Református istentisztelet 2014 december 25 csütörtök,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Isten kinyilvánította szeretetét
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
A SÁTÁN TERVE.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
ITT A KARÁCSONY!.
Mikor még semmi nem létezett..
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
A betlehemi csillag nyomában
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Készítette: Hendrich Kíra
ADVENT Salmani Krisztián.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
A békéltetés szolgálata
BETLEHEM.
Készítette: Jon A. Palmer
2010. december 25.. Zsolt 72,9 Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók, nyalják a port ellenségei! 10 Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
ISTEN hozott köztünk!.
Az Élet Igéje augusztus.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Folyamodjatok az Úrhoz,
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Új hálaének áldja Istent
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
S ZENT CSALÁD A ÉV M áté M áté 2, Miután ők elvonultak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában és így szólt:
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Jézus hű Megváltó.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Református istentisztelet 2016 május 8. vasárnap anyák napja.
Találkozás Jézus Krisztussal
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése

Értékeld az elmúlt évet:
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Húsvét II Vasárnapja B év
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
a reformáció 500 éve ünnepe
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Református istentisztelet 2014 december 25 csütörtök, karácsony ünnepe

Máté 2: 1 – 12 Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, 2és ezt kérdezték: „Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” 3Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet.

4Összehívatta a nép valamennyi főpapját és írástudóját, és megkérdezte tőlük, hol kell megszületnie a Krisztusnak. 5Azok ezt mondták neki: „A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta: 6Te pedig Betlehem, Júda földje, semmiképpen sem vagy a legjelentéktelenebb Júda fejedelmi városai között, mert fejedelem származik belőled, aki legeltetni fogja népemet, Izráelt.”

7Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, pontosan megkérdezte tőlük a csillag feltűnésének idejét, 8majd elküldte őket Betlehembe, és ezt mondta: „Menjetek el, szerezzetek pontos értesüléseket a gyermekről; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt!”

9Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. 10Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. 11Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. 12Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba.

„Hol van a zsidók királya, aki most született „Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” Máté 2:2

Honnan jöttek?

Kb 1 hónapi út (teve 50 km/nap) Honnan jöttek? Irán – Betlehem 1500 km Kb 1 hónapi út (teve 50 km/nap)

Honnan jöttek? Perzsa-babiloni (iráni) zoroaszter papok. Monoteista és dualista elemeket is tartalmazó vallás egy politeista világban – zsidó monoteizmus hatása! (Jeruzsálem eleste, zsidók Babilonba hurcolása – Kr.e. 597; Zarathustra vallásalapító – Kr.e. 560 körül)

Honnan jöttek? Perzsa-babiloni (iráni) zoroaszter papok. Monoteista és dualista elemeket is tartalmazó vallás egy politeista világban – zsidó monoteizmus hatása! (Jeruzsálem eleste, zsidók Babilonba hurcolása – Kr.e. 597; Zarathustra vallásalapító – Kr.e. 560 körül) Szabad akarat – választás jó és rossz közt.

Honnan jöttek? Perzsa-babiloni (iráni) zoroaszter papok. Monoteista és dualista elemeket is tartalmazó vallás egy politeista világban – zsidó monoteizmus hatása! (Jeruzsálem eleste, zsidók Babilonba hurcolása – Kr.e. 597; Zarathustra vallásalapító – Kr.e. 560 körül) Szabad akarat – választás jó és rossz közt. Paradicsom – pokol. Kozmológia. Végitélet.

Honnan jöttek? Perzsa-babiloni (iráni) zoroaszter papok. Monoteista és dualista elemeket is tartalmazó vallás egy politeista világban – zsidó monoteizmus hatása! (Jeruzsálem eleste, zsidók Babilonba hurcolása – Kr.e. 597; Zarathustra vallásalapító – Kr.e. 560 körül) Szabad akarat – választás jó és rossz közt. Paradicsom – pokol. Kozmológia. Végitélet. De Sátán nem bukott angyal, és nem tud a bűnről.

Miért mentek Jeruzsálembe? Ma már asztronómiai számítások bizonyítják, hogy a betlehemi csillag a Jupiter és a Szaturnusz együttállása volt a Halak csillagképében.

