Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közoktatási fejlesztések, pályázati lehetőségek
Advertisements

Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
GINOP 3. Infokommunikációs fejlesztések prioritás
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Bevezető: Mi az intelligens szakosodás? Milyen sikeres tapasztalatokról tudunk? Varga Attila egyetemi tanár, kutatócsoport-vezető PTE KTK, MTA-PTE Innováció.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
1 ANDOR László az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa „Az Európai Unió jövője” konferencia.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Nemzeti Technológiai Platform a
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Az energiahatékonyság finanszírozása a as programozási időszakban.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Mérhető-e a fenntarthatóság? – Az Európa 2020 stratégia példája Fenntarthatóság és Magyarország 2025-ben SJTB Tudományos ülés, november 19.
Az Új Széchenyi Terv Tudomány - Innováció prioritása Dr. Nikodémus Antal főosztályvezető NGM Innovációs és K+F Főosztály Miskolc,
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Új innovatív beszerzési modellek (PcP – Pre-Commercial Procurement) és alkalmazásuk Fenntarthatóság és energiahatékonyság a közbeszerzési eljárásban Miskolc,
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
A határtérség.
Erdély2020 Fejlesztési Terv
Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Erdély2020 Fejlesztési Terv Az EU költségvetési időszakának vezető irányvonalai Winkler Gyula európai parlamenti képviselő Kolozsvár, 2012.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
Előadás másolata:

Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és dokumentumok Mottó: „Soha korábban nem volt ilyen nagy az egyetértés abban, hogy a kreatív gazdaság alapja a kulturális tartalmakhoz való hozzáférés. A kultúrában gyökerezik a kreativitás, a kreativitás pedig elvezet a társadalmi innovációhoz és a kulturális, gazdasági növekedéshez.” Jill Cousins, az Európai Digitális Könyvtár Alapítvány igazgatója

Európa 2020 A program kiemelt célkitűzései A foglalkoztatás szintjének a jelenlegi 69 %-ról legalább 75 %-ra növelése a 20–64 évesek körében. A K+F beruházások mértékének a GDP 3 %-ára történő emelését kitűző cél megvalósítása, elsősorban a magánszektor K+F beruházásaira érvényes feltételek javításával; az innováció mérésére alkalmas új mutató kidolgozása. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 20 %-os csökkentése az 1990-es szinthez képest, vagy megfelelő feltételek esetén a kibocsátás 30 %-os csökkentése; a megújuló energiaforrások arányának 20 %-ra történő növelése a végső energiafogyasztásban, valamint az energiahatékonyság legalább 20 %-os növelése. Az iskolából kimaradók arányának a jelenlegi 15 %-ról 10 %-ra csökkentése, és a felsőoktatási végzettséggel rendelkezők arányának 31 %-ról legalább 40 %-ra növelése 2020-ig a 30–34 éves korosztály körében. Az országos szegénységi küszöbök alatt élő európaiak számának 25 %-os csökkentése, 20 millió ember kiemelése a szegénységből.

Európa 2020 INTELLIGENS NÖVEKEDÉSFENNTARTHATÓ NÖVEKEDÉSINKLUZÍV NÖVEKEDÉS „Innovatív Unió” -kutatás és az innováció keretfeltételeinek javítása; -finanszírozási forrásainak bővítése az innovációs lánc megerősítése és a beruházások Unió-szerte megvalósítandó növelése érdekében. „Erőforrás-hatékony Európa” elnevezésű - gazdasági növekedés és az erőforrások felhasználásának szétválasztása; -gazdaság szén-dioxidmentesítése; -a megújuló energiaforrások növekvő mértékű alkalmazása; -a közlekedési ágazat modernizálása; -az energiahatékonyság elősegítése. „Új készségek és munkahelyek menetrendje” - a munkaerőpiacok modernizálása; - munkavállalók mobilitásának fokozása; -az egész életen át tartó készségfejlesztés; -a munkaerő-piaci részvétel ösztönzése; a munkaerő-piaci kínálat és kereslet jobb összehangolása érdekében. „Mozgásban az ifjúság” -az oktatási rendszerek teljesítményének és az európai felsőoktatás nemzetközi vonzerejének növelése. „Iparpolitika a globalizáció korában” - a vállalkozások – különösen a kkv-k – üzleti környezetének javítása -a világszinten versenyképes, erős és fenntartható ipari bázis kialakításának támogatása. „Szegénység elleni európai platform” -társadalmi és területi kohézió biztosítása, -a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők társadalmi integrációja. „Európai digitális menetrend” -nagy sebességű internethálózat bővítésének felgyorsítása -egységes digitális piac előnyeinek kamatoztatása a háztartások és a vállalkozások számára.

