B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

Energia a középpontban
Formula 2: Multivitamin-komplex
Egészséges táplálkozás
Fehérjék biológiai jelentősége és az enzimek
Táplálékok, tápanyagok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Táplálékok,tápanyagok
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
VÉRBETEGSÉGEK.
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Százalékszámítás.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
BIONET ENERGIAKRÉM STANDARDIZÁLT HATÓANYAGTARTALMÚ NÖVÉNYI KIVONATOKKAL.
Autoimmun betegségek Raduly Georgina.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
„ A fekete halál” Pálfi Bence 10.b
Immunrendszer Betegségei.
Az intermedier anyagcsere alapjai 8.
Teljes Parenterális Táplálás
Gyulladás a szervezet védekező reakciója
A sclerosis multiplex immunmoduláló kezelése
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
B12 vitamin By: Pánczél Merci. B12 szerkezete Szerkezete hasonlóságot mutat a porfirinvázzal. Központi részét négy pirrolgyűrűből álló rendszer képezi,
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
B12 Vitamin By:Bokor Krisztián.
VITAMINOK 1912: vitamin = vita amines (Casimir Funk)
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Multivitamin és ásványi anyagok EGÉSZSÉG AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Mindannyian szeretnénk egészségesek lenni, és ezt kívánjuk családtagjainknak is. Az új, a szervezet.
lehetőségek az SM kezelésében
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Táplálékok , tápanyagok
A VÍZ HIDROGÉN-OXID KÉMIAI JEL: H2O.
Tápanyagok.
Egészséges életmód Élj így!.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
VITAMINOK.
„A gyógynövények királya”
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
Légzőszervrendszer betegségei
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségnapja május 31.
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Bakteriális megbetegedések
Egyed alatti szerveződési szintek
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Lipidek.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Nukleinsavak. Nukleinsavak fontossága Az élő szervezet nélkülözhetetlen, minden sejtben megtalálható szénvegyületei  öröklődés  fehérjék szintézise.
Káros szenvedélyek.
"Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
Cukrok oxigén BIOKÉMIA VÍZ zsírok Fehérjék szteroidok DNS.
2. Táplálkozástani Alapfogalmak és Koncepciók
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Mikroelemek.
Előadás másolata:

B vitamin! A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyoz ott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki. Legnagyobb szerepe az idegrendszer- ben, az emésztőrends zerben és a bőrgyógyászat i területeken mutatkozik.

B vitamin! A B 12 vitamin egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitamin, amely nélkülözhetetle n a szervezet számára. Kémiai elnevezése – cyanocobalamin – onnan származik, hogy központi helyen cianidot és kobaltiont tartalmaz. A B 12 vitamin egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitamin, amely nélkülözhetetle n a szervezet számára. Kémiai elnevezése – cyanocobalamin – onnan származik, hogy központi helyen cianidot és kobaltiont tartalmaz. Az egyik alapvető vitaminok a jó egészség B-vitamin, ami valójában egy csoportja a vízben oldódó vitaminok. Azért vagyunk itt, hogy tudja, a különböző tüneteket okozott a B-vitamin- hiány.

B vitamin! Az agy és idegrendszer működését vérképzés anyagcsere belül a sejtek DNS- szintézis és a szabályozás zsírsav szintézis energiatermelés. Az agy és idegrendszer működését vérképzés anyagcsere belül a sejtek DNS- szintézis és a szabályozás zsírsav szintézis energiatermelés.

B12 vitamin túladagolás A túladagolás igen nehéz, és még nem is írtak le ilyen tüneteket. Azonban lényeges betartani a szükséges és pontos adagolást, mivel nem ismert még a mellékhatása, és akár az addig fel nem ismert daganatos folyamatot is felgyorsíthatja a szervezetben. A túladagolás igen nehéz, és még nem is írtak le ilyen tüneteket. Azonban lényeges betartani a szükséges és pontos adagolást, mivel nem ismert még a mellékhatása, és akár az addig fel nem ismert daganatos folyamatot is felgyorsíthatja a szervezetben.

A B12 vitamin terápiában Leggyakrabban az izomba adják, de adható tabletta formában is, csak ilyenkor a felszívódása kevésbé jó. Terápiás célzattal anaemis periciosában alkalmazzuk. Leggyakrabban az izomba adják, de adható tabletta formában is, csak ilyenkor a felszívódása kevésbé jó. Terápiás célzattal anaemis periciosában alkalmazzuk. Ez egy olyan vérszegénységi típus, amikor az intrinsic faktorban ellenantitest képződik, ezzel megakadályozza annak működését, és így a B 12 vitamin felszívódását. Ebben az esetben 100 mikrogramm a dózis naponta 3 héten át, majd egész életen át havonta 100 mikrogramm izomba adagolva. Ez egy olyan vérszegénységi típus, amikor az intrinsic faktorban ellenantitest képződik, ezzel megakadályozza annak működését, és így a B 12 vitamin felszívódását. Ebben az esetben 100 mikrogramm a dózis naponta 3 héten át, majd egész életen át havonta 100 mikrogramm izomba adagolva. Megelőzésképpen vegetáriánusoknak, gyomorműtétet követően, gyulladásos bélbetegségben szokás adni. Megelőzésképpen vegetáriánusoknak, gyomorműtétet követően, gyulladásos bélbetegségben szokás adni.

Idegi és mentális egészség A B12-vitamin nemcsak részt vesz az idegeket borító myelyn képzésében, de a cianidokat megkötve a szervezetben védi is azt. Idegfájdalom, zsibbadás, fülzúgás és a sclerosis multiplex nev ű súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén jótékony hatásai lehetnek. Egyes feltételezések szerint enyhítheti a depressziós tüneteket is. A B12-vitamin nemcsak részt vesz az idegeket borító myelyn képzésében, de a cianidokat megkötve a szervezetben védi is azt. Idegfájdalom, zsibbadás, fülzúgás és a sclerosis multiplex nev ű súlyos, gyógyíthatatlan betegség esetén jótékony hatásai lehetnek. Egyes feltételezések szerint enyhítheti a depressziós tüneteket is.

A B12 vitamin szerkezete A molekula központi atomja a kobalt, amely heterociklusos bázishoz, az 5,6- dimetilbenzimidazolhoz kötődik. A kobalt atom hatodik koordinációs kötést több csoport is elfoglalhatja, ez a molekula izolálása során jellemzően cianidion, azonban a szövetekben többnyire víz vagy hidroxidion van a cianidion helyén. A molekula központi atomja a kobalt, amely heterociklusos bázishoz, az 5,6- dimetilbenzimidazolhoz kötődik. A kobalt atom hatodik koordinációs kötést több csoport is elfoglalhatja, ez a molekula izolálása során jellemzően cianidion, azonban a szövetekben többnyire víz vagy hidroxidion van a cianidion helyén.