Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés: 2004.08.30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Információs függvények
Advertisements

Koordináták, függvények
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Hogyan készítsünk el egy COCO-t???
Informatika I. 6. Adattábla függvények, érzékenységi vizsgálatok.
Házi feladat 1. típus Mintakérdések  Milyen mélyre kell vetni egy tetszőleges gazdasági növényt? Hogyan kell beállítani a vetőgépet?  Milyen mélyen kell.
Számítástechnika I. 2.konzultáció
Ozsváth Károly TF Kommunikációs-Informatikai és Oktatástechnológiai Tanszék.
ShelfMan Kézikönyv.
Kezdhetek mindent elölről…
Felhasználó barátság eszközei
A táblázatkezelés alapjai 1.
Körlevél készítése.
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
Táblázat kezelő programok
Excel: A diagramvarázsló használata
Adatbázis-kezelő funkciók
Bekezdésformázás.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki „nagy” örömére… 0. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Vége a félévnek, jöhet egy kis pihenés. Vagy mégse?!?! Megvolt az els ő gazdasági informatika óra… Mindenki fejét a nagy homály lepte el a feladat hallatán.
Hasonlóságelemzés COCO használatával a MY-X elemzőben
Gazdasági informatika II.félév
GAZDASÁGI INFORMATIKA II.
Hasonlóságelemzés.   Kaptunk egy feladatot, amit meg kell oldanunk.
Hasonlóságelemzés COCO használatával
Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.
Microsoft Excel Diagramok.
Microsoft Excel Függvények VII..
Microsoft Excel Függvények VIII.
Adatkezelő lehetőségek
Függvények.
Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Excel Függvények Páll Boglárka.
Táblázatkezelés.
Kölcsönös megfeleltetés december 20. Bányai Tibor, Univerpenta TSzK SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
Táblázatkezelés alapjai
Turócziné Kiscsatári Nóra
Vízminősítés és terhelés számítás feladat
Kördokumentumok 1..
Táblázatkezelés KÉPLETEK.
Gazdasági és logisztikai feladatok
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Táblázatkezelés.
Alapfogalmak, adatforrások, szűrés
Makró készítés Excelben
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Másolás és automatikus kitöltés
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
Kördokumentum készítése
Kimutatás készítés 1..
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Osztály neve, száma Oktató Csapattagok
Oszlopdiagram dr. Jeney László egyetemi adjunktus
Készítette:Roppantóné Lévay Mária
Cím elrendezése képpel
Táblázatkezelés Az Excel.
Előadás másolata:

Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:

Az A1 cellába kerül a feladat rövid leírása. INFO munkalap

DATA munkalap Szükséges oszlopok: Területi egység (pl. megye – A oszlop) Idő (pl. év – B oszlop) Jelenség (pl. vetett terület – C oszlop) Érték (pl. terület – D oszlop) Mértékegység (E oszlop) Forrás (F oszlop) Önellenőrzés: Minden egyes sor a fejlécnek megfelelően ki legyen töltve (tartalom és nagyságrendek)! A jelenségek oszlopának kategóriái kihagyás- és átfedésmentesek! Nem lehet két teljesen megegyező adattartalmú sor (Autoszűrő használata)

DATA munkalap A területi egység „Összesen” adata negatív előjellel szerepel, ami az automatikus hibaszámítást támogatja. (1) A területtel való elszámolást lehetővé tevő tényező – a földrajzi egység területének és az ágazati rész-terültetek összegének különbsége. A korrekciós tényező mellett további származtatott kategóriák is alkalmazhatók. (pl. gabona –(búza+árpa…)  egyéb gabona) Képlet a korrekciós tényező számítására. (2) Hallgatói kód a hivatalostól eltérő forrás jelzésére.

DATA munkalap Válasszuk ki az Adatok/ Kimutatás vagy kimutatás-diagram (Pivot) menüpontot. A Varázslóban adjuk meg, hogy a forrás Excel lista, a típusa Kimutatás (ez az alapértel- mezés…).

DATA munkalap Tartományként a DATA munkalap adatokat tartalmazó részét adjuk meg (a fejléccel együtt). A kiválasztás történhet a jelölt gombbal, vagy begépeléssel.

DATA munkalap Kimutatásunkat helyezzük el új munkalapon, ez lesz a TABLE. Nyomjuk meg az „Elrendezés” gombot. (1) A mezőgombok megfelelő helyre való húzogatásával kialakítható a kimutatás. (2) (Ez később módosítható…)

A „jobb klikk”  Táblajellemzők menüpontban a „Sorok teljes összege” érvénytelenítésével eltávolítható az egyes évek adatainak értelmetlen összegzése. TABLE munkalap

A „Forrás” lenyílóban beállítható, hogy a hivatalos, a számított vagy mindkét típusú értékek szerepeljenek A korrekciós mezők helyes kitöltése után a „Végösszeg” 0-t tartalmaz (Önellenőrzés!)

Az Összeg:Terület mezőre kattintva egy párbeszéd-panelt kapunk, ahol beállítható, hogy milyen jellegű statisztika készüljön az értékmezőről. Ezt állítsuk át „Darab”-ra! (2) Az előző diákon ismertetett eljárás alapján létrehozunk egy ugyanolyan felépítésű pivot- táblát, mely az önellenőrzést szolgálja. (1) TABLE munkalap

Önellenőrzés: Az így preparált második kimutatásban minden pozícióban egyetlen adatnak (1- esnek) kell szerepelnie! A jelölt cellában (itt: J55) lévő érték megegyezik a DATA munkalapon lévő (ill. a pivot-tábla Tartományánál megadott) adatsorok számával. TABLE munkalap

Fontosabb kategóriák idősoros összehasonlítása

Ellenőrző kérdések  A „Vetésszerkezet” elemei között (mint pivot-adatforrás) szerepel- het-e egyszerre a gabona és a búza?