Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület
Advertisements

RCH, mint karbantartásért felelős szervezet (ECM) kapcsolatrendszere
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
RENDELÉS, VEVŐKISZOLGÁLÁS, E - BUSINESS
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Építési beruházás.
Csoportok (teamek) a projektben. A projekt végrehajtására alakult csoport (team) azokból a szakemberekből áll, akik a projektben a munkát végzik. Ennek.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
Beruházási projektek dokumentációja
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
KÖZBESZERZÉSEK ÁTLÁTHATÓSÁGA Transparency International Magyarország Eger, szeptember 29. the coalition against corruption.
PÁLYÁZATKÉSZÍTÉS Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület
EKOP Elektronikus levéltár
Építési projektek megvalósítása a generálkivitelező szemszőgéből
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
az elektronikus építési napló
Fejlesztési Igazgatóság
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Folyamatleírások szerkesztésének gyakorlata, bemutatóval egybekötött gyakorlati képzés szeptember 22.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Készítette: Magyar Orsolya
Projektkontrolling 1 Előadó: Horváth László Projektkontrolling alkalmazása.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Nagyvállalati projektmenedzsment megoldás a Fővárosi Vízművek Rt.-nél Előadó: Fritsch Róbert CIO, Fővárosi.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Projektkontrolling A dolgozatot készítette: Bodnár Zsuzsanna Buskó Nóra Csépe Krisztina Szőke Zoltán Varga Nóra.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Pályáztatási szakasz (0.szakasz)  Projekt adatlap  E MT Projektfejlesztési szakasz – Feltételes közbeszerzési eljárás?! Projektmenedzsment Hivatalos.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Funkciói, feladatai és területei
EQF TEAM „WORKSHOP” SC MEETING. EQF Minden partner bemutatta a saját képzési rendszerét Megegyezés: EQF csapatvezetők tartják ezek után a kapcsolatot.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.

Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pont Magyarország Majorné Vén Mariann
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Projekt nyomonkövetése
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A tervezési munka előkészítése és folyamata
Projektirányítás elmélet - teszt
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
SZOLGÁLTATÁS SZERVEZÉSI IRODA SZOLGÁLTATÁS TELJESÍTÉS FOLYAMATA KÉSZÍTETTE: IFKOVICS KÁLMÁN KUCZORA ATTILA.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
SIGNUM ….. Fejlesztési dokumentumokat kezelő rendszer Dr. Fenyő Róbert Ügyvezető igazgató.
Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda ÁROP „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése”
HEFOP összefoglaló szakmai tapasztalatok Rettegi Zsolt vezető monitor.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Folyamat-, illetve állapotjelentés
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Projektirányítás elmélet - teszt
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
SUMP - kérdés Magyarországon
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
IRÁNYÍTÁS/ ELLENŐRZÉS
Előadás másolata:

Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok.

Irányítási dokumentumok A projekt előkészítése és indítása során keletkező dokumentumok: –ajánlat –szerződés –projektdefiníciós dokumentum (PDD) –minőségbiztosítási terv

A projekt végrehajtása során keletkező dokumentumok: –eseménynapló –állapotjelentés –emlékeztetők –jegyzőkönyvek –változási kérelmek –levelezések –kontrolling táblázatok

A projekt lezárása során keletkező dokumentum: –projektzáró dokumentum Az irányítási dokumentumok pontos halmazát részben a vállalat eljárásai, folyamatai és elvárásai határozzák meg, részben a projektdefiníciós dokumentum jelöli ki. A dokumentumokkal szembeni elvárások függenek a projekt méretétől, illetve az ügyfél elvárásától is.

Műszaki dokumentumok Mindenekelőtt, az egyes projektötletek definiálásakor azok beazonosíthatóvá tételét kell megoldani, mellyel elkerülhető, hogy a különböző, egymás mellett futó szervezeti projektek dokumentációja összekeveredjen. Ennek megoldására dolgozhatja ki a szervezet a saját projektkódolási rendszerét.

A különböző egyedi betű – szám kombinációk alkalmazásakor a következőkre kell figyelemmel lenni: A projektkód tegye lehetővé, hogy a különböző jellegű projektek kategori­zálhatók legyenek. A projektnek legyen egyedi sorszáma, mely egyben mutassa a projektek felmerülésének sorrendjét is. A kód tartalmazzon információt a projekt kezdő- és végidőpontjáról, illetve megvalósításának időtartamáról. Fontos lehet továbbá, hogy beazonosítható legyen a projekt legapróbb önálló tevékenységeleme is. Végül, ajánlott információt közölni a feladat végrehajtásáért felelős szervezeti egységről, személyről is.

Fontos leszögezni, hogy a projektvezetési dokumentumok mindegyike kapcsán egyértelműnek kell lennie e következőknek: A dokumentum tartalma, a dokumentum célja, a dokumentum készítésének időpontja, a dokumentum elkészítéséhez rendelkezésre álló, illetve ahhoz felhasznált adatok és információk, a dokumentumot ellenőrző, vagy jóváhagyó személy kiléte, azok a személyek, akik megkapják a dokumentumokat, a dokumentumok eredeti példányának tárolási helye (elektronikus dokumen­tumok esetében a hozzáférési jogosultság is).

Műszaki dokumentumok Követelménykatalógus Feladatkitűzési utasítás Specifikációk és/vagy Műszaki tervek Megvalósíthatósági tanulmányok Költségbecslési űrlapok Kínálat-összesítő Kiértékelési szempontrendszerének kidolgozásának dokumentuma

Projektjelentés Kiviteli tervek Szakhatósági- és Önkormányzati engedélyek és szervezeti dokumentumai Projekt-teamek megalakulásának munkajogi Beszállítói- és Alvállalkozói szerződések

Megrendelések Visszaigazolások Reklamációk Sürgetések Számlák Hiánylisták Tevékenységjegyzék Projektmegvalósítási kérdőív Előrehaladási jelentés Projektértekezletek jegyzőkönyvei Változtatási és módosítási döntések határozatai

Teljesítési jelentés Átadás - átvételi jegyzőkönyv Hibajegyzék Pénzügyi zárójelentés Végelszámolási jegyzőkönyv Projektzárás ellenőrző lista.