Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a 2014-2020-as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a 2014-2020-as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor."— Előadás másolata:

1 Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a 2014-2020-as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor

2 Kiindulási pontunk „Idiótának kell lenni, hogy az ember a tőle független változásban vagy pláne javulásban hinni tudjon, az olyan változásban, amelyben tevékeny része nincs. A jó és egyre jobb világ nem a személytelen fejlődés eredménye, amelynek kellemes előnyeit, mint napfürdőt élvezni lehet. Az embertől független úgynevezett haladás rémeszményére az összes csibészek azonnal fülüket kezdték hegyezni. Hiszen összes gazságaidat most már nyugodtan űzheted tovább. A világ tőlünk függetlenül halad. Nincs semmi baj. Hajrá! Éljen a haladás!” Hamvas Béla

3 Nincsen EU programokon kívüli fejlesztés!

4 Legnagyobb foglalkoztatók és a közlekedési igény

5 10 év alatt négyszeresére nőtt a kutatás-fejlesztés

6 Egyes kistérségek leszakadása erősödőtt

7 Nyugat-Dunántúl szolgálata Közép-Európának

8 2014-2020 EU tematikus prioritások listája 1.kutatás, technológiai fejlesztés és innováció erősítése; 2.Információs és kommunikációs technológiákhoz való hozzáférés, a technológiák használatának és minőségének javítása; 3.kis- és középvállalkozások, a mezőgazdasági (az EMVA esetében), a halászati és akvakultúra-ágazat (az ETHA esetében) versenyképességének javítása; 4.alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban; 5.éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat-megelőzés és –kezelés előmozdítása; 6.környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása; 7.fenntartható közlekedés előmozdítása és kapacitáshiányok megszüntetése a főbb hálózati infrastruktúrákban; 8.foglalkoztatás előmozdítása és a munkaerő mobilitásának támogatása; 9.társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység elleni küzdelem; 10.beruházás az oktatás, képességfejlesztés és élethosszig tartó tanulás területén; 11.intézményi kapacitás javítása és hatékony közigazgatás.

9 GDP értéke a határtérségben (millió €) (TEIR, 2009)

10 Egy főre jutó GDP értéke a határtérségben (TEIR, 2009)

11 K+F ráfordítások összege (millió €) (TEIR, 2009)

12 Egy főre jutó K+F ráfordítás összege (TEIR, 2009)

13 A munkanélküliség aránya a határtérségben (TEIR, 2011)

14 1000 lakosra jutó vendégéjszakák száma a határtérségben (TEIR, 2011)

15

16

17

18 Köszönöm a figyelmet! Győrffy László Gábor


Letölteni ppt "Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a 2014-2020-as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések