Bioélelmiszerek Készítette: Bodó Eszter

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ökolábnyom készítette: Wéber Ádám felkészítő tanár: Kusnyár Brigitta
Advertisements

Alap Termékek.
Bioélelmiszerek Készítette:Győri Dorina Felkészítő tanár: Mécsei Dániel Iskola: Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai szakközépiskola, Dorog.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.
Bioélelmiszerek Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály AMI Miskolc Készítette: Bereznay Krisztián 8/2 Felkészítő tanár: Felföldi Istvánné.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Az SCD Probiotikus technológia bemutatása
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Öltözködés és kozmetikumok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Mosonmagyaróvár november 25.
Reformtáplálkozás.
Bioélelmiszerek Készítette: Simon Elizabet
Bioélelmiszerek Készítette: Taracközi Anna
Bioélelmiszerek Név: Román Róbert
Bioélelmiszerek Készítette: Csalló Rebeka Felkészítő tanár : Kulicsné Takács Erzsébet Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8400,
Természetes Színezékek
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Bioélelmiszerek Ravasz Melinda Gréta
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Élelmiszerek 1032 Budapest, Bécsi út 134 Mihók Ramóna
Készítette: Mezei Anna Iskola: Ihász Gábor Általános Iskola 8542 Vaszar, Fő u. 9. Felkészítő tanár: Szakács Attiláné.
Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
A helyes táplálkozás.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Civitas Polgár az Európai Demokráciában OTV. Coop Optimaták.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
Egészséges Táplálkozás
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Nano Silver.
Lucerna (Medicago sativa)
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
ÚJ Partnertermékek. SANKOM A Sankom egy tökéletesen kiegyensúlyozott energianövelő, amely természetes módon csökkenti az étvágyat.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
Aktív, egészséges életmód
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
A MEZŐGAZDASÁG FÖLDRAJZA
Testi - lelki egyensúly
A moszatok gazdasági jelentősége
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása (energiagazdálkodás) Erdély Szilvia Földtudomány BSc.
Egészségkultúra 9. évfolyam
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Réti gyógynövények.
Egészségtudatos gasztronómia
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Bioélelmiszerek Készítette: Bodó Eszter Felkészítő tanár: Kusnyár Brigitta Iskola: Neve:Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola Címe:2800, Tatabánya, Cseri u. 35.

Mi a „bio”, miről ismerhető fel..? A különbség az, hogy az ilyen ételek ellenőrzött ökológiai gazdaságból származnak. Rengeteg és szigorú szabálynak kell megfelelniük.

Mitől más? A biogazdálkodásban nélkülözhetetlen a termőtalaj, az állatok és növények közötti egyensúly megtartása.

Fontos!.. Az ilyen termékek előállításánál kerülik a szintetikus szerek, hormonok, takarmány-kiegészítők és genetikailag módosított anyagok használatát.

Honnan származzon, amit veszünk? A legjobb ha szezonális terméket vásárolunk, és olyat, ami hozzánk legközelebbi régióból származik.

A helyi élelmiszer-rendszer előnyei… Környezetvédelem szempontjából.. kevesebb élelmiszer-km kevesebb üvegházhatást okozó gáz kibocsátás nincs szükség útépítésre kisebb csomagolási igény lehetőség nyílik pl. bio-hulladék újrahasznosítása

Társadalom szempontjából.. helyi munkahelyteremtés nagy a lehetőség közösségek fenntartására megbízhatóbb élelmiszerminőség és élelmiszerforrás az évszaknak megfelelő táplálkozást segíti elő egészségesebb, frissebb, kevésbé feldolgozott élelmiszer

Gazdasági szempontból.. a helybeli gazda a lehető legtöbb hasznot termeli az anyagi erőforrások a helyi közösségen belül maradnak

Mi a biogazdálkodás alapja? A talaj egészségének termőképességének, környezetünk életképességének a fenntartása.

