FENNTARTHATÓ LÉTÜNK A MEGUJULÓ ENERGIÁK TÁRSADALMASÍTÁSA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet..
Advertisements

Kiutak a válságból?. Kiút feltételei • Rendszerszemlélet • Szociális igazságosság • Környezet eltartóképesség szerinti használata • Paradigmaváltás •
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
A kibocsátáscsökkentés első számú eszköze az energiahatékonyság
Energia a középpontban
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Életvitel és gyakorlati ismeretek. Célok  Tanításának fő célja hogy olyan ismereteket adjon, mely megalapozza a tanulókban a technikának.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Energiatakarékos otthon
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
FENNTARTHATÓ LÉTÜNK A MEGÚJULÓ ENERGIÁK TÁRSADALMASÍTÁSA -TÁMOP /2-2F – A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
A FÖLD TERMÉSZETI ERŐFORRÁSAI
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Környezeti szemléletformálás
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Környezetállapot-Értékelés Program A PROGRAM JÖVŐ„KÉP”E KvVM – MTA TAKI – Széchenyi István Egyetem Bulla Miklós.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Versengő tézisek a fenntartható fejlődésről: a piaci és az alternatív gazdasági modell Boda Zsolt MTA PTI, BCE, Védegylet.
2. AZ ENERGETIKA ALAPJAI.
Az energia fogalma és jelentősége
A szakképzési rendszer változásai Szabó András. Új kihívások, régi problémák Tanulói létszám folyamatos csökkenése Szakképzés presztízsének hanyatlása.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Energiahatékonyság és fenntartható fejlődés
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
Mérnökökológia Musa Ildikó BME VKKT.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Fenntarthatóság és káoszelmélet
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
1. BEVEZETÉS. EMBER,ENERGIA, KÖRNYEZET
TECHNOLÓGIA ÉS KÖRNYEZET
Endogén területfejlődésCélmeghatározás: A TERÜLETFEJLESZTÉS CÉLJA 1 Mandulavirágzási Tudományos Napok – a Fenntarthatóság Európája március 4-5. STRATÉGIAI.
Az energiakaland oktatási program
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
KÖRNYEZETVÉDELEM.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Hungary-Romania Corss-border Co- operation Programme „The analysis of the opportunities of the use of geothermal energy in Szabolcs- Szatmár-Bereg.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
K&H a családi vállalatok bankja
GEOTERMIKUS ENERGIA.
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Hiteles Élet – Élménydús Élet
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Energetikai gazdaságtan
Energiaforrásaink.
Előadás másolata:

FENNTARTHATÓ LÉTÜNK A MEGUJULÓ ENERGIÁK TÁRSADALMASÍTÁSA

MEGUJULÓ ENERGIÁK TUDÁSMEGOSZTÓ PROGRAMJA TEHNOLÓGIAVÁLTÓ SZAKKÉPZÉS Készült a TÁMOP F számú pályázatának támogatásával

A FENNTARTHATÓSÁG ÉRTELMEZÉSE A létünket veszélyeztető programok is fenntarthatóságra törekszenek Céljuk: a gazdaságot társadalmat működtető erőforrások magánosítása, szűk érdekcsoportokhoz kötése A mi programunk az igazi egyenlő esélyeket biztosító PROGRAM Célunk: a gazdaságot társadalmat működtető erőforrások TÁRSADALMASÍTÁSA a FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD PROGRAMJA

A FENNTARTHATÓSÁG EGYSZERŰSÍTETT FELÉPÍTÉSE GAZDASÁGI ALAPOK ÉLTETŐ ÉS ÉLHETŐ TERMÉSZETI KÖRNYEZET EGÉSZSÉGES TÁRSADALMI KÖRNYEZET KÖRNYEZET ÉS KÖZÖSSÉG- TUDATOS EGYÉNI LÉT

A FENNTARTHATÓSÁG PILLÉREI GAZDASÁGI TÁRSADALMI ALAPOK ÉS FELTÉTELEK TUDÁSMEGOSZTÁS AZ ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉZÉS, A FELNŐTTKÉPZÉS MINDEN TERÜLETÉN TISZTESSÉGES KÖZÉRDEKŰ MÉDIAPROGRAM KÖZÉRDEKDŐL VEZÉRELT TÖRVÉNYI HÁTTÉR A MŰKÖDÉS ÉS MŰKÖDTETÉS LEHETŐSÉGE

