AEO Konferencia „Az AEO és a vámhatóság együttműködés és párbeszéd”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Elektronikus vám – E-Customs
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
A tőzsdei bevezetés felügyeleti szempontjai
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
dr. Szalay Beatrix osztályvezető
Elektronikus kérelem benyújtás
Jövedéki Igazgatóság Excise Directorate e-jövedék konferencia A KÉV rendszer előnyei előadó:
A kiviteli vámeljárásokat érintő aktualitások
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
Az MNB tőkepiaci engedélyezési eljárásai
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
„A tivadari térségben lefolytatott supervisori ellenőrzés tapasztalati” Készítette: Gyenge László tű. őrnagy.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Kérelmezők AEO auditra való felkészítésének folyamata
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
További együttműködési lehetőségek az AEO-k és a vámhatóság között Duda Gergely NAV KH Vám Főosztály.
AEO statisztikák Engedélyezett gazdálkodói státusz a számok tükrében
Európai uniós tagállami tapasztalatok az AEO monitoring területén
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.
Könyvvizsgálók tevékenységére vonatkozó tapasztalatok XIII. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés - Siófok Vámosi Anikó
Engedélyezett gazdálkodó státus AEO az Uniós Vámkódex szerint Takácsné Illés Mária pénzügyőr százados NAV KI Vám Főosztály 1.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
A könyvvizsgálók tevékenységének értékelése az MNB ellenőrzések során, együttműködés a könyvvizsgálókkal Vámosi Anikó főosztályvezető Módszertani igazgatóság.
A közigazgatási eljárás II.
Közigazgatási eljárás III.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
„Az akarat nem elég; tenni is kell.” Goethe
Önértékelési projektterv
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
- Otthonközeli ellátások - Intézményátvételek tapasztalatai
Ide kerülhet az előadás címe
Fontosabb illetékekkel kapcsolatos részletszabályok
Kérelmek rögzítése - A kérelem benyújtása és a döntéshozatal 2017
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Közbeszerzési Hatóság
Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

AEO Konferencia 2014. 06.24 „Az AEO és a vámhatóság együttműködés és párbeszéd” Tapasztalatok Készítette: Bánóczi Viktor fhdgy.

Statisztikai adatok 2014.június 16 –i adatok alapján Magyarországon összesen 298 kiadott érvényben lévő AEO tanúsítvány van. (AEO-C 171; AEO-S 18; AEO-F 109) NAV Észak budapesti VPI által kezelt, azaz már kiadott és érvényben lévő AEO –k száma 114 db. (vizsgálati fázisban/folyamatban 5db).

14 db AEO-S (security&safety) AEO-k összetétele A gazdálkodók volumenét tekintve a mikro- kis és középvállalkozások vannak túlnyomó többségben (nemzeti előnyök) Az ellátási láncban betöltött szerepük alapján:dominánsan a vámügynök/raktárengedélyes majd szállítmányozók, fuvarozók és kisebb mértékben exportőr –importőr, gyártók kérelmezik a státuszt. Az ÉBPVPIG által felügyelt AEO-k tanúsítvány típus szerinti megoszlása: 66 db AEO-C (customs) 34 db AEO-F (full) 14 db AEO-S (security&safety)

Kapcsolattartás: Hazai vámhatósági tapasztalatok a befogadási eljárás során majd a tanúsítvány felügyelete alkalmával Ketté kell választani a fogalmat: a). tanúsítvány beadását megelőző időszak/AEO státusz iránti kérelem benyújtása. (Telefonos egyeztetés után személyes konzultáció, majd a felmerült vagy ismétlődő kérdések esetén e-mail/telefon) b). tanúsítvány kiadását követő időszak (monitoring) Fontos tényező! a) Az AEO tanúsítvány iránti kérelem az ügyfél kérelmére induló eljárás, mely a NAV részéről teljesen ingyenes AUDIT. (egyetlen költségelem az idegen nyelvű tanúsítvány illetékkötelezettsége).

A kérelem benyújtását megelőző előzetes konzultáció előnyei I. Gyakorlati tapasztalatok = csekély számú gazdálkodó veszi igénybe. Előzetes konzultáció előnyei (ügyfél/vámhatósági oldal): a gazdálkodó tevékenységének felmérése, gazdasági szereplőként történő definiálása, valamint az ellátási láncban betöltött szerep szerinti beazonosítás, segítséget nyújthat a gazdálkodónak is, mivel a preventív (erő)felmérés előzetes információt nyújt, hogy hol tart a gazdálkodó a felkészülésben, segítené a gazdálkodó felkészülését a kérelem rovatainak a kitöltésében a hozzá kapcsolódó 10 kötelező melléklet adattartalmának kialakításában, Ö.K-ban (Önértékelési Kérdőív) is megfogalmazott témakörök tisztázása,

A kérelem benyújtását megelőző előzetes konzultáció előnyei II. Az Ö.K.-hoz kapcsolódó dokumentumok folyamatszabályozások esetleges kialakításában vagy a meglévő folyamatszabályozások AEO feltételrendszerének való megfeleltetésében történő segítségnyújtás, Fontos: A közös munka során a gazdálkodónak valamennyi releváns feltételnek meg kell felelnie, melyek a VK-VHR-ben kerülnek megfogalmazásra, a KKV–k méretének és munkavállalói létszámának figyelembevételével. Figyelemmel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4003/2014. tájékoztatás (továbbiakban: Tájékoztatás) 43. pontjában foglaltakra: „Az AEO eljárás annak megállapítására irányul, hogy a kérelmező eleget tud-e tenni a kritériumrendszernek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kérelem benyújtása pillanatában kell megfelelni a feltételeknek. A kérelmező a vámhatósággal folyamatosan együttműködve, a hatóság által a javító intézkedések megtételére vonatkozó ajánlások elfogadásával, esetlegesen saját ajánlásokkal, és mindezek megvalósításával tudja teljesíteni a kritériumokat. A cél, hogy az eljárás folyamán ne maradjanak fenn magas (piros) kockázatok, amelyek akadályai a tanúsítvány kibocsátásának”

Tanácsadók cégek tevékenysége /eredményessége/jellemzésük. Felkészítő / tanácsadó cégek szerepe az AEO tanúsítvány iránti kérelem során Tanácsadók cégek tevékenysége /eredményessége/jellemzésük. Kapcsolattartó /képviselő fogalmak tisztázása jogszabályi megközelítésből az eljárás során történő közreműködés mértékét (nyilatkozatok benyújtása audit során való közreműködés) minden esetben tisztázni kell. A gazdálkodók és a felkészítő/tanácsadó cégek feladata a 4003/2014 Tájékoztatásban foglaltak figyelembe vétele és a gazdálkodó felkészítése.

Felkészítő / tanácsadó cégek szerepe az AEO tanúsítvány iránti kérelem során Közreműködés: ….„A kérelem benyújtását megelőzően a gazdálkodó részéről egy ún. önaudit lefolytatása szükséges annak érdekében, ……..mely feltételeket tudja teljesíteni, illetve ezek alapján melyik AEO-tanúsítványt kérelmezze…(33.pont) Kockázatelemzés: Lehetséges kockázatok leírása „A Fenyegetések, kockázatok és lehetséges megoldások című, dokumentum „Lehetséges megoldások” oszlopában közöltek szerint módosító intézkedéseket eszközölhet.” (34. pont) Kérelem benyújtása (nem 100%-os készültség) „Az AEO-tanúsítvány iránti kérelmet és mellékleteit akkor javasolt benyújtani, amikor az önaudit során feltárt hiányosságok kiküszöbölésre kerültek.” (35. pont ) Tanácsadó cég is profitál: részletesen megismeri, feltérképezi a cég folyamatait hiányosságok feltárása javító intézkedések bevezetése, folyamatszabályozások kialakítása= jobban eladja a szolgáltatását.

