Takács Erika Zádori Zoltán

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
Advertisements

A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ
Szakképző intézmények minőségbiztosítása és a hátránykompenzáció Balogh Gyula központvezető V. Kollégiumi konferencia.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.
Balassagyarmat, december 12. Stratégiai kérdések a magyar szakképzésben.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
„Ismerje meg a tanuló a legfontosabb nyersanyagokat és szerszámokat, legyen találékony, ötletes, élje át az alkotás gyönyörűségét.” (Polgári iskola, Műhelygyakorlatok,
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának tanműhely-bővítése Somogyi Térségi integrált Szakképző Központ Infrastrukturális Fejlesztése.
Egy év az Európai Unióban Arató Gergely Budapest, április 29.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Dr. Roóz József TÍZ ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS VITAINDÍTÓ.
Dr Sediviné Balassa Ildikó: JUBILEUM UTÁN A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JÖVŐJE Munkakultúra – Szakképzési Modellek OKTÁV RÁCIÓ február 4-6.
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Nagyatádi Szakképző Iskolája
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
Learning by working! Dualizáció Magyarországon „A holisztikus megközelítés” Dr. SZILÁGYI JÁNOS Képzési igazgató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar.
SZAKKÉPZÉSI REFORM ÉS A FELNŐTTKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA Dr. Vartman György Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály Szakképzési osztályvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
Tájékoztató fórum Szakiskolai fejlesztési program C komponens iskolái számára KOMPONENS C Miskolc május 5. Nagy Zoltán komponensvezető
Fejér megye szakképzés-fejlesztési koncepciója Összeállította a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság 2013 Összeállította a Fejér Megyei.
Vázlat a faipari szakképzés helyzetéről Koronka Lajos a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója.
Munkaerő-piaci képzések megközelítése. Törvényi változások n a szakképzésnek és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolása, n.
A tükrözött vagy fordított osztályterem
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Szakiskolai Fejlesztési Program I
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Háromszéki szakoktatás jövője
Előadás másolata:

Takács Erika Zádori Zoltán Somogyi TISZK Takács Erika Zádori Zoltán

A Somogyi TISZK tagintézményei A, Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola B, Somogyi TISZK Krúdy Gyula Szakközépiskolája és Szakiskolája C, Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolája D, Somogyi TISZK Mathiász János Középiskolája és Szakiskolája Somogyi TISZK - Siófok

E, Somogyi TISZK Bacsák György Szakképző Iskolája G, Somogyi TISZK Nagyatádi Szakképző Iskolája F, Somogyi TISZK Nagyváthy János Középiskolája és Szakiskolája H, Somogyi TISZK Dráva Völgye Középiskolája H, Somogyi TISZK Központi Kollégiuma Somogyi TISZK - Siófok

Célkitűzések: Célkitűzések Korszerű intézményhálózat kialakítása Állami források hatékony felhasználása A szakképzés fejlesztésének komplex kezelése. Pályázati források hatékony bevonása. Gazdálkodás hatékonyabbá tétele

A Somogyi TISZK, mint intézményhálózat jellemzői Gyors alkalmazkodóképesség a munkaerő-piaci igényekhez Egymással együttműködő intézmények Felzárkóztatás és tehetséggondozás

Mit kínál partnereinek a Somogyi TISZK? Koordinált, a munkaerő-piaci igényeihez alkalmazkodó, versenyképes szaktudást adó és fenntartható intézményrendszer. Fejlett infrastrukturális és humánerőforrás háttér, amelyet a magas fokú kihasználtság jellemez. (HATÉKONYSÁG - TAPASZTALAT)

Mit kínál partnereinek a Somogyi TISZK? A kereslet és kínálat összhangjának megteremtése, a partnerek bevonásával elkészült képzési szerkezet, javuló képzési tartalom és minőség. (PARTNERSÉG - ÁLLANDÓ KONZULTÁCIÓ)

Mit kínál partnereinek a Somogyi TISZK? Az élethosszig tartó tanulást támogató rendszer kialakítása – a tudás és a készségek állandó fejlesztése. (KOMPETENCIÁK ELSAJÁTÍTÁSA) Új, komplex rendszerek alkalmazása: pályaorientáció, pályakövetés, rugalmas e- learning módszerek bevezetése, a leszakadók újbóli bevonása a tanulási- képzési folyamatba. (RENDSZERSZEMLÉLET - ESÉLYEGYENLŐSÉG)

Mit kínál partnereinek a Somogyi TISZK? A régiós, és uniós pályázati források leghatékonyabb felhasználása. (INNOVÁCIÓ) A Somogyi TISZK lehetőség a partnerek számára a marketingkommunikációban. (MARKETING)

A Somogyi TISZK tanulói létszámának változása Somogyi TISZK - Siófok 1990 óta 40 ezer gyermek „tűnt el” a somogyi iskolarendszerből.

A Somogyi TISZK tanulóinak százalékos eloszlása képzési típusonként Somogyi TISZK - Siófok Az iskolák nagy része nem tud alkalmazkodni a képzési igényekhez.

A Somogyi TISZK oktatott szakmáinak megítélése a Dél-dunántúli RFKB által Sok a párhuzamosság és a felesleges képzés a somogyi szakképzési rendszerben. Somogyi TISZK - Siófok

Somogyi TISZK szakmai képzéseinek megoszlása gyakorlati képzőhely szerint Somogyi TISZK - Siófok

Köszönöm a figyelmet!