Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Táblázat módosítása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Táblázat módosítása."— Előadás másolata:

1 Táblázat módosítása

2 Cellatartalom módosítása, törlése
A cella tartalmát úgy tudjuk módosítani, hogy a szerkesztőlécbe kattintunk, vagy a cellán duplán kattintunk, majd a kurzor megjelenésével kijavítjuk a szöveget. A cella tartalmát a Delete gombbal tudjuk törölni.

3 Sor, oszlop kijelölése, beszúrása, törlése
Egy egész sort, vagy oszlopot úgy tudunk kijelölni, hogy a sor vagy oszlop nevére kattintok. Nem egymás melletti sort vagy oszlopot a CTRL billentyű nyomva tartásával lehet. Új sort vagy oszlopot úgy tudunk beszúrni, hogy kijelöljük azt a sor vagy oszlopot ami elé akarunk beszúrni, majd a jobb egér gombbal kattintva a helyi menüből a beszúrás parancsát választjuk. Ha többet is kijelölünk, akkor annyi sort vagy oszlopot szúr be, ahányat kijelöltünk. Törölni egész sort vagy oszlopot úgy tudunk, hogy a kijelölés után egér jobb gombjával kattintunk és a helyi menüből a törlés parancsot választjuk.

4 Oszlopszélesség, sormagasság
Az oszlopszélességet, illetve a sormagasságot az oszlop, illetve a sor azonosítására használt betűjelzésnél, illetve a számnál tudjuk az egérrel megváltoztatni. Dupla kattintással a lehető legjobb méretet lehet állítani. Ha egy cellába többsoros szöveget akarunk beírni, akkor a sortörést az Alt+ Enter billentyűkkel kell elvégeznünk.

5 Képlet készítés szabálya
Minden képletet = jellel kezdünk A képletekben használhatunk matematikai műveleti jeleket és zárójelet is A képletekbe a cella nevét írjuk be

6 Hivatkozások Relatív hivatkozás: ha a program azt jegyzi meg, hogy a képlet helyéhez képest hol találhatóak azok a cellák, amelyekkel a műveletet el kell végezni. Abszolút hivatkozás: amikor a képletben szereplő cellahivatkozás mindig ugyanarra a cellára mutat. Vegyes hivatkozás: a képletben csak az oszlophivatkozást vagy csak a sorhivatkozást rögzítjük.


Letölteni ppt "Táblázat módosítása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések