Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei."— Előadás másolata:

1 Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei

2 Az élelmiszerek alkotórészei

3 A táplálkozás jelentősége Célja: – elhasználódott anyagok pótlása – az életfolyamatokhoz szükséges energia biztosítása – a szervezet által előállítani lehetetlen anyagok (pl. C- vitamin) felvétele Alapfogalmak: – Élelmiszer – Anyagcsere – Étel – Tápanyag: alap és védő

4 Anyagcsere Az élő szervezet: Környezetéből anyagot vesz fel Felvett anyagokat lebontja Sejtekhez juttatja Sejtépítéshez vagy energia nyerésre fordítja Nem használható anyagokat kiválasztja

5 Élelmiszerek Állati, növenyi vagy ásványi eredetű anyagok, melyek változtatás nélkül vagy feldolgozás után fogyaszthatóak

6 Étel Konyhatechnológiával élelmiszerekből előállított termék

7 Tápanyagok A szervezet számára nélkülözhetetlen vagy legalább is fontos vegyületek. Tápanyaghoz tartoznak: Fehérjék Szénhidrátok Zsírok Vitaminok Ásványi sók

8 Az élelmiszerek összetevői

9 Mit tartalmaznak élelmiszereink? Tartósítószereket Tömegnövelőket Aromákat Színező anyagokat Íz fokozókat Édesítőszereket ( aszpartám! ) Antibiotikumokat Hormonokat

10


Letölteni ppt "Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések