Adatbázis fejlesztés állapota 2006.07.14. Jelenlegi állapot: Elkészültek a legfontosabb kulcslisták, és a hozzájuk tartozó feltöltési módosítási nézetek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Advertisements

Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Bakos Károly ESRI Magyarország
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
Microsoft Access Felhasználói felület.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
Windows SharePoint Services 3.0
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Active Directory.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Az ERP bevezetés „művészete” – avagy hogyan csináljuk mi.
Táblázat kezelő programok
Adatbázis-kezelés.
az MSAccess programmal
A körlevél készítésének menete
Dr.Ozsváth Károly TF Kommunikációs-Informatikai és Oktatástechnológiai Tanszék.
Access-Űrlapkészítés
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
Microsoft Access Űrlapok.
Microsoft Access Jelentések.
Microsoft Office Programcsalád
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés Alapfogalmak.
Nézetek definiálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Az egységes tervezési gyakorlat kialakításának eszközei Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Lekérdezések Páll Boglárka A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Kölcsönös megfeleltetés december 20. Bányai Tibor, Univerpenta TSzK SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Adatbázis kezelés.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Az NVU webszerkesztő program
9. osztály Táblák létrehozása. Létrehozás Tervező nézetben  Üres adatbázis létrehozása.  Adatbázis mentése.  Objektumok oszlopban a Táblák sorra kattintunk.
Kördokumentumok 1..
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok 3. előadás.
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Készítette: Derecskei Nikolett
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Automatikus fizikai tervezési javaslatok XML adatbázisokhoz Balogh Bernadett Kresz Marcell Cseh Tamás.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Erőforrások strukturálása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
Kereskedelmi és információs rendszer a zöldségtermesztés területén …avagy az információs szövetkezés támogatása Pető István
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
2016-os újdonságok ! Készítette: Puska Tamás.
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
A JaDoX, mint repozitórium szoftver
Cím elrendezése képpel
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

Adatbázis fejlesztés állapota

Jelenlegi állapot: Elkészültek a legfontosabb kulcslisták, és a hozzájuk tartozó feltöltési módosítási nézetek –PHN, NHM, Dolgozók, Szervezetek, űrlapon megjelenő mértékegységek … Az ajánlatkezelés adatlapja 90%-os készenlétben van, alatta az adatbázis funkciók már működnek Tervezzük az ügyfél-megkeresési részt Az ajánlat – ügyfélmegkeresés átjárhatósága már működik Dokumentum előállítás folyamatban, a grafikai elemek hiányoznak még

Alkalmazás megnyitása

Workflow jelenlegi állapot: A fejlesztés jelenlegi státuszában még nem működik, de az állapotüzeneteket már a specifikáció alapján definiáltuk

Cégnév szerinti rendezés: A gyorsabb működés érdekében, a fejlesztés során csak egy pár céget használunk az adatbázisban.

Cégnév Kulcslista: A képen éppen az ország szerinti PHN nézet látható, de lehet PHN kód alapján, kezdőbetű, vagy bármi más szerint is az alpértelmezett csoportosítás

Kirendeltségek Kulcslista: Területi kirendeltségek adatai:

Felhasználók Kulcslista: Dolgozók adatai és jogosultságai területi bontásban A felhasználói név mezőre kattintva a teljes dolgozói lista látható

NHM Kulcslista: A teljes NHM kódlista, megnevezésekkel, fő és alszám bontásban

Ajánlat létrehozása

Első lépés: Új ajánlati adatlap mezőre kattintva létrehozható az üres űrlap A képen a PHN kiválasztás látható Új cég esetén egy általános kóddal kerül tárolásra az adatbázisban A fejléc adatokat (ügyintéző, területi kirendeltség) értelem szerűen lehet kitölteni

NHM: NHM kód kiválasztó párbeszédablak –A rendezés, keresés funkció itt is működik

Díjszakaszok: Egyszerű rádiógomb segítségével választható ki a típus (belföld, külföld, átviteli). Ennek megfelelően lesznek láthatóak a különböző mezők Az egységek jelenleg dinamikusan bővíthető listából válaszhatóak. Ha van választható, ha nincs átírható és bekerül a listára. A díjszakaszok száma, és a bontások + jellel növelhetőek. Az eltérő típusú díjszakaszok vegyesen használhatóak az ajánlatban.

Kedvezmények: Technikailag külön szeparált részbe került. A már kitöltött szakaszokra lehet külön, vagy összesítve kedvezményeket adminisztrálni Ugyanez a megoldás működik a mellékdíjakra is. Az ábrán látható módon.

Egy létrejött ajánlat:

Ajánlat – ügyfélmegkeresés kapcsolata

Kapcsolat: Az előbb létrehozott ajánlatból bármikor készíthető újabb ajánlat, vagy ügyfél-megkeresési adatlap. Ez a folyamat kétirányú. Az ügyfél- megkeresési adatlapok is bármikor átalakíthatóak ajánlattá. Tetszőleges állapotban nyomtathatóak is.

Ügyfél-megkeresési adatlap fejlesztés alatt:

Szükséges még: Osztályok által használt sablonszövegek definiálása Dolgozói aláírás-minták kitöltése És sok – sok további fejlesztés