Lelki egészségünk. Régóta tudjuk, hogy lelki fájdalmaink és titkaink magunkba temetése hosszú távon nem csupán boldogtalan személyiséggé tesz bennünket,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A boldog emberek tudják,
Advertisements

EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Az Élet Igéje április.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Álmok… Caso não utilize a parte “voltando a sonhar” do modulo, favor deletar.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
a látássérült emberekért
A tudatos élet alapelvei
Ezt üzenik Neked az. Az Örök Id ő k Angyalainak szerencseimája Bárki, akinek szüksége van ránk, kapcsolatba léphet velünk!
Gondolatok a barátságról
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
Bevezető Zarándokúton vagyunk, és az Egyház felidézi előttünk Krisztus Urunk életét és egész megváltói művét, amely elvezet bennünket a Vele való személyes.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Down dada babamasszázs oktató élményei saját babájával Baráthné Nagy Edina 2010 V. Tudományos Továbbképző Konferencia Csecsemőmasszázs Oktatók Számára.
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Készítette: a Dalai Láma
Változók és változatlanok Változók:Változók: Új (vagy első) hálózat Új (vagy első) termék MunkatársakTermékfelhasználók Változatlanok: Azok a törvényszerűségek,
Food for Thought.
Albert Schweitzer Tucy
Világomban minden rendben van
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Legyen időd az életre.
Megújulás Szigete. Lelki szemeiddel képzeld el, amint feltűnik a messzeségben egy apró hajó, és fokozatosan közelít feléd. Amint egyre közelebb ér, két.
♫ Kapcsold be a hangszórókat! ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
Képesítési Keretrendszerek Európában
Különbözőek vagyunk!.
A haldokló beteg ápolása
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
A szeretet mindenekelőtt a csendben való figyelem.
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Zene nem szól már és minden távol jár, jöhetek Hozzád
Két ember eléd lép, két ember Téged kér, áldd meg, áldd meg
Asztal- és életközösség Jézussal
Dávid imádsága..
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
"Felvirradt a hajnal, nézd milyen szép reggel,
Az Élet Igéje július.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer AlkotmányAlkotmány – Rövid szövegRövid szöveg.
Legyen idõd Az életre … Legyen időd a munkára, amivel elért eredményeidet fizeted meg.
CLICK TO ADVANCE SLIDES ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers! Kapcsold be a hangszóród. Kattintásokkal lépj tovább a következő oldalakra.
EAAD Szolnokon Dr. Bagi Mária.
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
♫ Kapcsold be a hangszórókat! ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
Barát Müller Péter.
Automatikus prezentáció
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
Régi magyar áldás….
Személyiségünk szerepe - a lelki-, és energiaegyensúly megtartásában
Személyiségteszt.
Az Élet Igéje szeptember.
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Margotzy Barátság, szeretet.
VEGYÉL RÉSZT EGY KÜLDETÉSBEN! RÉSZESÜLJ EZÉRT Gyógyulj és segíts gyógyulni másoknak is! egyedülállóan magas anyagi elismerésben!
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
Amit szívünk esdve kér, Földi kincsnél többet ér
Egy tiszta lap az életed könyvében.. Én vagyok a következő esélyed az élet művészetében. Én vagyok a lehetőség, hogy kamatoztasd mindazt, amit az elmúlt.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Belülről Vezetés “Egy teljes élmény magadért” 12 év – 50 csoport – 400 ember 12 év – 50 csoport – 400 ember A MEGÚJULÁS NAVIGÁTORA ÉLET ERŐ MŰHELY Cséffalvay.
Szeretni tudni kell Tanulható a szeretet?.
A boldog emberek tudják,
Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
Megszólal az Újév Tommy prezentációja ♫ Kapcsold be a hangszórókat!
Előadás másolata:

Lelki egészségünk

Régóta tudjuk, hogy lelki fájdalmaink és titkaink magunkba temetése hosszú távon nem csupán boldogtalan személyiséggé tesz bennünket, hanem fizikai egészségünket is tönkreteheti. Ez a könyv nemcsak arról szól, hogy őszintén tárjuk fel bajainkat hozzátartozóinknak és barátainknak vagy az intézményes segítőknek, hanem arról is, hogy problémáink elmondása vagy leírása révén felfedezhetjük a bennünk lakozó elbeszélőt, és szöveggé alkothatjuk mindazt, amire korábban talán nem is találtunk szavakat.

Shirley MacLaine intim és egyben lenyűgöző utazásra invitálja az olvasót: személyes életébe és lelke mélyére. Leírja nagy spirituális élményét, amelyet negyvenes éveinek elején élt át – a találkozást önmagával. Ez kihatott egész további életére, teljesen átalakította, más emberré tette.

Az alvás életbevágóan fontos, mert helyreállítja belső egyensúlyunkat, regenerálja energiáinkat, sőt a növekedést és a gyógyulást is segíti. Ez a könyv olyan útikalauz, amely megmagyarázza, hogyan történik mindez, és miként hozzák létre az agyhullámok, a testhőmérséklet, a hormontevékenység változásai az alvás és az ébrenlét természetes ritmusait.

E könyv a lehető legteljesebben foglalja össze mindazt, amit a lelki egészségről és a lelki betegségekről tudni kell, és tudni lehet. A szerzők érdemben foglalkoznak az új, nemzetközileg elismert irányzatokkal és széleskörűen bemutatják a kezelési eljárásokat: nem kevesebb, mint 120 terápiát vesznek górcső alá.

Julie Rappaport oktató jellegű és praktikus könyve felvonultatja a legnagyobb jógikus szövegekből és jóga- tanítók gondolatébresztő, inspiráló műveiből származó idézeteket, továbbá a gyakorlatokra használati utasítással, valamint inspirációkkal szolgál.

Még néhány könyv Popper Péter: Belső utakon Gary Chapman: Egymásra hangolva Erich Fromm: A szeretet művészete Desmond Morris: Bensőséges kötelékek Vajda Zsuzsanna: Lélektankönyv Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája Müller Péter: Benső mosoly Josph Murphy: Benned a kozmikus erő!

Még néhány könyv Vera Peiffer: Pozitív gondolkodás Mair Schneider: Gyógyulj, hogy gyógyíthass: az öngyógyítás művészete David Hoffmann: Stresszkontroll gyógynövényekkel Kai Kermani: Autogén tréning Deepak Chopra: Nyugalmas alvás Paul Hauck: Fő a nyugalom: hogyan küzdjük le frusztrációnkat és dühünket? Eknath Easwaran: Ne siess! Lassan gyorsabb Uri Geller: Gyógyító tudat