Felkészítő / tanácsadó cégek szerepe az AEO tanúsítvány iránti kérelem során Negatív tapasztalatok: Célirányos felkészítés az AEO feltételeknek való megfelelésben AEO arculat kerül kialakításra. A vámhatóság által AEO szempontból vizsgált területeire (pl.: vám, logisztika, belső ellenőrzés, IT, biztonság és védelem) vonatkozó folyamatszabályozásokat (speciális csomagokat) dolgoztak ki, felhasználva a vámhatóság által korábban auditált és ezen felkészítő cégek által képviselt AEO-s gazdálkodók vizsgálati adatait. A kockázatként jelentkezik: hogy adott gazdálkodó vizsgálata során már nem a valós cég/vállalat (kérelmező) folyamatai kerülnek bemutatásra. teljesen steril vizsgálati képet mutathatnak a vizsgálatot végzőknek, ezért nincs lehetőség a gazdálkodó saját, AEO előtti folyamatszabályozásainak az ellenőrzésére és az esetleges hibák feltárására, javító intézkedések bevezetésére, illetve a feltárt hibák érdemben nem felhasználhatóak. helyszíni ellenőrzés kapcsán derül ki, hogy a gazdálkodó nem a prezentált anyagban vázolt (Tanácsadó cég által beadott/kialakított) folyamatok szerint végzi tevékenységét.

Kapcsolattartás a tanúsítvány kiadását követő időszakban b). kapcsolattartás a tanúsítvány kiadását követően ügyféli oldal I. Ügyfél által bejelentések /a VK-VHR 14w. cikk szerint kötelezettség/, minden az AEO státuszt befolyásoló tényezőről tájékoztatni a tanúsítványt kezelő hivatalt. Tapasztalatok: az AEO-k többsége eleget tesz ennek a kötelezettségének. Tekintettel, arra hogy az AEO státuszt befolyásoló tényezők nem kerültek taxatívan felsorolásra, ezért annak érdekében, hogy csak a releváns információk kerüljenek bejelentésre gazdálkodók alkalmazzák a bejelentés előtti telefonos egyeztetést az Igazgatósággal. Bizonyos gazdálkodóknál (a gazdálkodó volumene miatt) folyamatos változás generálódik, ennek bejelentése (amennyiben nem idéz elő rendkívüli monitoringot) történjen „csomagban”. Benyújtás formái: személyesen, postán, elektronikus formában /SCAN- az Igazgatóság központi email címére történik/. A bejelentéseken a cég/kapcsolattartó aláírási jogkörrel rendelkező személynek az aláírása jelenjen meg.

Kapcsolattartás a tanúsítvány kiadását követő időszakban b). kapcsolattartás a tanúsítvány kiadását követően NAV oldaláról -AEO tanúsítványt kezelő Igazgatóság részéről Monitoring: Az AEO tanúsítvány kiadását követően a Tanúsítványt kezelő Igazgatóság feladata az AEO-k nyomon követése. A monitoring eljárás során az Igazgatóságok információkat kapnak az AEO-k tevékenységéről és ezeket az információkat beleépítik a gazdálkodó profiljába. Féléves értesítések:Ezekben az értesítésekben az Igazgatóságok információkat kérnek be a gazdálkodóktól az esetleges AEO-t érintő változásokkal kapcsolatosan, valamint engedélyezett gazdálkodói státuszhoz kapcsolódó aktualitásokról tájékoztatják a gazdálkodókat (ilyen pl. a 4003/2014 Tájékoztatás megjelenése) Konzultációk: Az AEO-s gazdálkodók részére minden évben megrendezésre kerül Igazgatósági szinten ügyfél-vámhatósági konzultáció, melyre az adott Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó gazdálkodók kerülnek meghívásra. Itt nemcsak az AEO, hanem a vám, jövedéki szakterülettel kapcsolatos aktualitások is bemutatásra kerülnek. A konzultáción elég nagy számmal képviseltetik magukat a gazdálkodók és a felkészítő cégek is. Ezeken a találkozók interaktívak, ahol a gazdálkodók is feltehetik kérdéseiket.

Köszönöm a figyelmet!