Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Húsvét az élet ünnepe.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Mikor még semmi nem létezett..
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem. Zsoltár 18:3.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
2009. március Az Élet Igéje „Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.” (Jn 16,23)
1 Továbblépés - Az üzenet.
Mindig kapcsolatban Vele
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Készítette: Kiss Lili, Kálvin Boglárka, Karácsony Kitti, Papp Réka 7.a
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Református istentisztelet 2016 május 8. vasárnap anyák napja.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
II Évközi Vasárnap A - év János 1,29-34 Keresztelő János másnap látta, hogy Jézus közeledik hozzá. Erre így szólt:
János 3.16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
A. Az „Ige” kifejezés. János evangélista Jézus Krisztusról mint az „Igéről” ír: - a görög szövegben a Logosz szó szerepel. János a görög filozófiából veszi.
Református istentisztelet

Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Vecsés gyülekezet látása
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Törvény alatti állapot:
Húsvét II Vasárnapja B év
Református istentisztelet
Apostoli, Niceai hitvallások
II. A HITRŐL 1.
Isten dicsőségét és nyilvánvaló jelenlétét munkálja a gyülekezetben:
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Előadás másolata:

Kegyelem által Élet Világosságban

 Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek : Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.

 Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.  Ő kezdetben az Istennél volt.  Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött.  Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága.  A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.

 Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János.  Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa.  Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie.

 Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.  A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt:  saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt.  Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében,  akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.

 Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.  János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: „Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én.”  Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre.  Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg.  Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.