Számítógépvírusok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Vírusok, vírusvédelem.
SP2 telepítés.
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Vírusok, férgek, trójai programok
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Számítógépvírusok.
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
CCleaner Skyman ™.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK.
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, Hardver vírusok
A Számítógépes vírusok
Elektronikus levelezés
Számítógépes Vírusok.
Készítette: Vaszily Zsolt MF-03 Miskolc, október 05. Számítógépes vírusok napjainkban.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Elektronikus levelezés
A vírusvédelem és a biztonságvédelem új kihívásai Szappanos Gábor.
A vírusokról.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Vírusok Mottó: A számítógépeket programok futtatására készítették. A számítógépvírusok számítógépekre készített programok. Tehát a számítógépek számítógépvírusok.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Operációs rendszer ECDL - 2. modul Szilágyi András.
Frappáns novella a szeretetről...
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Vírusok és kártékony programok
Vírusok, vírusvédelem.
Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.
Internet, Elektronikus levelezés
A számítógépes vírusokról TIPP További tanácsokat a NORTON AntiVirus kézikönyvében találhat!
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Számítógépes vírus.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Készítette: Abonyi Vivien és Bakai Evelin
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 VírusokVírusok Alapfogalmak, jellemzők, detektálás, vírusirtás.
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Szövegszerkesztés.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
Vírusok  Minden jog fenntartva. Az angol malware kifejezés az angol malicious software (rosszindulatú szoftver) összevonásából kialakított mozaikszó.
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Elérésük Win7 alatt: Windows gomb> Minden program> Kellékek> Rendszereszközök> …
Az operációs rendszer feladatai
Számítógépes bűnözés.
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Információ és kommunikáció
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Internet, Elektronikus levelezés
Gépi tanulás.
Előadás másolata:

Számítógépvírusok

Hogyan keletkeznek? Profi programozók írják Kevésbé profik megbuherálják vagy letöltenek a netről egy vírusgenerátort Vírus magától nem keletkezik!

Miért születnek a vírusok? Feltűnési viszketegség… Poénból - meg tudom-e csinálni? Terrorista célzattal Információszerzés céljából jelszó, nevek, címek Szoftvermásolás megbüntetése Piacteremtés a keresőprogramnak (!) Pénzkereset (!!!) (spam)

Mik a vírusok? Olyan programok, amelyek terjednek a számítógépeken oly módon, hogy saját másolataikat juttatják el más számító-gépekre – általában a felhasználó tudta nélkül. Kísérőjelenségek széles skálája a zavaró üzenetektől a merevlemez törléséig.

Veszélyforrások Internet – letöltött programok Programok E-mail – csatolt állomány vagy script Dokumentumok, táblázatok Floppyk, CD-k – boot Képek (?)

A vírus részei Terjedést biztosító rész Pusztítást biztosító rész

E-mail Csatolt állomány Pusztán elolvasással (script) Spam Piramisjáték vagy lánclevél

Pusztítást biztosító rész Megkér, hogy írj levelet egy svéd lánynak Öt órakor zenél egy keveset Excel táblában adatot módosít Nem menti el a Word dokumentumot Állományokat töröl vagy átír Merevlemezt formáz Hardvert tesz tönkre Túlterheli a hálózatot Betölti a merevlemezt Zene: Yankee Doodle, Excel: Compatable, Word: CAP, Törlés: Péntek13, LoveLetter, Formázás: Michelangelo, Hardver: Chernobyl vagy CIH, Hálózat: Klez, Nimda, Merevlemez: Nimda

Védekezés Biztos védekezés nincs!!! Tájékozódás (pl. www.antivirus.com) Víruskereső használata és folyamatos frissítése Biztonsági másolatok

Védekezés Mentés RTF (TXT) illetve CSV formában Ne használj ismeretlen programot A figyelmeztetéseket a rendszergazdának továbbítsd Mentsd rendszeresen az adataidat

Kárcsökkentés Biztonsági másolatok a fontos programokról és adatokról Lehetőleg elég messze, több példányban Rendszeres vírusellenőrzés a merevlemezen Minden bejövő lemez ellenőrzése, ami más gépben járt tömörített állományok!

A fertőzés felismerése Szokatlan viselkedés Ez még bármitől is lehet, kerüljük a vaklármát! Állományok hossza, egyéb tulajdonsága megváltozik Lassabban indulnak vagy futnak a programok Írásvédett lemezre akar írni

A fertőzés felismerése Memória csökkenés, hibás lemezterületek Állományok eltűnése Automatikus újraindulás (reboot) Szokatlan dolgok a képernyőn (Eddig) hibátlan programok lemerevedése, hibaüzenetek Szokatlan hálózati forgalom, visszapattanó levelek, magától megnyíló levelezőprogram