A FENNTARTHATÓSÁG PROBLÉMÁI DRASZTIKUS EGYIDEJŰ FOGYASZTÁS ÉS NÉPESSÉGNÖVEKEDÉS LÉTET ÉS ÉLETMINŐSÉGET VESZÉLYEZTETŐ FOGYASZTÁS SZERKEZET AZ ANYAGI FORRÁSOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRHETŐSÉG ARÁNYTALANSÁGA A MEGOLDÁSHOZ VEZETŐ ÚT ISMERETEINEK ELZÁRÁSA, SZŰK CSOPORT ÉRDEKEKHEZ TÖRTÉNŐ KÖTŐDÉSE

LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEK TÚLNÉPESEDÉS LÉTALAPNAK MINŐSÜLŐ FELTÉTELEK DRASZTIKUS LESZŰKÜLÉSE ( víz, élelem, élettér stb.) AZ ENERGIAFOGYASZTÁS SZERKEZETE A TERMÉSZETI KÖRNYEZETÜNK SÚLYOS DEFORMÁCIÓJÁNAK OKA ÉS ELŐIDÉZŐJE KATASZTRÓFÁLIS ARÁNYTALANSÁGOK KIALAKULÁSA AZ EGYÉNI ÉLETMINŐSÉGEKBEN. AZ ÉLETMINŐSÉG ELTOLÓDÁSA, EGYÉRTELMŰ TORZULÁSA, A JÖVŐ MEGŐRZÉSE HELYETT A JÖVŐ FELÉLÉSE. SZÉLESKRŰ KOLLEKTÍV TUDÁS ÉS FELELŐSÉGÉRZET HELYETT, A TÖMEGTUDÁS ÉS TÖMEGTUDAT FOGYASZTÁSI IGÉYEK KORLÁTAI KÖZÉ SZORÍTVA ÉS LESZŰKÍTVE

Hagyományos és megújuló energiák aránya

MEGOLDÁS PARADIGMAVÁLTÁS A CSALÁD ÉS NÉPESSÉGTERVEZÉS FOGYASZTÁSI SZERKEZET ÉS MINŐSÉG ELOSZTÁSI SZERKEZET ÉS ARÁNY VALAMINT AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS ÉS TUDÁSMEGOSZTÁS TERÜLETÉN

A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD (NORMÁLIS FÖLDI LÉT) EGYIK LEGSÚLYOSABB PROBLÉMÁJA A FELHASZNÁLT HAGYOMÁNYOS ÉS MEGÚJULÓ ENERGIÁK ARÁNYA

A NAPENERGIA EGYRE NÖVEKVŐBB FELHASZNÁLÁSÁHOZ A SZAKKÉPZETT HUMÁNERŐ KIALAKÍTÁSA A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD SZAKKÉPZÉSI PARADIGMAVÁLTÁSSAL JÁRÓ MEGOLDÁSA A TECHNOLÓGIAVÁLTÓ SZAKKÉPZÉS ELSŐ LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA A NAPENERGIA EGYRE NÖVEKVŐBB FELHASZNÁLÁSÁHOZ A SZAKKÉPZETT HUMÁNERŐ KIALAKÍTÁSA

A LEGNAGYOBB VESZÉLY A KLÍMAVÁLTOZÁS FENYEGETŐ REALITÁSA

A NAPENERGIA EGYRE HATÉKONYABBAN EGYRE OLCSÓBBAN EGYRE NAGYOBB TÁMOGATÁSSAL KI TUDJA VÁLTANI A MAKRO ÉS MIKROGAZDASÁG ÁLTAL JELENLEG HASZNÁLT EGYRE DRÁGULÓ KIFOGYÓFÉLBEN LÉVŐ SZENNYEZŐ HAGYOMÁNYOS ENERGIÁKAT!!!

TUDÁSMEGOSZTÓ- TECHNOLÓGIAVÁLTÓ PROGRAMUNK ELSŐ TERÜLETE A NAP ENERGIÁJA !

