Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3"— Előadás másolata:

1 Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3. ”Szembesítés” 4. Fogyási terv 5. Utánkövetés a cél!

2 A túlsúly oka Túlsúly oka: a bevitt kalória több, mint a felhasznált kalória. genetikai adottságok elhízás a családban betegségek, bizonyos gyógyszerek étrend mozgásszegény életmód 1. Mindig tisztázni kell az okokat.

3 Az elhízás típusai Alma típusú Az alma típusú elhízásnál ún. zsigeri zsír alakul ki. Kockázatai: magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés, magas koleszterinszint, cukorbetegség. Körte típusú A körte típusú elhízásnál bőr alatti zsír alakul ki. Kockázatai: mozgásszervi és visszérbetegségek, cellulit.

4 „Szembesítés” eszköze: mérőszalag
Árulkodó jel, ha a derék körfogata nők esetében 80, férfiaknál pedig 90 cm-nél több. Mérvadóbb a derék-csípő arány: nőknél 0,85, férfiaknál pedig a 0,9 feletti érték zsigeri elhízásra utal! 2. Meg kell állapítani, milyen típusú az elhízás.

5 „Szembesítés” eszköze: mérleg
3. Meg kell állapítani az elhízás mértékét.

6 Testtömegindex számítás
„Szembesítés” Testtömegindex számítás

7 Fogyási terv A leadni kívánt súly meghatározása.
Csodadiéták Természetes súlyvesztés A leadni kívánt súly meghatározása. Az ütemterv kialakítása. Életmódváltás lépéseinek felállítása: étkezés - csökkentett kalória-bevitel mozgás - minimum napi 30 perc Fogyási (ellenőrző) napló elkészítése. Rendszeres találkozók időpontjának kitűzése. 4. A célok kitűzése.

8 Étkezés - csökkentett kalória-bevitel

9 Fogyási napló Folyamatos súlykontroll!!!

10 Utánkövetés Folyamatos súlykontroll.
Rendszeres konzultáció a segítővel. A sikertörténet megosztása másokkal.

11 Miért a Wellness by Oriflame italporok?
April 4, 2017 Miért a Wellness by Oriflame italporok? Egyedülálló készítmények mert : 1 adag biztosítja a szervezet napi alapvető tápanyagszükségletét 3 fehérjeforrással rendelkeznek Magas az Omega 3-tartalmuk Alacsony, 28-as GI 1 adag energiatartalma: 65 kcal Csak természetes összetevőkből állnak Eper-/vanília ízesítésű italpor Egy egyedülálló készítmény A hasonló termékek piacán ez az egyedüli készítmény, amely valamennyi, felsorolt termékjellemzővel rendelkezik: Legalább 3 fehérjeforrás Magas Omega 3-tartalom Alacsony GI Csak természetes összetevők Természetes ízek (eper és vanília) Klinikailag igazolt hatás Szabadalmaztatott receptúra Klinikailag igazolt hatékonyságuk Biztosítják a tartós és kiegyensúlyozott energiaszintet Segítik a koncentrációt Csökkentik az édesség utáni vágyat

12 Kinek ajánljuk az italpor fogyasztását?
3 év fölötti gyerekeknek, felnőtteknek, idős embereknek vegetáriánusoknak gluténérzékenyeknek cukorbetegeknek (6 g szénhidráttartalom figyelembe vételével) táplálkozási zavarokkal küszködőknek…….. Eper-/vaníliaízesítésű italpor – adatok Az Eper-/vaníliaízesítésű italpor egy adagjára, 18 grammra vonatkozó adatok: Energia: 65 kcal / 280 kJ Fehérje: 7,5 g Szénhidrát: 6 g Zsírok: 1,5 g Az összetétel segíti az optimális sejtmegújulási folyamatokat és biztosítja a megfelelő fehérjebevitelt.

13 Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya TÚLSÚLYT okozhat!
Amire még szükség van! + Egyes vitaminok és ásványi anyagok hiánya TÚLSÚLYT okozhat! A testben rekedt feldolgozatlan méreganyagok a hízás egyik okaként jelentkezhetnek, illetve nagyban gátolhatják a fogyás folyamatának beindulását.


Letölteni ppt "Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3"

Hasonló előadás


Google Hirdetések