Európai digitális menetrend: akcióterv az európai jólét fellendítésére (IP/10/581)

Európai digitális menetrend és a Digitális Magyarország Program DIGITÁLIS MENETREND CÉLJAIDIGITÁLIS MAGYARORSZÁG PROGRAM PRIORITÁSAI Élénk, egységes digitális piac -tartalmakhoz való könnyebb hozzáférés; -határokon átnyúló internetes tranzakciók egyszerűsítése; -bizalomépítés a digitális szolgáltatások terén; -a távközlési szolgáltatások egységes piacának erősítése. Interoperabilitás és közös szabványok -IKT szabványok optimális meghatározása; -A szabványok optimálisabb alkalmazása; -Átjárhatóság növelése koordináció révén. Bizalom és biztonság Nagy sebességű, szupergyors internet hozzáférés -szélessávú lefedettség biztosítása; -új generációs hozzáférési hálózatok; -nyílt, és technológiailag semleges internet. Kutatás és innováció -hatékonyság ösztönző intézkedések; -IKT innováció ösztönzése; -nyitott innováció előmozdítása. Digitális jártasság, esélyegyenlőség növelése -digitális jártasság és készségek; -Inkluzív digitális szolgáltatások; Az IKT előnyei az uniós társadalom számára -IKT a környezet szolgálatában; -fenntartható egészségügy és önálló életvitel; -kulturális sokszínűség és kreatív tartalmak; -elektronikus kormányzat; -intelligens közlekedés, nagyfokú mobilitás.

Európai digitális menetrend: Kiemelt kezdeményezések (MEMO/10/200) 1. Élénk egységes digitális piac 1. kulcsintézkedés: Szerzői jogok tisztázása, kezelése és határokon átnyúló engedélyezése: kollektív jogok kezelése, gazdátlan művekről szóló irányelv,szerzői jogi adatbázisok létrehozása A közszféra információinak további felhasználásáról szóló irányelv felülvizsgálata, különösen tárgyi hatálya, valamint a hozzáférési és felhasználási díjakra vonatkozó elvek tekintetében. 2. Interoperabilitás és közös szabványok 5. kulcsintézkedés: az EU szabványosítási politikája felülvizsgálata 5. Kutatás és innováció 9. kulcsintézkedés: köz- és magánszféra közötti partnerségek tervszerű felhasználása

A kreatív iparágak és a Digitális menetrend Európa 2020 célkitűzéseiKreatív iparág a megvalósítás szolgálatában „Innovatív Unió”szoftverkészítés és digitális játékfejlesztés „Mozgásban az ifjúság”film és videó, elektronikus és nyomtatott sajtó „Európai digitális menetrend”elektronikus és nyomtatott sajtó, reklám- és hirdetési ipar, film és videó „Iparpolitika a globalizáció korában”reklám- és hirdetési ipar, film és videó, szoftverkészítés és digitális játékfejlesztés „Új készségek és munkahelyek menetrendje” 12 kreatív iparág

Jogi környezet megteremtése

A szolgáltatás megvalósítása

Európa 2020: rt1_v1.pdf Digitális Menetrend: o?reference=IP/10/581&format=HTML&aged= 0&language=HU&guiLanguage=en Digitális Magyarország: alis_magyarorszag_program_vitairat.pdf Dokumentumok

Köszönöm figyelmüket! Kodaj Katalin