PARADIGMAVÁLTÁSI KORSZAKOK A SZAKKÉPZÉSBEN SZÁRAZÉPÍTÉS CNC TECHNOLÓGIA

TÁMOGATÓK Folyamatosan bővülő létszámmal

MIT JELENT NEKÜNK A NAP? KIMERÍTHETETLEN TISZTA ENERGIA FENNTARTHATÓ LÉTÜNK ALAPFELTÉTELE ÁTALAKÍTHATÓ ÉS ELRAKTÁROZHATÓ ENERGIAFORRÁS A III. ÉVEZRED MEGHATÁROZÓ IPARI ÉS HÁZTARTÁSI ENERGIÁJA A FÖLDÖN ÉLNI KELL ÉS NEM FÉLNI !!! A HOMO SAPIENS FENNTARTHATJA ÉS FORMÁLHATJA A VILÁGOT, A MOHÓ SAPIENS FELÉLI(ÉS) VAGY ELPUSZTÍTJA !

ILYEN EGYSZERŰ A NAP HŐ ÉS ÁRAMTERMELŐ TECHNOLÓGIÁJA !!! ???

A MEGÚJULÓ ENERGIÁK NEM AZ ENERGIÁT BIZTOSÍTÓ RENDSZEREKET AKARJÁK KISZORÍTANI HANEM AZ EDDIG FELHASZNÁLT SZENNYEZŐ ENERGIAFORRÁSOKAT A JÖVŐ CSALÁDI HÁZ TULAJDONOSA TERMELŐ, EGYBEN FOGYASZTÓ !!!

KÉPZÉSI PROGRAMUNK TARTALMA ÉS SZERKEZETE

SZAKKÉPZÉSI STRUKTÚRA KÉPZÉSI EGYSÉGEI (KISÉRLETI MODELL) TANULÓPÁROK 1 pedagógus, 1 tanuló vagy vállalkozó KÉPZŐK Mobil tantestület (szakképző intézeti pedagógusok, magas képzettségű megújuló energiákat képviselő vállalati, intézményi szakemberek) TEHNOLÓGIAI TEAMOK Képzéstechnológiai gyakorlási helyenként szerveződő célcsoportok

A PROGRAM FENNTARTHATÓSÁGÁT BIZTOSÍTJA. A megjelenő és egyre erősödő gazdasági kényszer A programot támogató háttérszerkezet (gyártó forgalmazó cégek, intézmények, lakossági vállalkozói igények) Az EU támogatási rendszere

A PROGRAM PILLANATKÉPEI

A TUDÁSMEGOSZTÁS NYITÓ RENDEZVÉNYE A KÉPZÉSI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA

INGYENES LAKOSSÁGI VÁLLALKOZÓI TANÁCSADÁS A TÁVOKTATÁSI KOMMUNIKÁCIÓ KIÉPÍTÉSE A MEGSZERZETT ISMERETEK RENDSZEREZÉSE KIEGÉSZÍTÉSE

ELŐKÉSZÜLETEK AZ ÖSSZEFÜGGŐ SZAKMAI GYAKORLATRA

A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD – A LÉT FENNTARTHATÓSÁGÁNAK ALAPTÖRVÉNYEI: A FÖLDÖN ÉLNÜNK KELL ÉS NEM FÉLNÜNK ŐRKÖDNI KELL AZON, HOGY HOMO SAPIENSBŐL NE VÁLHASSON A JÖVŐNKET FELÉLŐ MOHÓ SAPIENS! LÉTÜNK LEGFONTOSABB FELADATA ÉS ÉRTELME, HOGY A KÉK BOLYGÓT AZ UNOKÁINK. HOGY A KÉK BOLYGÓT AZ UNOKÁINK. UNOKÁINAK AZ UNOKÁI IS ÉLTETŐ ÉS ÉLHETŐ TERMÉSZETI KÖRNYEZETKÉNT KAPHASSÁK MEG ÉS ADHASSÁK TOVÁBB.

A TEREMTŐ A NAPRAFORGÓT ÉTKEZÉSRE ÉS NEM ÜZEMANYAGNAK NEM ÜZEMANYAGNAK SZÁNTA !!!

A NAPKORSZAK BELÁTHATATLAN IDŐN ÁT FENNTARTHATÓ !!!