Miért mentek Jeruzsálembe? Ma már asztronómiai számítások bizonyítják, hogy a betlehemi csillag a Jupiter és a Szaturnusz együttállása volt a Halak csillagképében. Jupiter az ég ura és a királyok királyának jele volt számukra. Azt vallották, amikor legmagasabban áll az ég közepén, jóságos és igazságos uralkodók születnek.

Miért mentek Jeruzsálembe? Ma már asztronómiai számítások bizonyítják, hogy a betlehemi csillag a Jupiter és a Szaturnusz együttállása volt a Halak csillagképében. Jupiter az ég ura és a királyok királyának jele volt számukra. Azt vallották, amikor legmagasabban áll az ég közepén, jóságos és igazságos uralkodók születnek. A Szaturnusz az "éjszaka Napja", a nyugati országok és királyok jele, különösen Izrael csillaga.

Miért mentek Jeruzsálembe? Ma már asztronómiai számítások bizonyítják, hogy a betlehemi csillag a Jupiter és a Szaturnusz együttállása volt a Halak csillagképében. Jupiter az ég ura és a királyok királyának jele volt számukra. Azt vallották, amikor legmagasabban áll az ég közepén, jóságos és igazságos uralkodók születnek. A Szaturnusz az "éjszaka Napja", a nyugati országok és királyok jele, különösen Izrael csillaga. Halak csillagkép - a közeledő tavasz jele, új élet és új remény égi hírnöke.

Miért mentek Jeruzsálembe? Ma már asztronómiai számítások bizonyítják, hogy a betlehemi csillag a Jupiter és a Szaturnusz együttállása volt a Halak csillagképében. Jupiter az ég ura és a királyok királyának jele volt számukra. Azt vallották, amikor legmagasabban áll az ég közepén, jóságos és igazságos uralkodók születnek. A Szaturnusz az "éjszaka Napja", a nyugati országok és királyok jele, különösen Izrael csillaga. Halak csillagkép - a közeledő tavasz jele, új élet és új remény égi hírnöke. = Izráelben királyok-királya, ég ura, új élet és új remény égi hirnöke született!

Isten miért őket választotta? Hiszen így szól Mózeshez: „Könyörülök, akin könyörülök, és irgalmazok, akinek irgalmazok.” 16Ezért tehát nem azé, aki akarja, és nem is azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. Róma 9:15-16 Eljött, és „békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közeliek-nek”. 18Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek egy Lélekben az Atyához. Efézus 2: 17 - 18

Miért éppen Heródes? Ki volt ő? Kegyetlen politikus, arab származású római polgár.

Miért éppen Heródes? Ki volt ő? Kegyetlen politikus, arab származású római polgár. 41 éven keresztül volt helytartó-király.

Miért éppen Heródes? Ki volt ő? Kegyetlen politikus, arab származású római polgár. 41 éven keresztül volt helytartó-király. Pontosan ismerte és betartotta a vallási előírásokat

Miért éppen Heródes? Ki volt ő? Kegyetlen politikus, arab származású római polgár. 41 éven keresztül volt helytartó-király. Pontosan ismerte és betartotta a vallási előírásokat Ismerte Isten igéjét!

Babylon – Israel 1500 km Jerusalem – Bethlehem 7 km

Kikre hasonlít az életed? Bölcsek? Heródes? Papok? Pásztorok?

Vancouver - Betlehem 10,750 km Soul Korea - Betlehem 8064 km Budapest - Betlehem 2225 km

Feleségem olvas egy könyvet:

Akárhol vagy – Isten hív a jászolhoz: bűbocsátó szeretetetéhez, Jézushoz! Lehetsz radikális mohamedán, vallástalan szabadelvű, kereső, vagy önelégült… Jézus az élet! Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. 1 János 5:11 Ha már elmentél, megláttad, imádod – Isten buzdít: légy karácsonyi örömhír-átadó! Éld Krisztust a világban!

A szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; 8aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. 9Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. 10Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. 12Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. 1János 4: 7 - 12

„Hol van a zsidók királya, aki most született „Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” Máté 2:2