Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Folyamatleírások szerkesztésének gyakorlata, bemutatóval egybekötött gyakorlati képzés 2008. szeptember 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Folyamatleírások szerkesztésének gyakorlata, bemutatóval egybekötött gyakorlati képzés 2008. szeptember 22."— Előadás másolata:

1 Folyamatleírások szerkesztésének gyakorlata, bemutatóval egybekötött gyakorlati képzés szeptember 22.

2 Minőségirányítási alapdokumentumok
A minőségirányítási alapdokumentumok: a minőségirányítási kézikönyv, a minőségirányítási eljárásleírások és a minőségirányítási űrlapok.

3 Minőségirányítási eljárások
Az intézmény minőségirányítási vezetése által szerkesztett és az intézményvezető által jóváhagyott leírások az intézmény által meghatározott főbb folyamatokról és tevékenységekről. A leírás tartalmazza a felelősségeket és a teendők előírását

4 A folyamatleírások összetevői
Definíció Hivatkozások Felelősség és hatáskör mátrix (lépések, szereplők, felelősök, informáltak) Folyamatábra Az eljárás szöveges leírása A folyamat során keletkezett űrlapok

5 Minőségirányítási űrlapok
A minőségirányítási vezető által kiadott az intézményvezető által jóváhagyott üres bizonylatok, űrlapok, sablonok, amelyek használatát a minőségirányítási eljárások illetve utasítások teszik kötelezővé.

6 Bizonylatok A minőségirányítási és szakmai tevékenység során keletkező nyilvántartások, igazolások, feljegyzések és rögzített adatok, amelyek készülhetnek szabad formában vagy az előírt űrlapokon, papíron és/vagy elektronikus adatrögzítéssel.

7 Folyamatábra Mire jó? Egy adott folyamat eseményeinek, tevékenységeinek, lépéseinek vizuális szemléltetése, megértése

8 Folyamatábra, alkalmazott szimbólumok
Ovális körrel jelöljük a folyamat eleji állapotot, ill. a folyamat eredményét Téglalapot használunk a folyamat lépéseinek ábrázolására Nyomtatott dokumentum vagy jelentés Döntési pont, ahol igen/nem kérdésre kell válaszolnunk Elektronikus dokumentum, program

9 szakdolgozat készítése
1. Példa: szakdolgozat készítése

10 Felsőfokú szakképzés indítása
2. Példa: Felsőfokú szakképzés indítása

11 Szakmai vizsgák szervezése
3. Példa: Szakmai vizsgák szervezése


Letölteni ppt "Folyamatleírások szerkesztésének gyakorlata, bemutatóval egybekötött gyakorlati képzés 2008. szeptember 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések