatát.