– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
Mire jó a házasság és mire nem?
Íme, az én anyám és az én testvéreim
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Panasz utca Elköltöztünk
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
Férfivá és nővé teremtve
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Az „ösztönlény” nevelése és lelkigondozása
KERESŐK ÓRÁJA Az igazi Boldogság titka BEVEZETŐ ELŐADÁS
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
Az önmegvalósító ember társkapcsolatai
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Boldog 2014-et !.
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
A békéltetés szolgálata
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Mit gondolsz, milyen volna az életünk, ha mostantól a Bibliát úgy használnánk, és olyan fontosnak tartanánk, mint a mobiltelefonunkat?
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Mt 19,16-30.
Jöjj, ha éhes vagy.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Igeolvasás „Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Jertek, boldog énekszóval Adjunk hálát Istennek,
JÓ REGGELT! ISTEN HOZOTT!.
Felszólító igék Máté evangéliumában
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Kérdések az alkalom előtt
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
A teremtő és gondviselő Atya
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai? Miért nem működnek – és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai? Én már mindent megpróbáltam…

Én már mindent megpróbáltam… Engedelmes feleség voltam Mint férj, vállaltam a vezetés felelősségét Megadtam a tiszteletet és a bátorítás a férjemnek Igyekeztem időt szánni a beszélgetésre Készséges voltam a szexben Segítettem a házi munkákban Igyekeztem idejében elkészülni Adtam elég pénzt, hogy tudjon vásárolni Rendbe raktam az ő holmiját is Házasságunk mégse működik

Mariska néni esete a robotgéppel mixel darál dagaszt főz süt aprít Nekem miért nem működik? Mariska! Elfelejtetted a dugót bedugni a konnektorba!

A keresztyén élet csak Isten „áramkörére” kapcsolva működik Ne aggódjatok! Mennyei Atyátok tudja, hogy mire van szükségetek. De keressétek először az Ő országát… és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Mt 6, 31-33 A keresztyén élet csak Isten „áramkörére” kapcsolva működik

N E M N E M Csak azt ígéri, hogy velük lesz. Mit ígér Isten az Őt szeretőknek a földi életre? Tartós egészséget? Anyagi jólétet? N E M Sok sikert? N E M Harmonikus házasságot? Jól viselkedő gyerekeket? Csak azt ígéri, hogy velük lesz. Többet ér-e nekem Isten jelenléte a komfortos életnél? Minden egyéb csak ráadás.

Isten elhívott titeket Én veletek vagyok minden napon Mt 28,20 Isten ígéretei Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak Zsid 13, 5 Isten elhívott titeket az Ő Fiával, Jézus Krisztussal való közösségre. 1Kor 1,9 Nekem olyan jó Isten közelsége! Zsolt 73, 28 Vele leszek a nyomorúságban Zsolt 91, 15

Lemondunk önmagunk feletti tulajdonjogunkról, életünk irányításáról, A Krisztus ismeretének (a vele való életközösségnek) felülkínálhatatlan nagyságáért mindent kárba veszni hagytam Fil 3, 8 Lemondunk önmagunk feletti tulajdonjogunkról, életünk irányításáról, elvárásainkról Megbocsátás Gyermekké fogadás A Lélek gyümölcsének termése (ettől lesz boldog a házasságunk is) Isten hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Róma 8, 32