Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin"— Előadás másolata:

1 Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Projekt kontrolling Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin

2 A diplomamunka tartalma
Projekt Kontrolling Projekt kontrolling Projektek a gyakorlati életben (két példa bemutatásával)

3 A projekt Egyedi, egyszeri és komplex feladatokból álló tevékenységek sorozata. A projekt célja, idő- és költségkerete előre meghatározott.

4 A projektek fázisai 1 Előkészítés Tervezés: Feladatlebontási struktúra
Időterv és a feladatok logikai kapcsolata Erőforrás terv Költség terv Mérföldkövek

5 A projektek fázisai 2 Tervezés: Megvalósítás Lezárás és értékelés
Szervezeti terv Minőség terv Kockázati terv Kommunikációs terv A projekt elfogadása Megvalósítás Lezárás és értékelés

6 Kontrolling A vezetés alrendszere, amely a tervezést, az ellenőrzést és az információellátást koordinálja. Célja az irányítás, értékteremtés hatékonyabbá tétele. Feladatai: A döntéshez szükséges információk gyűjtése, feldolgozása, továbbítása Üzleti folyamatok tervezése, hatékony működtetése, terv-tény elemzések elkészítése Hatékony kontrolling rendszer kiépítése és működtetése Működési tranzakciók feldolgozása, beszámolók elkészítése és ellenőrzése Előkalkuláció, a költségek folyamatos ellenőrzése, elemzése, utókalkuláció, a gazdasági döntések hatásainak értékelése.

7 Projekt kontrolling A definiált célok elérése érdekében folyamatosan figyeli a projekt tevékenységek határidőre való teljesítését, ellenőrzi az erőforrások és a költségek optimális felhasználását és a minőség megvalósulását. Célja, hogy a projekt egész életciklusa alatt nyújtson keretet a döntések előkészítéséhez, meghozatalához, hogy a projekt sikeresen és eredményesen megvalósuljon.

8 A projekt kontrolling feladatai 1
Feladatok az előkészítő és tervezési fázisokban: Adatok gyűjtése Gazdaságossági számítások végzése, a lehetséges alternatívák közötti választás segítése Előzetes számítások végzése a projekt várható eredményéről Segít a projektterv elkészítésében Közreműködik a projekt terjedelmének (scope-jának) meghatározásában, hogy az idő-, költség- és minőségtényezők összhangba kerüljenek egymással.

9 A projekt kontrolling feladatai 2
Feladatok a végrehajtási szakaszban: A projekt kontrolling kiterjed: A teljesítmény időbeli ütemezésének kontrolljára Az erőforrások felhasználásának kontrolljára A költség és árbevétel kontrolljára A minőség kontrolljára.

10 A projekt kontrolling feladatai 3
Feladatok a végrehajtási szakaszban: Információk folyamatos gyűjtése A projekt terjedelmének folyamatos védelme és karbantartása A tevékenységek folyamatos nyomon követése Gazdaságossági számítások végzése Terv-tény elemzések készítése Az esetleges eltérések okainak feltárása, a szükséges korrekciók elvégzése, a terv aktualizálása.

11 A projekt kontrolling feladatai
Feladatok a záró szakaszban, utóértékelés: Célja, annak eldöntése, hogy a projekt sikeresen megvalósult-e Teljesült-e a kitűzött cél, hozzájárult-e a vállalt hosszú távú stratégiai céljaihoz A tervben rögzített paraméterek (teljesítmény, idő, költség, minőség) sikeresen megvalósultak-e Utókalkulációk végzése Tapasztalatok levonása

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin"

Hasonló előadás


Google Hirdetések