MySQL adatbázis készítése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Advertisements

MiniCRM kapcsolat bemutató
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Microsoft Office Programcsalád
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Az Internet adta lehetőségek
Készítette: Kőrösi Péter. Lépj be a Unaico irodádba, majd kattints a tagsági csomagodra. Készítette: Kőrösi Péter.
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
ETwinning Tavaszi Kampány Jelentkezzen be személyes eTwinning munkafelületére.
A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása „Komplex szolgáltatásfejlesztés az Eszterházy.
1 Számlázz.könnyen.hu Unas webshop kapcsolat bemutató November 4.
Cég RegisztrálásaCég Regisztrálása > 1. Lépés > 2. Lépés > 3. Lépés > 4. Lépés | Céges Felhasználó Regisztrálása > 1. Lépés > 2. Lépés > 3. Lépés > 4.
HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével
7. Óra Tömörítés, csomagolás, kicsomagolás
ALEPH Integrált könyvtári rendszer
A körlevél készítésének menete
Access-Űrlapkészítés
Táblázat módosítása.
Így tanítanám a tabulátorok használatát
Ajánlód neve Katt ide!. Válaszd ezt a menü pontot!
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Az AlertPay számládhoz a bankkártyád hozzárendelése Menj fel a oldalra Írd be a bejelentkezéshez szükséges azonosítóidat.
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Office Programcsalád
Elektronikus kérvénykezelő rendszer
Többtáblás adatbázisok
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
Segédlet vizuális programozáshoz Kovács László
Előadóról Név: Zumpf Tamás
Törzsadatok szerkesztése Táblázatos forma – rekordok Szerkesztés – egy rekord.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
REGISZTRÁCIÓ DOMBORNYOMOTT KÁRTYÁVAL VAGY GIFT CARDDAL MINDEN ALSÓ VONALADNAK NYOMTASD KI VAGY KÜLDJED EL!!!!
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Tegyél fel legalább 3-4 havi 7DayWealth tagdíj összeget az AlertPay számládra! Kattints az alábbi linkre:
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Párizs, a fények városa Szakdolgozatom témájának azért választottam Párizst, mert világ életemben csodáltam magát a várost, mindig is nagy vágyam volt,
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Oktatóprogram CINAHL keresés
Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Készítette: Bodor Zsolt
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Célkitűzések Egyszerű leltározási program fejlesztése
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Foxpro Hozzunk létre egy telekdas.dbf nevű táblát dastype n(3) formname c(240) sqldas c(240) Töltsük is fel: dastype: 1 formname: üresen marad sqldas:
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Web alapú humán lekérdező rendszer
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

MySQL adatbázis készítése (rövid útmutató) Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára

Szükséges egy megfelelő szerveren regisztrálnia, itt az Ultraweb-hez (uw.hu) adjuk meg az útmutatást: Az Ultraweb-en való regisztrációhoz szükséges egy (nem Ultraweb-es) email cím !! A http://uw.hu címen kattintson a Regisztráció - ra, majd olvassa el a házirendet – remélhetőleg elfogadja – ekkor regisztrálhat. A regisztráció eredményeképpen kap egy loginnév@uw.hu email címet, valamint 200MB tárterületet amelyen elhelyezheti http://<sajátloginnév>.uw.hu címen elérhető honlapját. MySQL adatbázis készítéséhez 20MB tárterület áll rendelkezésére, amit a http://uw.hu címen bejelentkezve tud elérni. Az uw jelszavát, amit a regisztrációnál megadott email címére küldtek, változtassa meg! Az email, ftp és MySQL szolgáltatások eléréséhez az uw jelszava szükséges! Az ftp szerver elérése az uw.hu-ra való bejelentkezés után:

Az uw-re (saját loginnévvel) való bejelentkezés után a menüből a MySQL oldalt választjuk majd az adatbázis létrehozása gombot:

Figyelem, a kapcsolódási példa mindenkinek egyedi! továbblépés az adatbázis létrehozásához:

Az adatbázisra kattintunk : és egy 3 mezős táblát hozunk létre „Vevok” néven:

A mezők specifikálása, majd a tábla mentése következik

Ha minden rendben, „megszületik” a tábla: És itt láthatja a tábla jellemzőit: A táblában a mezők neve: Datum, Nev, szoveg

A HTML form ami létrehozza a „kérdőívet”: <head><title>Vevok</title></head> <body> <center> <h1>Vevők hozzászólásai</h1> <form method="post" action="indexVevok.php"> <table width=90% border=1> <tr> <td height=50 align=left bgcolor=#999999> Név: <input name="hNev" type="text" size=16 maxlength=20 value=" <? echo $pNev; ?> " > </td> </tr> <tr> <td height=125 align=left valign=bottom bgcolor=#CCCCCC> <? echo $pVevok; ?> </td> Hozzászólás: <input name="hSzoveg" type="text" size=30> <input name="kuld" type="submit" value="Küld"> </table> </form> </center> </body> </html> Ide kell majd beszúrni a php kódot Ezek is a php kódhoz tartoznak A form-ban a beviteli mezők neve: hNev, hSzoveg A php kóddal kiegészített form elérése: http://kollarne.uw.hu/indexVevok.php

a ’ ’ jelek közé a jelszót írja! A php kód, ami a „Vevok” tábla és a „kérdőív” közti kommunikáció egy részéért felelős: <?php // kapcsolódás @$DB=mysql_pconnect('sql2.ultraweb.hu','kollarne', '********'); if(!$DB) { // $DB = 0? echo 'Gáz van az adatbázissal'; exit; } mysql_select_DB('kollarne'); // új hozzászólas $pNev='Senki'; $pSzoveg=''; @$pNev=$_POST['hNev']; @$pSzoveg=$_POST['hSzoveg']; if($_POST['kuld']=='Küld' && $pSzoveg!='') mysql_query('INSERT INTO Vevok (Datum , Nev , szoveg ) VALUES (now(),"'.$pNev.'" ,"'.$pSzoveg.'");'); // korábbiak listázása $pVevok=''; $res=mysql_query('SELECT * FROM Vevok ORDER BY Datum DESC LIMIT 15'); while($row=mysql_fetch_array($res)) $pVevok='<font color=red>'.$row['Datum'].' '.$row['Nev'].':</font> '.$row['szoveg'].'<br>'.$pVevok; ?> A csillagok helyére, a ’ ’ jelek közé a jelszót írja! Érték átadása a PHP változóknak a HTML formból a Vevok tábla mezőibe a PHP változókból

A „Vevok” tábla WebForm-kiiratása, valamint Excel és Word fájlba való exportálása

A „Vevok” tábla lekérdezése (Nyau szövegű rekordok)