Emlékszel még…?! Mi a bio élelmiszer? Mitől más? Mi az, ami nagyon fontos a bio-gazdálkodásnál? Honnan származzon? Mik a helyi élelmiszer rendszer előnyei.. Környezetvédelemi szempontból? Társadalmi szempontból? Gazdasági szempontból? Mi a biogazdálkodás alapja?

Teljes kiőrlésű/ fehér liszt Az előbbi a gabona maghéját és a csírát is tartalmazza, míg az utóbbiban csak a gabona keményítőrésze marad, vitaminok és ásványi anyagok nélkül.

Édességek..?! A cukrot a cukorrépa nedvéből bonyolult vegyi eljárással nyerik.. A biotermékekben a cukrot például mézzel helyettesítik.. Szerencsére az édességekről sem kell lemondanunk!

Bio rizs Arról kapta a nevét, hogy hántolás után nem fényezik,ettől barna a színe. A biotermesztés módjának köszönhető, hogy magas a tápértéke, illetve ásványi anyagokban és B-vitaminokban gazdag.

Bio köles Ásványi anyagokban gazdag (pl: magnézium, vas, fluor..stb.) Teljes tápértékű fehérjét tartalmaz. Fogyasztása csökkenti a vér koleszterin szintjét, javítja a látást, erősíti az immunrendszert, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

A bioköles fogyókúrázók számára is kiváló étrend-kiegészítő. Hogy miért?.. Mert csökkenti az éhségérzetet, sőt a jóllakottság érzetét kelti.

Tudtad, hogy..?! A bioköles rendszeres fogyasztása késlelteti az öregedés folyamatát, segítséget nyújt a szellemi munkához, a depresszió leküzdéséhez, és hatásos a fáradtság ellen is.

Biozöldségek A biozöldségek víztartalma kevesebb, ezért intenzívebben érezzük a természetes ízeiket.

Egyre népszerűbbek.. Miért? A biotermékek napjainkban egyre népszerűbbek. Miért? Azért, mert nő azoknak a száma, akik tudatosan odafigyelnek figyelnek a táplálkozásukra.

Miben segítenek a biotermékek? Megteremtik az egészséges táplálkozás alapjait Számos betegséggel vehetjük fel a harcot, mint például: a túlsúly, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a daganatos betegségek, vagy izületi betegségek.

Emlékszel még..?! Mi a különbség, a teljes kiőrlésű és a fehér liszt között? Le kell mondanunk az édességekről? Mit kell tudni a bio rizsről? és a bio kölesről? Mi a hatása a bio köles rendszeres fogyasztásának? Mit tudtál meg a biozöldségekről? Miért népszerűbbek a bioételek napjainkban?

Leszel, amit eszel.. Hazánkban is egyre elterjedtebb a bioélelmiszerek fogyasztása. A Rábcakapi biokertészet nyílt napjára sokan látogattak, amibe te is betekintést nyerhetsz ha ide kattintasz.

Képforrások: http://impulsermagazin.com/hu/tag/bioelelmiszer/ http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ezert_vegyunk_bioelelmiszereket/20120406141401 http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=892:gyermekkoratol-szereti-az-allatokat&catid=109:bioallatoktartasa&Itemid=43 http://www.hotdog.hu/egeszseg/eletmod/mitol-bio-a-bio-elelmiszer-itt-az-igazsag http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/ezert_egeszsegesek_a_teljes_kiorlesu_gabonak/20120723112126 http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=40295

Szövegforrások: http://www.tudatoslet.hu/index.php/tudatos-fzes/fzz-tudatosan/84-bioelelmiszerek-a-mindennapi-taplalkozasban http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/bioelelmiszerek_okopiac_az_egeszsegert/20030310172618 http://www.biotransylvania.ro/1miert.html http://www.biomix.hu/taplalkozasi+tanacsok/taplalkozzunk+egeszsegesen+bioelelmiszerek+fogyasztasaval+i+resz+.html http://www.hotdog.hu/egeszseg/eletmod/mitol-bio-a-bio-elelmiszer-itt-az-igazsag http://impulsermagazin.com/hu/tag/bioelelmiszer/ Video: http://www.youtube.com/watch?v=rtBGc1ntB8o