Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!"— Előadás másolata:

1 Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!

2 Tanulmányi előmenetel tanulmányozásához használt függvények  Átlag  Ha  Darabteli  Szumha

3 Átlag  Az átlag a függveny megadott adatok számtani közepparányosát számitja ki.A mi esetünkben egy osztály tanulóinak átlagát magyar matek és hittan tantárgyakból számitottuk ki.  Átlagot úgy számolunk hogy összeadjuk a számokat,majd a kapot eredményt elosztani a számok darabszámával.  Az átlag számitás során a táblázatkezelő figyelmen kívül hagyja azokat a cellákat,amelyek üresek.Ha egy cellában a 0 szerepel akkor azt nem hagyja figyelmen kívül és beleszámitja mert növeli az osztó értékét!

4 HA  A HA függvény egy meghatározott értéket ad eredményül, ha egy megadott feltétel IGAZ értékű, és egy másik értéket, ha a feltétel HAMIS. A =HA(A1>10,"10-nél nagyobb";"10 vagy kisebb") függvény például a „10-nél nagyobb” eredményt adja, ha A1 nagyobb 10-nél, és a „10 vagy kisebb” eredményt adja, ha A1 10-zel egyenlő, vagy annál kevesebb.  A függvény feltételeiben használjuk a következő jeleket:  Kisebb illetve nagyobb vagy egyenlő >= jeleket!  A HA függvényel kapott eredményeket feltételes formázás menüpontra kattintva az eredménynek megfelelően változtathatjuk.

5 DARABTELI  A DARABTELI egy tartományban összeszámolja azokat a cellákat, amelyek eleget tesznek a megadott feltételnek.

6 SZUMHA  A SZUMHA függvénnyel összeadhatja azokat az értékeket egy tartományban (tartomány: Két vagy több cella egy lapon. Az adott tartományban lehetnek szomszédos és nem szomszédos cellák is.), amelyek megfelelnek a megadott feltételeknek. Ha például egy számokat tartalmazó oszlopban csak az 5-nél nagyobb értékeket szeretné összeadni, a következő képletet használhatja:  =SZUMHA(B2:B25;">5")  Fontos: Bármely szöveges feltételt vagy bármely olyan feltételt, amely logikai vagy matematikai szimbólumokat tartalmaz, dupla idézőjelbe (") kell tenni. Ha a feltétel numerikus, nem szükséges a dupla idézőjel.


Letölteni ppt "Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések